Orhan Pala [email protected] Orhan Pala

Piyasa dolandırıcıları için hesap zamanı

17 Nisan 2013, 00:00 - -

Düzenleyici ve denetleyici makamlar manipülatörlerin önünü açtı, otoritenin izniyle endeksler değişti, türev ürünler çıktı piyasaya… Ardından sert bir tayfun geldi, acar Türk borsasını sürükledi götürdü! Galata’dan günümüze bir gedik daha açılınca metinler yeniden yazıldı yükselen Türk borsası için… Çürük halka arzlara imza atan isimler çok sayıda şirket tarafından bağımsız üye olarak yönetim alınarak ödüllendirildi. Çantacılar, aracı kurumlara ayrı, halka açılacak şirkete ayrı, piyasa dolandırıcılarına ayrı komisyon tarifeleri belirledi. Çantalarda verilen komisyonlar kısa sürede gayrimenkule dönüştü. 
İyi niyetli bir adım olarak atılan ‘Halka Arz Seferberliği’ kötü niyetli 3-5 kişiyi zengin etti. Borsada işlem yapması bile yasak olan kişiler bugün halka açık şirketlerin patronu oldu.
Vatan şairi Namık Kemal yaşasaydı herhalde “Hırrenâme” yerine ‘Borsanâme”yi yazardı…

TEMİZLİK ZAMANI GELDİ

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yatırımcı dostu kararları, piyasa dolandırıcıları cephesinde büyük paniğe neden oldu. Tayfun dindi, topyekûn temizlik süreci başladı ama piyasa dolandırıcıları hala akıllanmadı… Son vurgunlar için hazırlıklar sürüyormuş. Tahsisli hisse satışı için pazarlıklar yapılmış komisyon metinleri bile yazılmış… Bağımsız diye görünen üyeler para karşılığında bağımlılaştırılmış!
Vicdansızlar son bir operasyon daha yapacakmış!
Bu sefer başarılı olacaklar mı bilinmez ama sıra piyasa dolandırıcılarına geldi, hesap zamanı çok yakın…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)