Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

MB faiz indirimiyle herkesi şaşırtır mı, borsa ve döviz nasıl tepki verir?

10 Eylül 2019, 15:34 - -

Piyasalar için gündem yoğun. 12 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantılarda hem TCMB’nin, hem de Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı var. Kurumların beklentilerine bakıldığında en düşük 275 en yüksek ise 575 puanlık faiz indirimi olabileceğini görüyoruz. JP Morgan, 12 Eylül'de TCMB'den 275 baz puan faiz indirimi bekliyor. BofA ML, TCMB'den Perşembe günü 200 baz puan faiz indirimi bekliyor.

TCMB şaşırtabilir mi?
TCMB bu toplantıda faiz indiriminde piyasa beklentilerinin altında bir indirim gerçekleştirebilir. Piyasa beklentisi en düşük 275 baz puan faiz indirimi. Toplantıda, 200 hatta daha altında bir faiz indirimi gelebilir. Böyle bir durumda dolar/TL kuru yeninden 5,70 seviyesinin altına kayacaktır. Hatta 5,62 seviyesindeki desteğinin bile altına inebilir.

Borsada 100 bin önemli
Borsa İstanbul’da 100 bin seviyesi psikolojik bir eşik halini aldı. 100 bin seviyesinin üzerinde hedefler 103,500 ve 105 bin seviyeleri olacaktır. 105 bindeki direncin güçlü olduğu görülüyor. Faiz kararı sonrası endeks yön belirleyecek. 98,500-99.00 desteği aşağı kırılmadıkça hisselerde pozisyonlar korunabilir.

6 Aracı kurumun hisse önerileri

6 aracı kurumun toplam 26 farklı haftalık hisse önerisi sunduğu raporlarında Aselsan, Turkcell, Arçelik, Kardemir hisseleri ön plana çıktı. 6 aracı kurumun ortak hisse önerilerine bakıldığında ancak ikişer hissede ortak noktaları bulunuyor.

Aracı kurumların hisse önerileri içerisinde sanayi şirketlerinin ağırlığı dikkat çekiyor.

Bankalar ve özel finans kurumları içerisinde Halk Bankası ve Garanti Bankası hisseleri yatırımcılara öneri olarak sunuldu. Holdingler içerisinde ise Sabancı Holding ve Anadolu Grubu Holding hisse önerileri olarak borsa yatırımcılarına önerildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)