İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Küçük hisselerin büyük hareketleri

06 Temmuz 2020, 13:11 - -

Küçük hisse senetlerinde büyük hareketlilikler gözlenmeye devam ediyor. Son bir haftada yüzde 60’a varan getiriler oluştu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi 117.753 seviyesine yükseldi. Endeks yükselirken küçük hisseler endeksten çok daha fazla değer kazandı. Vakıf Yat. Ort. bir haftada yüzde 60 değer kazanırken, Martı GMYO yüzde 53,95 oranında değer kazandı.

Türk Prysmian Kablo, Bomonti Elektrik, Niğbaş Niğde Beton, Demısaş Döküm, Özderici GMYO ve Beşiktaş Futbol Yat. Hisselerinin bir haftalık getirisi yüzde 30’un üzerinde oluştu.

Derinliği yüksek olmayan bu hisseler sert ataklar yapabildiği gibi, satışlar gelmeye başladığında çok sert düşebiliyor. Bu nedenle temkinli hareket edilmeli.

Olağanüstü fiyat hareketlilikleri Borsa İstanbul’un tedbir kararları alabilmesine neden olmakta böyle bir durumda da hisse senetlerindeki volatilite azaldığı için ilgi bir anda zayıflayabilmekte.

Aşırı değerlenen hisselerde çok daha yüksek fiyat beklentileri içerisine girmek aşağı doğru yaşanabilecek olası sert dalgalanmalarda satış baskısına maruz kalmayı getirebiliyor. Bu nedenle bu hisselerde temkimli hareket etmek önemli.

Küçük hisseleri alanlar nelere dikkat etmeli?

1-Küçük hisseler volatil ve risklidir.
2-Hızlı hareket edebilme kabiliyetleri yüksektir.
3-İlgi çeken bir hikayeleri varsa fısıltı ile yayılmaya başlar.
4-Şirketin ortaklık yapısı mutlaka bilinmeli.
5-Bu hisselerde yabancı alımı var mı izlenmeli. Son dönemde yüzde 0,1’lik marjlarla yabancıların alım yaptığı küçük hisselerde hareketlenmeler görüldüğü dikkat çekti.
6-Şirket zarardaysa kara geçme ihtimali takip edilmeli.
7-Düzenli olarak zarar açıklayan küçük hisselerden uzak durulmalı.
8-Özsermayesi negatife dönen şirketlerden uzak durmalı.
9-Toplam portföyünüz içerisinde bu hisselerin ağırlıkları belli bir oranı geçmemeli.
10-Bu hisselere yatırdığınız para gözden çıkarabileceğiniz bir para olmalı. Kredi çekip asla küçük hisselerde alım yapılmamalı.

Borsa 30’da defter değeri düşük 10 şirket

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)