İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Performansı ve yabancı payı yüksek 25 hisse

01 Şubat 2021, 08:30 - -

Borsa İstanbul’da kar satışları yaşanırken BIST 100 Endeksi yükselen trendini koruyor. Hisse bazında ise yılbaşından bu yana yatırımcısına reel getiri sağlayan yabancı payı yüksek olan 25 hisse senedi bulunuyor.

Performansı yüksek olan hisseler içerisinde yabancı payı yüksek olanlar aynı zamanda yatırımcı tercihlerinde de öne çıkan borsa şirketleri. Bu şirketlerin hisseleri orta ve uzun vadede yatırımcılara kazandırmaya devam edebilir.

Bu hisselere baktığımızda öne çıkan şirketlerin farklı sektörlerin öncü şirketleri olduklarını görüyoruz. Listede yer alan şirketler şöyle: Avivasa Sigorta, Coca-Cola İçecek A.Ş, Ford Otosan, Banvit, Marshall, Tofaş Fabrika, Aygaz, MLP Sağlık Hizmetleri, Arçelik, Enka İnşaat, Migros, Logo Yazılım, Verusa Holding, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Arena Bilgisayar, Aksa, Emlak Konut GYO, Yataş Yatak, Aksigorta, Doğan Holding, Koza Altın, Brisa, Kardemir (D), Doğuş Otomotiv ve Lokman Hekim.

BİR AYDA YÜZDE 10’UN ÜZERİNDE GETİRİ

Yabancı payı yüksek hisseler içerisinde bir ayda yüzde 10’un üzerinde getiri sağlayan hisseler var. Bu hisselere baktığımızda şöyle sıralanıyor: Arena Bilgisayar, Lokman Hekim Engurusag, Doğan Holding, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Brisa, Aygaz, Koza Altın, Verusa Holding, Kardemir (D), Coca-Cola İçecek A.Ş, Avivasa Sigorta, MLP Sağlık Hizmetleri, Yataş Yatak, Ford Otosan, Emlak Konut GYO. Maden şirketlerinin ağırlıkta yer aldığı görülüyor.

HİSSE YATIRIMI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 ÖNEMLİ AYRINTI

1. Hangi hisse senedini alırsanız alın mutlaka bu hisse hakkında bilgilenin. Bilgilenmek sizi her zaman dalgalanmalara karşı korur.

2. Hissenin ortalama fiyatlarını takip edin, fiyatlar şok düşüşlerde bile ortalamalarda dengelenir.

3. Hissenizin istikrarlı olarak reel getiri sağlayıp sağlamadığını takip edin. Bunu aylık ve yıllık enflasyon oranları ve hisse getirilerini karşılaştırarak yapabilirsiniz.

4. Hisseniz karlı, temettü ödeyen bir şirketse düşüşlerde hisse toplamaya devam edin.

5. Hangi hisse senedini alırsanız alın daha alırken kazanmayı hedefleyin. Bunun için hissenin mevcut F/K oranını öğrenin, son beş yıl ortalama F/K Oranını öğrenerek karşılaştırın. Sektör ortalamaları ile değerlendirin.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)