İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

İstikrarlı kâr açıklayan ucuz 20 şirket

12 Eylül 2017, 11:54 - -

Son 5 yılda istikrarlı olarak kâr açıklayan, fiyat/kazanç oranı 15’in altında olan ve yılbaşından bu yana yüzde 10’un üzerinde getiri sağlayan ucuz 20 şirket.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi yükseldikçe hisse seçimi de önem kazandı. Hisse senetlerini seçerken şirketlerin kârlı ve ucuz olması en önemli kriterler arasında yer alıyor. Bir şirketin kâr etmesi, o şirketin faaliyet alanında başarılı olduğunun bir göstergesidir. Kârlılık, verimli çalışmanın, etkili iş birliklerinin, doğru yönetimin ve fiyatlamanın yapıldığına işaret eder. Müşterisini memnun etmeyi başaran şirketler varlıklarını sürdürür. Kâr etmek bir şirketin varlığını sürdürmesi için ön koşuldur. Borsada şirketlerin mali tabloları açıkladığında ilk bakılan değer de kârdır. Şirketin kârı yatırımcıların da hisseye yönelik tavrını belirler. Şirketin açıklanan kârı ile birlikte elbette önemli olan hissenin fiyatının açıklanan bu kara göre ucuz olup olmadığıdır.

Fiyat/Kazanç oranı 15 seviyesinin altında olan borsa şirketleri ucuz kategorisinde incelenebilecek şirketler arasında yer alıyor. Biz bu şirketler için son 5 yılda kâr etme koşulunu da koyarak istikrarlı olarak kâr açıklayan borsa şirketlerini bulmaya çalıştık. Bunun yanı sıra şirketlerin yılbaşından bu yana en az faizler kadar getiri sağlaması da önemli. İşte bu nedenle son beş yılda kâr açıklayan, fiyat/kazanç oranı 15’in altında olan ve yılbaşından bu yana yüzde 10’un üzerinde getiri sağlayan şirketleri listeledik. Listede 20 şirket yer aldı. Bu 20 şirketi net kârlarına göre sıraladığımızda ucuz, istikrarlı ve yüksek kâr açıklayan şirketlerin listesine ulaştık.

İşte istikrarlı kâr açıklayan ucuz 20 şirket:

Listedeki ilk 3 şirket
İstikrarlı kâr açıklayan fiyatı ucuz 20 şirket listesindeki ilk 3 şirketin kârı 300 milyon TL’nin üzerinde. Bu şirketler sektörlerinde dikkat çeken önemli şirketler.

Ereğli Demir Çelik’in prim potansiyeli yüzde 70
Listenin başında Ereğli Demir Çelik geliyor. Şirketin mali performansındaki gelişim seyri Ereğli’nin son 5 yıldaki fiyat hareketinde de görülüyor. Fiyat/kazanç oranı 10,11 seviyesinde bulunuyor. Şirketin ortalama fiyat/kazanç oranı 2012-2017 döneminde 10-12 arasında değişti. Ancak hissenin yükselişi trendinin güçlü olduğu dönemlerde 16-17 seviyelerine kadar yükseldi. Bu da hala hisse üzerinde yüzde 60-70 oranında bir getiri potansiyelinin olduğuna işaret ediyor.

Enka İnşaat’ın prim potansiyeli yüzde 30
Enka İnşaat’ta istikrarlı olarak kâr açıklayan fiyatı ucuz hisseler arasında yer alıyor. Fiyat/Kazanç oranı 11 seviyelerinde. 2013 yılında F/K oranı 15 seviyesine kadar yükselmişti. Bu nedenle yüzde 36 yükselme potansiyeli taşıyor.

Aygaz’ın prim potansiyeli yüzde 80
Listede ilk üç sırada dikkat çeken bir başka borsa şirketi Aygaz. Aygaz’ın fiyat/kazanç oranı 8,35. 2015 yılında şirketin fiyat/kazanç oranı 15,2 seviyesine kadar yükselmişti. Aynı seviyeler göz önünde bulundurulduğunda hissede yaklaşık yüzde 80 oranında getiri potansiyeli bulunduğu gözleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)