İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Piyasa çarpanlarına göre 2020’de öne çıkabilecek borsa şirketleri

24 Aralık 2019, 15:24 - -

Yılın son işlem günlerinde Borsa İstanbul 110 bin seviyesinin üzerinde seyrediyor. Endeks yıl içerisinde 83,500 seviyelerine kadar gerilemiş olsa da yükseliş trendine devam ediyor. Endeksin yılbaşından bu yana getirisi ise yüzde 20’nin üzerinde.

BIST 100 endeksi 2018 yılını dolar bazında yüzde 43 oranında ekside kapattıktan sonra bu yıl için yüzde 9’ün üzerinde artıda bulunuyor. Dolar bazında tarihi zirve olarak 51,382’yi tarihi dip olarak ise 1,909’u gören BIST 100 endeksinin şu sıralar dolar bazındaki fiyatı ise 18,900 seviyelerinde.

Endeksin yükselişine 2020 yılında da devam etmesi beklenebilir. Peki endeksin yükselişinde öne çıkabilecek borsa şirketleri hangileri olacak? Hangi şirketler yükseliş potansiyeli sahip?

Fiyat kazanç oranı, piyasa değeri/defter değeri ve hisse başına düşen kar piyasa çarpanlarını kullanarak yaptığımız ve piyasa değerine göre filtrelediğimiz analiz sonucunda 50 şirket ön plana çıktı.

Fiyat kazanç oranı 10’un altında, piyasa değeri/defter değeri üçün altında ve pozitif, güncel piyasa değeri 1 milyar TL’nin üzerinde ve yüksek hisse başı kara sahip olan bu hisseler; Ege Endüstri, Pegasus, Koza Altın, Tekfen Holding, Coca Cola İçecek, TAV Havalimanları, Vestel Beyaz Eşya, Ülker Bisküvi, Torunlar GMYO, Aselsan, Aksa, Yeni Gimat GMYO, Türk Hava Yolları, Koza Madencilik, Gözde Girişim, Parsan, Sabancı Holding, Alarko Holding, Kordsa Teknik Tekstil, Turkcell, Garanti Bankası, Sasa Polyester, Ereğli Demir Çelik, İş Bankası (C), İpek Doğal Enerji, Deva Holding, Borusan Mannesmann, Türk Telekom, Selçuk Ecza Deposu, Aksigorta, İskenderun Demir Çelik, Vakıflar Bankası, İş Yatırım Menkul Değerler, T. Halk Bankası, Akbank, Akiş GMYO, Soda Sanayii, Net Holding, Anadolu Sigorta, Enka İnşaat, Şişe Cam, Yataş, Anadolu Cam, Trakya Cam, Yapı ve Kredi Bankası, Kardemir (D), Halk GMYO, Kerevitaş Gıda, T.S.K.B. ve İş GMYO.

En yüksek hisse başı kar Ege Endüstri’nin

Listede yer alan şirketler içerisinde en yüksek hisse başı kara sahip olan şirket 92,53 TL ile Ege Endüstri. Ege Endüstri’yi 11,46 TL hisse başı kar ile Pegasus ve 9,52 TL hisse başı kar ile Koza Altın takip ediyor.

En yüksek piyasa değeri Garanti BBVA

Listede yer alan şirketler içerisinde en yüksek piyasa değerine sahip şirket ise 45,7 milyar TL ile Garanti BBVA oldu. Garanti BBVA’yı 42,6 milyar TL piyasa değeri ile Akbank ve 30,8 milyar TL piyasa değeri ile Enka İnşaat takip ediyor.

En düşük F/K oranı Torunlar GMYO

Listede yer alan şirketler içerisinde en düşük fiyat/kazanç oranına sahip şirket yüzde 1,16 fiyat/kazanç oranı ile Torunlar GMYO. Torunlar GMYO’yu 2,64 fiyat/kazanç oranı ile Net Holding ve 2,85 fiyat/kazanç oranı ile Gözde Girişim takip ediyor.

En düşük PD/DD oranı T. Halk Bankası

Listede yer alan şirketler içerisinde en düşük PD/DD oranına sahip şirket ise yüzde 0,24 ile T. Halk Bankası. T. Halk Bankasını yüzde 0,34 pd/dd oranı ile Net Holding ve yüzde 0,35 pd/dd oranı ile Torunlar GMYO takip ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)