Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Kazanmak isteyenler rotasını yeni duruma göre belirlemeli

06 Nisan 2021, 10:45 - -

Piyasaların hareket dinamiğinde meydana gelen kırılmalar kazanmak isteyenleri yeni duruma göre pozisyon almaya itiyor. İşte yeni dönemin dikkat çeken başlıkları.

Piyasalar için 20 Mart’ta Ağbal’ın görevden alınması ile başlayan süreç devam ediyor. Fiyatlar dengelenme eğilimine girdi ancak yabancı satışları sürüyor. Gelişmelerin detaylarına baktığımızda:

1-Yabancı payı azalmaya devam ediyor

Borsadaki yabancı payı yüzde 42,94 seviyesinde. Yabancıların satış eğiliminin devam etmesi endeks hisselerinin satış baskısı altında kalmasına neden oluyor. Hisseler güçlü ve kârlı şirketlere ait olsa da yabancı satışları hissedildiği sürece yükseliş atağında zorlanacaklardır.

2- Hacim zayıf

Borsada sert düşüş sonrası oluşan dipler önceki seviyelerin üzerinde ancak hacim zayıf. Hacim piyasalardaki canlılığın göstergesidir. Yukarı doğru güçlenen bir hareket hacimle desteklenirse eğilime dönüşür. Hacmin bu seviyelerde olması sığ fiyat hareketleri ile düşük marjlar içerisinde yatay hareketi getirebilir. Endekste hisse bazlı olarak yükseliş yaşansa da dirençlerde satışların arttığı görülecektir.

3- Dolar kurunda hareket duruldu

Dolar kurunda kısa vadede hareket duruldu. Enflasyon sonrası TCMB’nin nisan ortasındaki toplantısı izlenecek. İlk destek 8,10 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyenin altına sarkma yaşanması halinde 7,87 ve 7,68 seviyelerine doğru geri çekilmelerin yaşandığı görülecektir.

Fiyatlamalar ve risk faktörleri

Piyasalardaki fiyatlamalara ve risk göstergelerine baktığımızda; Dolar endeksi (DXY) 92,60 seviyesinde. Dolar/TL kuru 8,12, Altının onsu 1735$, Gümüşün onsu 25$, Brent Petrol 62,80$, Bitcoin 58 878$, Korku Endeksi VIX 17,91, Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi 452 seviyesinde. Bitcoin’de hedef direnç seviyesi 70 binde bulunuyor.

Burada VIX Endeksinin 17,91’de olması küresel bazda risk iştahının yüksek olduğunu gösterirken Türkiye’nin kredi risk priminin 452 seviyesinde olması Türk Lirası varlıklara ilişkin endişelerin yüksek olduğunu gösteriyor.

Böyle bir ortamda yatırımcı, yatay bir bant içerisinde kalacağımızı bilerek hareket etmeli.

Borsada hisse bazlı seçimler, döviz kurlarında 8 seviyesine yakın aşağı ya da yukarı yönde yüzde 5’lik bir marj içerisinde hareketler gözlenebilir. 15 Nisan TCMB kararı sonrası ise yön belirlenecektir.

Borsa 100’de bir haftada en fazla kazandıranlar



Teknoloji hisselerinde bir haftada yüzde 10’luk kazanç

Borsada bir haftada yüzde 10’luk kazançlara baktığımızda seçici hisse hareketlerinin öne çıktığını görüyoruz.

Kurumların hisse tahminleri

İŞ YATIRIM'IN EN ÇOK ÖNERDİĞİ HİSSELER

İNTEGRAL YATIRIM'IN HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ

MEKSA YATIRIM HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ

TACİRLER YATIRIM HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adnan Morgil06 Nisan 2021 18:54

    Pi network davetiye...atmaca7853 Bee network davetiye...morgil53 Time stope davetiye...morgil53 Eagle mining davetiye...Morgil

  • yunus06 Nisan 2021 13:34

    2021 yılının flas hissesi eregl bekliyorum,,hrc fiyatları uçtu,şirket dünyanın karı nı yapacak.

  • Coşkun06 Nisan 2021 11:36

    Garan için verdiğiniz stop loss 7..50 ne demekse anlamadım:) 7.50 yazmaya çalışıldıysa da hisse şu anda 7 altında zaten ;)