Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

İyi performans beklediğim 8 sektör ve bankacılık sektörü...

10 Temmuz 2017, 09:31 - -

Dillon Lisesi'ni bitirdikten sonra ailem Harvard'ın okul ücretini karşılayabilmek için iş bulmamı kuvvetle tavsiye etti. Evden altı blok yürüyüp o sıralar yeni bir binasının inşaat çalışmaları devam eden St.Eugene Hastanesi'ne gittim ve vasıfsız işçi olarak iş başvurusu yaptım. Bir metre 73 santimlik boyuma ve 63 kiloluk bedenime rağmen saati 1,75 dolar ücretle işe alındım. İşten eve döndüğüm ilk gün her tarafım çimento tozu kaplıydı ve yorgunluktan yemek bile yiyemedim. Sadelyede sızıp kalmışım. Harvard'ı bu şartlar altında bitirdim. Ben BERNANKE (Eski FED Başkanı)(Karar Alma Cesareti) adlı kitabından.

Hayırlı bir yaz olması dileğiyle analizime başlamak istiyorum. En son yaptığımız analizden bugüne çok fazla değişen bir durum olmadı. Borsa İstanbul'da 3.dalga yükseliş trendi devam etmekte. 100 binleri deviren endeks 100 bin-101 bin  aralığında işlemlerine devam ediyor. Gelişmekte olan piyasalara ilgi devam ettiği için para girişi de sürmekte. Bunu biraz sonra Viop takasında çok daha net olarak görebileceksiniz. Yazın herkes tatil modunda olduğu için fazla uzatmadan teknik olarak piyasanın hangi seviyelerde olduğuna bakalım.


Başından beri vurgulamaya çalıştığım trend sırasında yatırımcılara saç baş yolduran, arkasından sürekli koşturulan, gücünün ne zaman biteceğine kendisi karar veren yıllardır üzerinde çalışmaya doyamadığım bir dalgadır 3.çıkış  dalgaları. Daha önceki analizlerimden bir tanesinde bahsettiğimi hatırlıyorum bu tür dalgalarda yapılacak en doğru hareket inandığınız pozisyonları aldıktan sonra ekranları kapatmaktır. Aksi taktirde üçüncü dalgalar  her gün ekranlara bakan yatırımcıların kabusu olmuştur bundan sonrada olmaya devam edecektir. İşin kötüsü bu sefer yaşanan dalga hareketine başlangıçtan bugüne kadar inanmayanların yüzdesi oldukça fazlaydı. Etrafta ne senaryolar konuşuldu, konuşulmaya devam etmekte. İnsanlar gerçekten bu tür teoriler üretmek yerine, sistemler kullanarak borsada nasıl başarı yüzdemi artırabilirim üzerine çalışmalar yapsalar sanıyorum çok daha verimli yatırımlara imza atacaklardır. Sistem kelimesi boşuna türememiş değerli dostlar. Her işte sistemli olmanın ne kadar faydalı olabildiğine tanık olan tecrübeli biri olarak burada naçizane yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşmaya gayret gösteriyorum. Yıllardır teknik analiz üzerine çalışmalar yapan analistlerin son yaşanan 3.dalga çıkışını başından tespit edebilecek deneyime  sahip olduklarını düşünüyorum. Teknik analiz bir işe yaramaz diyenlere de bu sayfalardan selam gönderiyorum. Tabi ki temel analiz, analiz yöntemi olarak baş tacımız ancak temel ve teknik analiz bir arada olduğunda golün kaçmasına imkan kalmamaktadır. Bu yüzden yatırımcılara tecrübelerime dayanarak önereceğim tavsiyelerden ilki temel ve teknik analiz üzerine eğitim almalarıdır. Bu eğitimin sonunda borsalara bakış açınızın değişeceğinden çok ama çok emin olabilirsiniz.

Teknik olarak büyük bir üçgeni yukarı doğru kırdıktan sonra çıkış trendinin sertleştiğine tanık olduk.89.500 seviyesinden geçen bu üçgenin direnci aynı zamanda 3.dalga hedeflerinden ikincisi olması itibariyle de önem arz ediyordu. Bu seviyelerde yaklaşık 50 gün güç toplayan fiyatların sonrasında yukarı koptuğuna şahit olduk. Daha önce de vurgulamıştım 100 binlerden geçen direncin psikolojik olmaktan öteye etkisi olmayacaktır ancak 100.900’lerden geçen 3.dalga hedefi ciddi bir biçimde  etkisini gösterecektir. İçerisinde bulunduğumuz bu günlerde de etkisini hep birlikte görmekteyiz. Çok önemli bir detay olarak aynı bölgeye denk gelen ve Ocak 2015 zirvesinin oluşturduğu direnç bölgesi(mavi) geçtiğimiz günlerde denenmesine rağmen geçilemedi. Gerek 3.dalga hedef seviyesinin geçtiği gerekse de geçmişten gelen ciddi bir tepe formasyonunun yarattığı direnç seviyesinin bulunduğu 101.350-100.900 bölgesi endeksi ciddi bir biçimde etkisi altına almaya aday bir bölge olacaktır. Bu bölge önümüzdeki günlerde yatırımcıların çok fazla dikkat etmesi gerektiği bölgelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaya devam edecektir. Peki şimdi soru gelsin o zaman. Bu bölge geçilirse ne olur? Geçilemezse ne olur? 

1.Ocak 2015 zirvesinin yarattığı ve üzerine 3.dalga hedef seviyesinin de üzerinden geçtiği bölge eğer yukarı doğru geçilirse sırasıyla logaritmik grafiklerde tespit edilebilen 105 bin direnci, 2013 yılında zirve seviyelerde FED’in devreye girip trendi döndürdüğü bölgenin yarattığı (mavi) 110.000 direnci, 3.dalga hedef seviyelerimizden bir diğeri olan 120.000 direnci 3.dalganın sürmesi ile birlikte karşımıza çıkabilecek direnç seviyeleri olacaktır. Hemen 120 binin üzeri olabilir mi? diye sorular gelecektir. Böyle bir ihtimal var ancak şimdi bunu konuşmanın zamanı olmadığı için ileriki tarihlerde gerekirse geniş çaplı tekrar analiz etme imkanı bulabiliriz.

2.Ocak 2015 zirvesi ile birlikte 3.dalga hedef seviyemiz olan bölgenin yukarı doğru kırılamaması ve trendin bir miktar zayıflaması halinde:

Öncelikle regresyon kanallarımızı devreye alıyoruz. Bu kanallar trendlerin başlangıç ve bitişleri ile ilgili net ipuçları vermektedir. İlk olarak küçük tali kanalımız var(turuncu) destek seviyesi 99.700’lerden geçmekte ancak her gün bu seviye bir miktar daha yukarı gitmektedir. Bu kanal desteğimiz aşağı kırıldığı anda geri çekilmenin sinyalleri çok daha belirgin bir şekilde kendisini ele verecektir. İlk olarak 98.200’lerden geçen destek seviyesi ön plana çıkacaktır. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 96.300 bandınan geçen destek seviyemiz karşımıza çıkacaktır. Bu destek oldukça önemli bir destek olacaktır çünkü 3.dalga çıkış kanalının(mor) destek seviyesi de yaklaşık bu bölgeden geçmektedir. Fiyatların bu bölgeye gelmesi halinde ciddi çarpışmalar yaşanacağına emin olunuz. Eğer bu kanal aşağı kırılırsa 3.dalga çıkışımız sona ermiş olacaktır. Tabi arada bazı tali destek seviyeleri bulunmakta onları tek tek açıklayarak kafanızı karıştırmak istemiyorum.

Özetle 100.900-101.300 seviyelerinden geçen DUVAR niteliğinde dirençlerimize çarpan fiyatların bu seviyelerden ciddi satıcılarla karşılaştığını ve sersemlediğini görüyoruz. Güç toplayıp bu direnç bölgesinin yukarı kırılması halinde 105-110 ve 120 bin seviyelerindeki dirençlerin test edilme ihtimali artacaktır. Bölgenin geçilemeyip trendin zayıflaması halinde kar realizasyonları devam edecek böylece yavaş yavaş destek seviyelerine doğru geri çekilmeler yaşanacaktır. Geri çekilmeler trend açısından sağlıklı olacağından panik yapılması gereken bir durum olmayacaktır. Her türlü (in case of emergency) durumlar için dalga kanal desteğimiz takip edilecek tersi bir durumda trend ile vedalaşılıcaktır. Uzun vadeli indikatörümüzde bu açıdan bizlere destek olmaya devam edecektir. Aşağı kesmesi halinde 135 gündür devam ettirdiği Al sinyali Sata dönecek ve trend ile ilgili realizasyon gerektirecek sinyali verecektir. Ancak şu an için böyle bir durum söz konusu değildir. Sadece ilerde sistemsel olarak alınabilecek önlemleri uyulması gereken stop seviyelerini belirterek süprizlere karşı hazırlıklı olabilmemiz açısından paylaşmak istedim.

Şimdi en son analiz yaptığımız günkü Viop takası ile Cuma günü yaşanan kapanış sonrası oluşan Viop takaslarını birlikte karşılaştıralım. Bakalım yabancı yatırımcıların pozisyonlarında ne tür değişiklikler olmuş. 



Soldaki veriler 25 Mayıs tarihinde yaptığımız analizde kullandığımız veriler. Sağdaki veriler ise geçtiğimiz hafta cuma kapanışında oluşan veriler. İlk üç sırada yer alan yabancı yatırımcıların pozisyonlarını ne kadar ciddi bir oranda artırdıklarına şahit olduğumuz bu tabloyu iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Bu tabloda değişim olmadığı sürece trendin tersine dönme ihtimalini ben zayıf olarak görmekteyim. Eğer pozisyonlar tersine doğru çalışmaya başlarsa o zaman realizasyon süreci ile ilgili çok daha net yorum yapma şansımız olacaktır. Gerek takas tablosunu gerekse de teknik olarak direnç ve destek seviyelerini çok yakından takip etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu sıkı takip ve analiz yöntemi portföylerin getirisini de olumlu etkilemeye devam edecektir.

Değerli Dostlar yeni bir bilanço dönemi içerisine girmiş bulunuyoruz. Temmuz ayının sonu ile birlikte 2017 6 aylık bilanço verileri açıklanacaktır. Bu bilanço döneminde de iyi bilanço beklentisi olan şirket hisselerinin oldukça hareketli günler geçirmesini beklemekteyim. Bir önceki bilanço verilerini açıklayan ve temel olarak incelediğimde oldukça beğendiğim Cam Sektörü, Demir Çelik Sektörü ve de Petrokimya Sektörü şirket hisselerinin çok iyi performanslar gösterdiğine şahit olduk. Aynı sektörlerin bu dönemde de benzer performanslar göstermesini beklemekteyim. Bu sektörlere ek olarak Havacılık Sektörü ve Perakende Sektörlerinde de bir önceki döneme göre  olumlu sonuçlar göreceğimizi düşünüyorum. Bankacılık Sektörü bilançolarında son gelen verilere göre az bir miktar zayıflanma yaşanabilir. Ancak yine de piyasanın yukarı hareket etme isteği olduğu dönemlerde bu sektörün liderlik görevini devam ettireceğine şüpheniz olmasın.

Lafı çok fazla uzatmadan bazı banka hisselerinde önemli direnç seviyelerinin  geçtiğimiz hafta test edildiğine şahit olmuştuk. Bu direnç seviyelerinin önümüzdeki günler takipçisi olacağız. Grafiklerini altta paylaştığım  banka hisselerinin ortak özelliklerinin başında önemli 3.dalga hedef değerlerinin test edildikten sonra satıcılar tarafından kullanılması olmuştur. Bir diğer ortak özellik ise özellikle son çıkışlarda yaşanan uyumsuzlukların artarak devam etmesi olmuştur. Bu uyumsuzluklar kar realizasyonları için temkinli olunması gerektiğini vurgulamaktadır. 

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası’nda çok önemli bir üçgeni yukarı doğru geçmiştik. Üçgen kırıldıktan sonra yukarı doğru hareket 3.dalga hedefi olan 10.02 direncinin denenmesini sağlamış ancak bu seviyelerden gelen satışlarla kısa vadede oluşan yükselen kanalın içerisinde hareketini sürdürmeye devam etmektedir. Bu kanal önümüzdeki günlerde yaşanacak olan hareketin belirleyicisi olacaktır. Aşağı kırılması halinde geri çekilme kırılan üçgenin üst bandına doğru return şeklinde devam edecektir. Kanalın dibinden dönecek olan fiyatlar ise kanalın üst bandının tekrar test edilebileceği ihtimalini çoğaltacaktır. Kanal alt desteği pazartesi için 9.74 olup cumaya kadar 9.84’lere kadar yükselecektir. Kanalın kırılması halinde o gün içerisinde sert işlemlere sahne olacaktır. Şimdiden uyarmak isterim. Bu arada şu önemli detayı açıklamadan Garanti analizini geçmek istemiyorum. Diğer banka hisselerinde de yaşanan önemli üçgen formasyonlarını yukarı doğru kırdığımız için önümüzdeki günler realizasyonlar yaşansa da bu formasyonların etkisini göstermeye devam edeceğine emin olabilirsiniz. Çünkü bu tür büyük formasyonlar herzaman gerçekleşmediği gibi kolay kolayda kırılamadığı için bu formasyonlara ekstra ilgi göstermek gerekmektedir.

AKBANK

Benzer bir grafikte Akbank hisselerinde görmekteyiz. Büyük üçgenin yukarı kırılması ile başlayan rallinin devam ettiğini yaşanan 3.dalga çıkışının son direnç seviyesi olan 9.90’larda zorlandığındığını görmektesiniz. u çıkış esnasında oluşan dalga kanalı(lacivert) çok net bir biçimde gözükmektedir. Dalga kanalının destek seviyesine yakın bölgelerde bulunmamız önümüzdeki hafta bu kanalı çok daha önemli bir konuma taşıyacaktır. Kanalın aşağı zorlanması sırasında önemli çarpışmalar yaşanacaktır. Bir miktar aşağı sarkıtıp tekrar kanalın içerisine hareketlerde gözlenebilir. Bu yüzden yatırımcıların dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Kanalın aşağı doğru kırılabilmesi için 3 kapanış gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu kanalın rüştünü ispat etmesi durumunda kanal direncine doğru tekrar hareketlenmeler yaşanacaktır.

Yatırımcısını büyük bir hayal kırıklığına uğratan Halkbank bu çıkış trendinde sektörün en kötü performansını gösteren hisse liderliğini elinde tutmaya devam etmektedir. Aradaki farkı size şöyle özetlemeye çalışayım. Genelde sektör hisselerinin hepsi bu çıkış dalgasında hedef seviyelerinin en sonuncusuna kadar tırmanabilme başarısı göstermişlerdir. Yani aynı şartlarda Halkbank hissesinin 19 seviyesinden geçen son dalga hedefinde işlem görmesi gerekiyorken hala 13’lü seviyelerde olması gerçekten üzücüdür. Piyasa oyuncuları önümüzdeki dönem bu ucuzluğu kullanır mı? bilemiyorum ancak banka yönetiminin bu geri kalmışlık konusunda adımlar atması hissesine sahip çıkması gerektiğini düşünmekteyim. Sonuç itibariyle bir başka Halkbank marka değerimiz yok. Yıllar önce zirvelerden inmeyen bir şirket hissesinin şimdilerde gerilerde nefes nefese koşmaya çalışması araştırılmalı ve çözüme kavuşturulmalıdır. Yaşanan sert düşüşe zoraki verilen tepki çıkışını grafikte görmektesiniz. Hisse gerçektende geçmişte büyük badireler atlattı. En önemli direnç seviyemiz 13.85 bölgesinden geçmektedir. Bu seviye tüm düşüşün %50 direnç seviyesidir. Bu seviyenin hemen üzerinde 15 seviyesinden geçen 3.dalga direnci geçmektedir. Bu seviyelerin denenmesi durumunda  satıcıların aktiv olacağına emin olabilirsiniz. Geri çekilmelerde ise 12.70 seviyesi başta olmak üzere 12.50 ve 12.30 önemli destek bölgeleri ve alıcıların iştahlanacağı seviyeler olarak karşımıza çıkacaktır. Yine hatırlatmak istiyorum çıkış trendlerinde trende göre ağır hareket eden hisseler kar realizasyonları yaşanmaya başladığında olumsuz yönde en çabuk etkilenen hisseler olacaktır.

 

Bankacılık Sektöründe çıkışın tartışmasız en iyi performans gösteren hissesi. Teknik analiz öğrenmeye başlayanlar için inanılmaz ders niteliğinde bir grafik. İçerisinde neler yok ki. Geniş tabanlı dip formasyonundan tutun da ters omuz baş omuz formasyonu, üçgen formasyonu eğitim için herşey mevcut. Yıllardır çıkış ve düşüş formasyonlarında en kötü performansı gösteren hisse bu çıkışta listeleri alt üst etmiş ve liderliği ele geçirmiştir. İngiltere liginde Leicester City’nin 2016 şampiyonluğuna eşdeğer bir başarı hikayesi elde ettiğini söyleyebilirim. Tabi ki durduk yere olmuyor bu getiri performansları. Şirket bir nebze iyi yönetilmeye başladığında yatırımcılarda hemen pozisyonlarını alıyorlar. Hisse tarihi zirvesini aştıktan sonra yapılacak tek yorum 3.dalga hedef direnç değeri olan 8.25 seviyesinin denenme şansının arttığı. Böyle bir taban ve tobo sonrası denemez ise zaten formasyona ayıp olmaz mı?

Akbank ve Garanti Bankası’na çok benzeyen bir görüntü içerisinde işlem gören Vakıfbank’da 3.dalga hedef seviyesi olan 6.60’larda kararsız yatay işlemlere devam etmektedir. Büyük bir üçgen formasyonunu yukarı doğru delen hisse zıpkın gibi yukarı doğru fırlamış ve hedef direnç seviyelerini bir bir aşmıştır.6.60 seviyesindeki direnç oldukça önemlidir. Bu direnç seviyesinin yukarı kırılması halinde bir sonraki direnç seviyesi 8.20 seviyesinden geçmektedir. Diğer banka hisselerinde net olarak gözüken 3.dalga kanalı bu hissede de NET bir biçimde görülmektedir.Kanalın destek seviyesi olan 6.45 çok ama çok önemli olacaktır.Bu kanalın aşağı kırılması halinde realizasyon süreci başlayacaktır.Yatırımcıların bankacılık hisselerinde oluşn bu kanalları an ve an takip etmesi gerekmektedir.

Sektörde kötü performans gösteren hisselerden bir tanesi olan YKB geçmiş yükseliş trendlerinde öncü gösterge olurken bu çıkışta Halkbank ile birlikte küme düşmeye aday bir performans sergilemektedir. Piyasanın yükseliş trendlerine ayak uydurmakta zorluk çektiğini gördüğümüz hisse yukarıdan gelen düşüş trendini kırmasına rağmen diğer bankalarda yaşanan performansları gösterememiştir. Dalga hedef seviyesi olan 4.58 direncini bir türlü aşamayan hisse yükseliş kanalı içerisinde hareketini devam ettirmektedir. 4.58 direncinin aşılması halinde önce kanal direncine sonrasında bir sonraki dalga hedefi olan 5.40 seviyesine doğru hareket etmesi beklenebilir. Yükseliş kanalının aşağı kırılması halinde diğer hisselerde olacağı gibi bu hissede de realizasyon süreci başlayacaktır. Teknik analistler genelde çıkış trendinde güçlü performans gösteren hisseleri realizasyon sürecinde takip ederek uygun seviyelerden yatırım şansı ararlar. Yatırımcılara önerim realizasyon beklemeleri halinde çıkışta iyi performans gösteren hisseleri takip etmeleri yönündedir. Zayıf kalan hisseler mutlak suretle en çabuk dağılan hisseler olacaktır. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (49)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osmanlı13 Ağustos 2017 02:06

    Sana iki çift laf ederdim ama fitneciliğe gerek yok benim gördüğüm alevi kardeşlerimin hepsinin dini islamdır haberin Olsun sen japonlarà çok takılmışsın anlaşılan

  • Sümer25 Temmuz 2017 01:31

    Bay analiz yazilarinizi ilgiyle okuyorum , sizden ricam bana hisse önerisi verebilir misiniz , teşekkür ederim.

  • Egemen20 Temmuz 2017 09:34

    Porselenler hakkındaki fikirlerinizi bekliyoruz lutfen

  • ALİ CAN19 Temmuz 2017 23:42

    Bay analiz cevabınız için teşekkür ederim.iyi günler diliyorum.

  • Ahmet Şenver19 Temmuz 2017 09:06

    Bay Analiz analizlerini büyük zevkle takip ediyoruz bu vesileyle sizleri bu sayfalara kazandıran Borsagündeme de teşekkürlerimizi iletiyoruz çimento sektörünün analizini rica edecektik çıkışa bu kadar zayıf tepki vermesinin sebebi nedir ?

  • Bay Analiz18 Temmuz 2017 18:51

    Şöyle cevap vereyim ilk sorudaki fark sadece 1 gün vede tabloya kesinlikle etkisi yok.İkinci olarak Viop ta yabancı işlemleri ve takası sadece yabancı kurumlar üzerinde olmuyor.Örneğin TEB burada önemli bir kıstas bu temel konuyu Viop ile ilgilenen yatırımcılar sanırım iyi biliyorlar.Ayrıca son takasta net olarak 100 bin kontrata yakın açık pozisyonu gayet açık görülmekte bu tablonun bence ana fikri de bu açık pozisyonudur

  • ALİ CAN18 Temmuz 2017 15:16

    Bay analiz yazınızı ve yazınıza yapılan yorumları okudum .yazınız güzel teşekkür ederim.yazınıza yapılan yorumlarda dikkatimi çeken ise ; KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM12 Temmuz 2017 14:34 arkadaşın yaptığı üç yorumdan birincisine TEŞEKKÜR EDEREK CEVAP VERDİĞİNİZ HALDE diğer iki yoruma cevap yazmamışsınız neden .KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM12 Temmuz 2017 14:34 RUMUZLU ARKADAŞIN YAPTIĞI YORUMDA HAKLILIK PAYI GÖRÜYORUM.sizin fikriniz nedir.??? İyi günler diliyorum.

  • emre18 Temmuz 2017 09:29

    bizi unuttun buraya gelince :(

  • demet gören18 Temmuz 2017 09:26

    cam sektörünün içinde acaba porselen sektörüde var mı bay analiz. teşekkürler

  • Melikşah17 Temmuz 2017 19:14

    Bay Analiz bizi unutma

  • HAKAN 17 Temmuz 2017 16:14

    Yine harika bir analiz ve muthis bir anlatim...

  • Bekir 13 Temmuz 2017 23:21

    Bay Analiz KY dostu sayende finansal okur yazarlığımız artıyor Borsagündem teşekkürler

  • Zmllc13 Temmuz 2017 22:41

    Gerçekten tek kelime ile muhteşem

  • Ekrem13 Temmuz 2017 13:33

    Adamsın Bay Analiz Adammmmm

  • hakan akıncılar13 Temmuz 2017 13:01

    yeni hisse paylasımlarınızı 4 gözle bekliyoruz ustad syg

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM12 Temmuz 2017 14:35

    2/2..İKİNCİ OLARAK ; YAZINIZDAKİ VAR OLAN TABLOYA GÖRE KULLANDIĞINIZ CÜMLEDEKİ “ İlk üç sırada yer alan yabancı yatırımcıların pozisyonlarını ne kadar ciddi bir oranda artırdıklarına” İFADESİNDEKİ “ARTIŞ “TABLODAKİ “Alan Kurum” bazında ise ilk üç kurumda yer alan MERL LYCH İN 57.720 DEN 56.451 GERİLEDİĞİ GÖRÜLÜYOR.BU KONUDAKİ DÜŞÜNCENİZ NEDİR SAYGILARIMLA İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.İYİ İNSANLARIN HIZIR YARDIMCISI OLSUN.SAYGILARIMLA.

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM12 Temmuz 2017 14:34

    1/2..DEĞERLİ BEYFENDİ YAZILARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM İLGİ İLE TAKİP EDİYORUM UMARIM DİĞER YAZINIZ YAKIN ZAMANDA YAYINLARSINIZ.YALNIZ YAZINIZDA ; “”İlk üç sırada yer alan yabancı yatırımcıların pozisyonlarını ne kadar ciddi bir oranda artırdıklarına şahit olduğumuz bu tabloyu iyi analiz etmeniz gerekmektedir.”” İFADESİNDE YER ALAN TABLODA KIYASLAMA YAPMAK İÇİN VAR OLAN VERİLERİN BAŞLANGIÇ NOKTASININ AYNI OLMASI GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM.YAYINLAMIŞ OLDUĞUNUZ TABLONUN BİRİNCİ TABLO 01-12-2016 / 25-5-2017 ARASINDA İKEN İKİNCİ TABLONUN 30-11-2016 / 07-07-2017 TARİHLERİ ARASINDADIR .ARTIŞIN SAĞLIKLI GÖRÜLMESİ İÇİN HER İKİ TABLODAKİ BAŞLANGIÇ NOKTASI; YA 01-12-2016 TARİHİNDEN YADA 30-11-2016 TARİHİNDEN BAŞLATILMALIYDI DÜŞÜNCESİNDEYİM.BU KONUDAKİ GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR. EĞER YAZDIĞIM DÜŞÜNCE DOĞRU İSE YAZINIZDA BELİRTİĞİNİZ CÜMLENİN DEĞİŞMESİ GEREKMEKTEDİR.

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM12 Temmuz 2017 14:01

    RİCA EDERİM KENDİNİZE İYİ BAKIN.

  • Bay Analiz12 Temmuz 2017 12:04

    Çok haklısınız yandaki tablo çıkmamış hemen düzeltiyoruz uyarınız için çok tşk ederiz Saygılarımla

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM12 Temmuz 2017 11:25

    DEĞERLİ BEYFENDİ YAZINIZI DİKKATLE OKUDUM EMEĞİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜR EDERİM.İYİKİ VARSINIZ.YALNIZ YAZINIZDA “” Soldaki veriler 25 Mayıs tarihinde yaptığımız analizde kullandığımız veriler. Sağdaki veriler ise geçtiğimiz hafta cuma kapanışında oluşan veriler.”” İFADESİNE BAĞLI TAKAS TABLOSU BİR TANE YAZINIZDA KULLANDIĞINIZ İFADEDE BENİM ANLAMLANDIRDIĞIM ŞEY BURADA İKİ TABLO OLMASI GEREKMİYORMU BURDA BENİM HATAMMI VAR YOKSA İKİ TAKAS TABLOSUMU OLMALIYDI .SAYGILARIMLA İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.İYİ İNSANLARIN HIZIR YARDIMCISI OLSUN.SAYGILARIMLA.

  • berk11 Temmuz 2017 12:34

    101.900 geldi

  • AKÇAYYY11 Temmuz 2017 07:29

    by analiz biz kışlada yaklaşık 11 kişiyiz yatırımla uğraşan özel kurs veya eğitim seminerleriniz varmı , nasıl iletişim kurabiliriz sizin gibi bu piyasa uzmanından istifade etmek istiyoruz. çalışmalarınızın devamını dilerim.

  • değirmendere11 Temmuz 2017 07:14

    sayın bay analiz yorumlarınızı tekrar tekrar okuyorum çok hoşuma gidiyor vede çok faydasını görüm. bazı ip uçları satır aralarında gizli

  • Cemil 10 Temmuz 2017 23:51

    Adamın dibisin Bay Analiz

  • Muharrem 10 Temmuz 2017 19:57

    Bay Analiz süpersin inanılmaz dua alıyorsun inşallah yazılarının devamını bekliyoruz

  • Takipçi10 Temmuz 2017 19:14

    O bir teknik analizci, o bir numaara. Aşk ile yapılan her ne varsa en güzeli olur. Teşekkürler.

  • Haydar10 Temmuz 2017 16:05

    Mükemmel acıklayıcı analiz ve grafikler. Cok tesekkur ederiz...

  • İZİNDEYİZ10 Temmuz 2017 15:11

    Sakıncası yoksa hangi kurumdasınız. sizinle aynı kurumda olup işlem yapanlar çok şanslılar . sizin gibileri bu piyasada zor bulunur . kolay gelsin.

  • gemici10 Temmuz 2017 15:02

    bereket versin üstad sayenizde güzel kazançlı bir gün oldu.

  • SARIŞINNN10 Temmuz 2017 14:57

    BAY ANALİCİ SİZİ MERAK ETTİM SİZDE DİĞER BAZI YORUMCULAR GİBİ RESMİNİZİ KOYABİLRMİSİNİZ BAŞLIĞA . SİZDE ÇOK YETENEK VAR ANLAŞILAN.

  • ÇIRAK10 Temmuz 2017 14:50

    Analiz ve yorumlarınızı yaşanmışlıklarınızıda katarak paylaşmanız çok mükemmel hatta kızımında idolü oldunuz kendiside iyi bir takipçiniz örnek oluyorsunuz. iyi bir sayısalcıdır inş. sizin gibi başarılı biri olur örneksiniz. ALLAH sizinde çocularınızı ve ailenizi mutlu etsin.

  • ARAŞTIRMACI10 Temmuz 2017 14:36

    sayın analizci ; herhangi bir kitap veya yayınınız varmı buradan harici öğrenebileceğimiz. kolay gelsin

  • DOĞRUYA DOĞRU DEMEK GEREKİR..10 Temmuz 2017 14:25

    evet bende aşağıdaki yorumlara katılıyorum analizlerinizi özene özene zevkle ve doğruları saptırmadan aktardığınız ortada. Büyüklerin bir sözü var insan sevdiği başarılı olduğu mesleği yapmalı diye , aklıma siz geldiniz işte sizde işinizi çok severek yapıyorsunuz . Hempara kazandırmanız yanında örnek alınacak birisiniz. İyiki varsınız.

  • Bilir10 Temmuz 2017 14:14

    Arkadaşımın tavsiyesiyle sizin yorumlarınızı takip fırsatım oldu .Gerçektende endeks ve bankalar üzerinde imkanınız olsa değil günler haftalar bile değil aylarca zevkle anlatacaksınız süper olmuş. heleki garannn

  • ALADAĞ10 Temmuz 2017 14:06

    Gerek tv.de gerek internetteki yorumcuların neredeyse tamamı endeksin çok çıktığını , yorulduğunu veya kar realizasyonlarının yaşanacağını anlatırken bi tek siz yukarı yönlü beklentilerinizde ısrar ettiniz vede siz haklı çıtınız. Maşallah ALLAH nazarlardan korusun sizi.

  • demir10 Temmuz 2017 13:57

    televizyonlarda canlı yorum yaptığınız kanal hangisi acaba on numara analizler.

  • mübayacı10 Temmuz 2017 13:52

    Çalışmalarınızı ve yazılarınızı zevkle takip ediyorum. gerçekçi ve zamanlaması yerinde Teşekkürler.

  • Hayri10 Temmuz 2017 12:17

    Adamsın adam

  • HAYRİ10 Temmuz 2017 11:21

    BAY ANALİZ sektörü çok iyi analiz ediyor rica etsek bir de ayrıntılı dolar analizi yaparmı

  • tankçıyızzz10 Temmuz 2017 11:06

    sayın by analiz analizlerinizi ilk günden beri takip etmekteyim. yıllar önce bu piyasada kaybedip umudunu yitiren biri olarak tekrar geleceğe bakış açımı değiştirdiniz. Aileniz ve sosyal yaşantınızdan feragat edip bizleri aydınlattığınız için minnettarız. dualarımız ailenizle birlikte tüm sevdiklerinize. allah işinizi rast getirsin

  • Mehdi Nigdeli10 Temmuz 2017 10:52

    Bu guzel analiz icin tesekkurler, saygı ve selamlar

  • yakamoz317010 Temmuz 2017 10:41

    DOĞRULAR HEP KAZANSIN. ÇOK YERİNDE VE ANLAŞILIR BİR ANALİZ OLMUŞ. EMEKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

  • BOLU10 Temmuz 2017 10:41

    eline sağlık,güzel olmuş

  • METİN10 Temmuz 2017 10:34

    süper bir analiz olmuş iyiki varsın by analiz. biz ky robinhoodu.

  • iskenderun gurubu10 Temmuz 2017 10:12

    dört gözle beklediğimiz bay analiz borsa gündeme ve piyasamıza yepyeni bir hava kattı. Allah razı olsun

  • büşranur10 Temmuz 2017 10:09

    Analizleriniz gayet net ve anlaşılır,küçük yatırımcıya yol gösterir nitelikte.,emeğinize sağlık.Çalışmalarınızı ve yazılarınızı zevkle takip ediyorum. Teşekkürler

  • yaylanın gülü10 Temmuz 2017 10:08

    gündem medya grubu, bay analiz bir harika. Bu analizlerinizin daha sık güncellenerek ve çoğalarak devamı dileğiyle..

  • ereğli10 Temmuz 2017 10:07

    acaba kaç analist saatlerce vakit ayırıp bu tür yazılar yazıyordur.Emeğinize kaleminize sağlık hayranlıkla takip ediyor ve sizleri seviyoruz.

  • meto 10 Temmuz 2017 10:07

    Yeni bir haftaya sizin yorumunuzu okuyarak baslamak oldukca iyi oldu benim icin. Yine guzel bir analiz olmus. Tebrik ederim. Tesekkurler. Saygilar.