Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Pandemide yabancı teknoloji hisse fonları kazandırdı

17 Eylül 2020, 08:51 - -

Korona virüs salgın hastalığı ile birlikte Hisse senedi fonları içerisinde yabancı teknoloji hisse fonları öne çıktı.

Korona virüs salgın hastalığı yatırımda tercihleri değiştirdi. Güvenli limanlara akın yaşanırken hisse senetlerinde de teknoloji fonları ilgi gördü.

Hisse Senedi Yatırım Fonları son üç ayda ortalama yüzde 11,13 değer kazandı. Hisse Senedi Yatırım Fonlarından en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 32,69 ile Ak Portföy Yeni Teknolojiler Yabancı Hisse Senedi Fonu oldu.

Ak Portföy Yeni Teknolojiler Yabancı Hisse Senedi Fonunun stratejisi, fon toplam değerinin asgari %80'ini devamlı olarak GICS (Global Industry Classification Standard) tasnifine göre Information Technology Sector (Enformasyon Teknolojisi Sektörü)'nde ve Communication Services Sector (İletişim Hizmetleri Sektörü)'nde sınıflandırılmış şirketlerin ihraç ettiği yabancı ortaklık paylarına veya bu şirketlerin depo sertifikalarına yatırım yapılmasıdır. Ayrıca fon toplam değerinin en fazla %20’si oranında diğer yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına da yatırım yapılabilir. Fon'un yatırım amacı, yatırımcının Enformasyon Teknolojisi ve İletişim Hizmetleri Sektörü'nde faaliyet yürüten şirketlerin büyüme olanaklarına ve kazançlarına iştirak etmesini sağlamaktır. Söz konusu strateji kapsamında Fon portföyünde ağırlıklı olarak depo sertifikalarına yatırım yapılmakta.

Hisse Senedi Kategorisinde toplamda 65 adet fon bulunmaktadır.

Yabancı fonlar içerisinde en fazla kazandıranlar

HİSSE SENEDİ FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:



Veriler 16.09.2020 itibari ile hesaplanmıştır.

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Hisse Senedi Fonları içerisinde son üç ayda en fazla kazandıran ilk 2 fon şöyle sıralanmaktadır: İlk sırada %32.69 getiri ile Ak Portföy Yeni Teknolojiler Yabancı Hisse Senedi Fonu var iken, ikinci sırada %25.43 getiri ile Ak Portföy Gelişen Ülkeler Yabancı Hisse Senedi Fonu vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Hisse Senedi Fonları içerisinde son üç ayda en fazla kaybettiren ilk 2 fon şöyle sıralanmaktadır: %-12.16 değer kaybederek İş Portföy BIST Banka End. His. Sen. Fonu (HSYF) ve %-11.83 değer kaybederek Ak Portföy BIST Banka End. His. Sen. Fonu (HSYF) oldu.

PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR

Hisse Senedi Fonları içerisinde son üç ayda en fazla portföy değeri artan fonlar şöyle: Mükafat Portföy BIST30 Endeksi His. Sen. Fonu(HSYF), Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu, Ziraat Portföy BIST 30 End. His. Sen. Yoğun Borsa Yatırım Fonu, Ak Portföy Avrupa Yab. His. Sen. Fonu, Marmara Capital Portföy Yönetimi Hisse Senedi Fonu (HSYF).

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR

Hisse Senedi Fonları içerisinde son üç ayda yatırımcı sayısı en fazla artan fonlar şöyle: Mükafat Portföy BIST30 Endeksi His. Sen. Fonu(HSYF), Marmara Cap. Por. Yön. His. Sen. Fonu (HSYF), Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu, Yapı Kredi Port. Yab. Tek. Sek. His. Sen. Fonu, Gedik Portföy İki. His. Sen. Fonu (HSYF).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)