İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Küçük hisseler 2017 karnesi

23 Mayıs 2017, 10:36 - -

2017 yılı borsa için oldukça iyi gidiyor. 2013 yılında görülen zirveler 4 yıl aradan sonra ilk defa birden fazla kere geçildi. Yatırımcılar bu durumda memnun. Genelde endeksi yukarıda tutan / yukarı taşıyan hisseler büyük banka ve sanayi hisseleri olurken küçük hisseler analizlerde yer bulmuyor. Borsanın yarıdan fazlası küçük / mikro hisse olması bu analizleri gerekli kılıyor.

Küçük / mikro şirket sayısı piyasamızda özellikle halka arz seferberlikleri sonrasında arttı. Bu furyada çok kötü performans gösterip piyasadan silinen şirketler de oldu, fiyatları çok artanlar da. Küçük/ mikro şirketlerin genelde çoğunun ortak hikayesi de sürekli manipülasyona / spekülasyona açık olmaları. Hisse bir bakıyorsunuz 10 TL, bir bakmışsınız 5. Buna en yakın en problemli örneklerden biri AVTUR:

Ben bu hissenin grafiğine dün baktığımda inanın bölündü zannettim.

Küçük şirketlerin başarı hikayesi yazması sanırım ABD ve Avrupa şirketlerine özgü. Wolf of Wall Street filminde bugünün efsane şirketlerinin çoğunun başlangıç hikayesi anlatılıyor. Bu şirketlerin çoğu garajlarda başlamış ve bugünün devleri olmuş.

Bizim piyasadan da umarım bu tip şirketler çıkar.

Mikro şirketlerin kazandıran kaybettiren ilk 10 hissesine göz atalım:

Bu şirketleri çok defa ele aldık ama içlerinden en çok ilgimi ETILR çekiyor. Bilanço verilerine özet olarak göz atalım:

Bu hisse defter değerinin 12 katından işlem görüyor!

En aktif hisselere bakalım:

Hacim / işlem adedinde aktif olan hisseler genelde iyi getiri sağlamışlar. Mikro şirketlerde hacim / ilgi varsa fiyat hareketi de izliyor diyebiliriz. Bu da iyi bir gösterge olarak sürekli izlenmeli.

Mikro hisseler temel verilere göre pahalı ucuz hisseler:

Mikro şirketlerin bir üst kategorisini küçük şirketler olarak tanımlayabiliriz. Bu hisselerin 2017 kazandıran / kaybettirenleri:

Bu grupta da oldukça başarılı hisseler var. En çok dikkatimi çeken ve genelde hiçbir analistin ele almadığı hisse ERBOS. Bu hisse sessiz sedasız süper iyi hareketler yapıyor.

Rasyolarına bakalım:

Şu anda çok pahalı, ucuzladığında mutlaka değerlendirilmesi gerekir.

Hacmi ve işlem adedi yüksek küçük şirketler:

Küçük şirketleri temel rasyolarına göre de sınıflandıralım:

Açıklama: Sınıflandırma piyasa değerine göre yapıldı. Mikro şirketler en düşük piyasa değerine sahip 200 hisse, küçük şirketler ise bu şirketlerin üstündeki 100 hisseden oluşuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM25 Mayıs 2017 23:38

    Intra Bey Eposta adresini birkaç yıl önce aldım sonra uzun süre eposta ile ilgili bir işlem yapmayınca yok oldu şimdide e posta adresine gerek duymuyorum.DELİKLİ DEMİR BULUNDU MERTLİK GİTTİ, İMAJINIR ALEM ÇIKTI DOSTLUK GİTTİ.SAYGILARIMLA.

  • IEYHO.ZEDE.24 Mayıs 2017 20:09

    Sayin intra bey, ieyho mahvetti bizi, spk yi maliyeyi, devletin ilgili kurumlarini anlayamiyorum, adam piyasa dolandiricisi, neden dokunmuyorlar buna?

  • Rözer24 Mayıs 2017 08:38

    Teşekkürler intıra bey

  • Salim24 Mayıs 2017 08:09

    Çimentoları değerlendirir misiniz intra bey.

  • ccoskun24 Mayıs 2017 00:12

    erbos nasıl pahalı dediniz. 100 tl üstünde olması gerekiyor.

  • Intra Bey23 Mayıs 2017 22:35

    Sayın Kizilbas: Eposta adresiniz nedir?

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM23 Mayıs 2017 20:57

    DEĞERLİ BEYFENDİ YAZINIZ HARİKA .SİZDEN RİCAM TABLOLARIN (Kazandıran Hisseler ...) TEKNİK ANALİZ FORMATINDA YAYINLANMASI YAZILARINIZI SÜREKLİ TAKİP EDİYOR VE WORD BELGESİNE KOPYALIYORUM.FAKAT TABLOLAR (Kazandıran Hisseler ...gibi) MAALESEF WORD BELGESİNE KOPYALANMIYOR.YAZILARINIZ GERÇEKTEN DEĞERLİ VE BİLGİLERİNİZ VE ANALİZLERİNİZ HARİKA.TABLOLARIN TEKNİK ANALİZ FORMATINDA YAYINLANMASI MÜMKÜNMÜ.SAYGILARIMLA İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.

  • İbrahim özyol23 Mayıs 2017 20:25

    Şu çimbeton denen adı firmaya bir bakın bedava hisse borsa 60 binde 35 borsa 96 binde 35 gerisini siz düşünün

  • ozgur23 Mayıs 2017 19:40

    ERBOS nasıl pahalı oluyor anlamadım, fk ve dd ortada!

  • Ali/MALATYA23 Mayıs 2017 15:49

    Mükemmel bir yorum mükemmel bir yazı elinize yureginize bedeninize ve beyninize sağlık diyorum ben aydinlandim teşekkürler

  • borsacı23 Mayıs 2017 15:11

    eline koluna sağlık