İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Parlak bilançoları seçme zamanı

08 Ağustos 2017, 12:21 - -

Yılın ilk yarısına ilişkin bilançolar açıklanmaya devam ediyor. Analistler, fon yöneticileri, araştırmacılar, veri analistleri için hummalı bir dönem başladı. Bütün veriler gözden geçiriliyor ve şirketlerin yeni faaliyet rakamları üzerinden analizler yapılıyor. 7 Ağustos itibari ile 124 şirketin bilançosu açıklandı. Açıklanan bilançolara göre büyüyen şirketleri listelediğimizde sanayi sektöründe satış, kar ve öz sermaye büyümesinde 20 şirket öne çıktı.

SEKTÖRLERİN DEV ŞİRKETLERİNDEN YÜKSEK CİRO ARTIŞLARI

Açıklanan bilançolara baktığımızda sektörlerin öncü şirketlerinin yüksek ciro artışları ile ilk yarıyı kapattığını görüyoruz. Tüpraş satışlarını yüzde 70 oranında artırırken öz sermayesi yüzde 24 oranında büyüdü. Şirketin karındaki artış ise yüzde 468 oranında.  Ford Otosan ve Tofaş Fabrika yılın ilk yarısında yüzde 30’un üzerinde büyüme gösterdi. İskenderun Demir Çelik, Aygaz, Tav Hava Limanları, Kordsa yine hızlı büyüyen borsa şirketleri. İşte büyümede öncü şirketler:

ENDEKS BAZINDA BİLANÇOLAR

BIST 30, BIST 100-30 VE BIST TUM-30 BAZINDA BİLANÇOLARDA ÖNE ÇIKANLAR

BIST 30’DA F/K ORANI 10’UN ALTINDA 7 ŞİRKET
BİST 30’da 7 Ağustos itibari ile 14 şirket bilanço açıkladı. Bu şirketlerin 7 tanesinin F/K oranları 10’un altında. Bunların 5’ini bankalar, birini holding birini de sanayi şirketi oluşturuyor. Fiyat kazanç oranı 10 seviyesinin altında olan 7 şirketten 3 Banka defter değerinin altında işlem görüyor. Bu bankalar Halkbank, İş Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası.

5 BANKA HİSSESİ

5 Banka hissesi değerleme oranlarında dikkat çekiyor. Açıklanan 5 banka içerisinde fiyat/kazanç oranı en düşük üç banka Halkbank, Yapı Kredi Bankası ve İş Bankası C. Yine bu bankalar içerisinde defter değeri en düşük olan bankalar Halkbank, Yapı ve Kredi Bankası ile İş Bankası C.

Bankacılık sektörü borsanın lokomotif sektörü bu nedenle izlenmesi gereken hisseler arasında yer alıyorlar. Yatırım kuruluşları Halkbank’ın açıklanan bilançosu sonrasında hissenin hedef fiyatında revizyona giderek hedef fiyatını 18,00-18,25 aralığına çekti. Hissenin fiyatı 15 TL. Yılsonu fiyat/ kazanç beklentilerine göre yüzde 20 prim potansiyeli görünüyor. Halkbank’ın tarihi zirvesi TL bazında 20 seviyelerinde. Dolar bazında ise hisse 4,48 seviyesinde ve zirvesi 11’li seviyelerde. Hem açıklanan bilançolara hem değerleme oranlarına göre hem de TL ve dolar bazında zirvelere göre hissenin prim potansiyeli var.

BIST 100’DE YER ALAN 30’UN DIŞINDA KALANLAR

BIST 100’de yer alan 30’un dışında kalan şirketler içerisinde 5 şirket öne çıkıyor. Bu şirketler; Aygaz, Erbosan, Vestel Beyaz Eşya, Kordsa Global ve Çemtaş.

BIST TÜM’DE BIST 100 DIŞINDA KALAN ŞİRKETLER

BIST Tüm Endeksinde yer alan ve BIST 100’de olmayan şirketlere baktığımızda 10 ve altındaki fiyat/kazanç oranında olan şirket sayısının 16 olduğunu görüyoruz. Despec Bilgisayar, Pınar Et Ve Un, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Adana Çimento hisseleri izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)