Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Kur oyunları ve 8 güçlü şirket

03 Haziran 2020, 09:07 - -

Piyasalarda iyimserlik sürüyor. Dolar kuru düşüşte. BIST 100 Endeksi ise yükselişte. Borsada seçici hareket, dolarda kademeli geri çekilme yaşanabilir. Dolar kuru bu hafta zayıf bir seyir izlerken önümüzdeki hafta yukarı doğru bir tepki verebilir. Ancak dolar kurunda ana trend artık aşağı doğru. Buna rağmen döviz piyasalarında robot işlemlerdeki hareketliliği görebiliriz. Kur oynaklığından sağlanan getiri yatırımcıların iştahını yüksek tutuyor.

Dolar Endeksi’nde görülen zayıflama kurdaki geri çekilmenin ana nedeni olarak göze çarpıyor. Dolar Endeksi’ndeki düşüşün sürmesi değer kaybının devam etmesine neden olacaktır.

BORSADA 8 GÜÇLÜ ŞİRKET VE YABANCI ALIMLARININ SEYRİ

Piyasalar yüksek volatil bir dönemi geride bırakırken borsa neredeyse yabancısız ilerliyor. Ancak endeks üzerinde ağırlığı yüksek olan 8 güçlü hissede hala yabancı alımı var. Bu hisseler izlenebilir.

BİM’de yabancılar almaya devam ediyor

Garanti Bankası’nda yabancı yeniden almaya başladı

Turkcell’de yabancı alıyor

Yapı ve Kredi Bankası’nda yabancı alıyor



Koza Altın’da yabancı alıyor

Ülker Bisküvi’de yabancı almaya başladı

Tofaş Oto Fabrika’da yabancı alıyor

Coca Cola İçecek’te yabancı alıyor

Kurumların hisse önerileri
Bu öneri listesi her bir hisse için görüş bildiren analistlerin ortalama tahminlerinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Analistlerin bu hisseleri önermesi hisselerin hemen yükseleceği anlamına gelmiyor. Bir referans değer oluşturması açısından yayınlıyoruz.

Temel verileri güçlü olmasına rağmen hisselerdeki yabancı satışlarının da devam etmesi fiyatlarını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle birkaç faktörü birden değerlendirmekte fayda var.

YÜZDE 25’İN ÜZERİNDE GETİRİ BEKLENEN 10 HİSSE



GETİRİ POTANSİYELİ YÜKSEK 10 HİSSE



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gündoğdu04 Haziran 2020 22:09

    Tüpraş, tır yükü zarar açıklıyor, Sözde uzman,analist, yetkili, diplomalı mendeburlar, " umduğumuzdan fazla zarar açıkladı ama olsun varsın, biz pek beğeniyoruz, alım öneriyoruz, model portföyümüze koyduk "diyebiliyorlar. Bi bakıyorsun, böyle diyenlerin alayı satıcı. Bunlar yetkili, kurumun , diplomalı yamyamları ya, yaptıkları suç olmuyor, tamamen yasal.

  • Hakan kılıç04 Haziran 2020 13:31

    Dolar kurunda trendin aşağı yönde olduğunu poliyanna bile düşünmüyordur😂 iki gün düştü diye trend değiştiğini sanmak da ne bileyim

  • çöküş04 Haziran 2020 08:45

    abd de 2. dalga çöküş eli kulağında. olan bu ülkeye olacak. pahalı hisseleri alıp da hala goygoy yapanlara acımam.

  • Yorum03 Haziran 2020 23:28

    Zaten kurumların elinde hanği hisse varsa onu öneriyorlar sonrada ellerindeki hisseleri Bi güzel temizliyorlar mesela migrosu neye göre al diyorlar biri o 20 tane kurumdan biri çıksın desinki şu sebepten dolayı al diyoruz migrosu pd/dd si 38 haberi yokmu bunların veya sadece ilk çeyrek zararı sene başındaki öz sermayesinin %40 ın üstünde kalan öz sermaye 159 900 000 e düşmüş yani 296 milyondan 160 milyona düşmüş şimdi bu hisseyi yükseltenler kimler ve bu işe kimler aracı oluyor kimler pohpohluyor ky yı tuzaga çekiyor biri çıkıp bunu anlatsın geçen sene bu hisse 11 küsür de geçen seneden bu zamana değişen ne var biri anlatsın bu hissenin yükselmesi için ha bu arada bu şirketin dd si 0.88 sonra kimse çıkıp demesin ky borsaya niye gelmiyor spk böyle aracı kurumlara cezayı kesmesi lazım ve o hisseden kimler nasıl menfaat saglamış bunu tesbit etmeli onları ayıklamalı

  • polho03 Haziran 2020 22:05

    Polisan YETER.

  • A.yilmaz03 Haziran 2020 18:28

    Ideas guzel hisse gelin ucuz gelin alin canlanin

  • Memu03 Haziran 2020 13:03

    Güzel faydalı bilgiler Teşekkürler

  • Aselsan03 Haziran 2020 12:19

    Aselsan düşmanısın artık teyit ettin bana göre

  • ?03 Haziran 2020 11:04

    Tam konsantre olup okuyordum ki getiri potansiyeli yüksek hisselere gelince otokarın es.faal karı ve borcu aklıma geldi okumaktan vaz geçtim.

  • Bika03 Haziran 2020 09:47

    Bireysel KY'lerin ilgilenmeyeceği hisseler, günlük yüzde 10 hareket yapması  beklenen hisse peşindeler.