Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Moody's sonrası strateji performansları

29 Eylül 2016, 10:08 - -

Moodys sonrası piyasa hepimizin bildiği gibi %4 civarında düşerek haftaya başlamıştı. Sonrasında ise çekingen sayılabilecek yükselişlerle hafta devam etti. Bu süreçte geliştirdiğimiz stratejilerin performanslarını inceleyebiliriz. Böylesi stresli ortamlara dayanabilen ve bu ortamlar sonrasında çabuk toparlanan stratejiler yatırımcılar için oldukça önemlidir.

Öncelikle Sihirli Formül Türkiye stratejisine göz atalım:

Portföy 121000 TL değerinden 117bin TL değerine geriledi, sonrasında hızlı bir düzelme ile 119bin TL değerine ulaştı. Moody etksi portföyde %2 oldu, portföy Moody’s hemen öncesi gördüğü dip seviyenin altına gelmedi.

Hangi hisseler vardı hatırlayalım:

Portföy Haziran –bugün getirisi yaklaşık %6, aynı dönemde borsa performansı ise yatay. Portföyler Eylül son günü yenilenecek, tüm bilançolar geldi.

Düşük F/K stratejisine bakalım:

Bu strateji SF’e göre biraz daha volatil, 120-115-117bin TL olarak hareket etti. Dönemsel getiri %2,25. Üç çeyrek performans %17,5 bu rakam SF ile yakın.

Portföyü TUPRS ve THYAO aşağı çekmiş, KOZAL ve PETKM ise ciddi performans göstermiş durumda. Portföy hisseleri Eylül sonunda yenilenecek.

Ucuz hisselere de bakalım ne durumdayız:

106-103-103bin. Bu tip bir portföy bizim sahip olmayı istemeyeceğimiz bir portföy. Fiyatı 1 TL altındaki hisselerin performansları yatırımcıyı sevindirecek kalibrasyonda değil.

Her 33 iş gününde bir değiştirdiğimiz göreli momentum hisselerini hatırlayalım:

1 Eylülden bugüne BİST100 %1,72 değerlenirken momentum portföyü %3,19 değerlenmiş durumda.

Sonuç olarak ucuz olan ucuz kalmaya iyi metrikle seçilen hisseler de iyi kalmaya devam ediyor. Yarın diğer stratejilere göz atacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)