Gizmen Nalbantlı [email protected] Gizmen Nalbantlı

İyimserliğe rağmen kur düşmüyor

30 Mayıs 2017, 09:07 - -

AK Parti yönetimini netleştirmesinin ardından gözler  kabine revizyonuna çevrildi.  Ekonomi yönetiminin başında kimin olacağı piyasaları yakından ilgilendiriyor. Yurt dışında ise Cuma FED’in Haziran toplantısı öncesi son tarım dışı istihdam rakamları açıklanacak.

FED’in bilanço küçültmesini hızlı bir şekilde yapmayacağı gelişen piyasalarını desteklemeye devam ederken, küresel büyümedeki yükseliş hisse senedi piyasasını pozitif etkiliyor. Son dönemde gelen verilerdeki yavaşlama belirtileri, FED’in faiz artırmakta ve bilançosunu küçültmekte acele etmeyeceği beklentisini artırdı.

Piyasada her şey süt liman gibi görünürken Brezilya’da yaşanan siyasi gerginlikler bir süre sonra bizimde içinde olduğumuz gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkileyebilir. ABD tarafında ise Trump’ın ne zaman ne yapacağı belli değil. Piyasalarda güvenli liman talebi arttığında Türk Lirası'ndan çıkış olduğunu biliyoruz.

Borsanın 100 bine yaklaştığı ve faizlerin yeniden yüzde 10-11 bandına gerilediği günlerde kurda 3.57 seviyesindeki hareket devam ediyor. Döviz mevduatlarında ise son 1.5 ayda 7.5 milyar dolar artış var.

3.55 son dönemde kuvvetli destek olduğunu söyleyebiliriz. 1 haftadır devam eden 3.55-3.58 hareketinin yukarı kırılması durumunda 3.61 ve 3.64 seviyeleri ön plana çıkıyor. Kısa vadedeki düşüş trendinin direnç seviyesi olan 3.64 bölgesinin üzerindeki kapanışlar ise kuru 3.70’in üzerine taşıyabilir. Kurun bu kadar olumlu gelişmeye rağmen 3.55’in üzerinde kalması düşüşe temkinli yaklaşmama sebep oluyor.

Endekse baktığımızda ise kısa vadede bir düzeltme beklentim devam ediyor. 96 bin- 96 bin 500 bölgesinin önemli destek olduğunu düşünüyorum. Bu seviyenin altında 93 bin oldukça kuvvetli.

Düğün sezonunun başladığı bu dönemde gram altını merak eden yatırımcılar için ise 155 seviyesine kadar yükseliş potansiyeli olduğunu söyleyebilirim. Elinde olanlar bu seviyeye kadar bekleyebilir. 140 bölgesi ise çok önemli bir destek ve alım bölgesi olarak gözüküyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)