İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

İşlem hacmi artan hisseler ve kazandıranlar

05 Ekim 2020, 10:40 - -

Borsada son bir haftada dip seviyelerin yükselmeye başlaması ve işlem hacminin günlük bazda 27 milyar TL’ye kadar çıkması olumlu. Şimdi hacmi artan hisseleri izlemeli.

Geçtiğimiz hafta Trump’ın Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından salgın kaynaklı endişeler ve ABD’deki seçim ile ilgili artan belirsizlik risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Haftanın son işlem gününde küresel hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydettiği görüldü.

Yurt dışındaki zayıf görünüme karşın BIST-100 Endeksi pozitif bir ayrışma kaydederek haftanın son işlem gününü yüzde 0,13’lük yükselişle 1.145,03 seviyesinden tamamladı. Bu hafta ise Trump’ın hastaneden taburcu olabileceği haber akışı küresel piyasaları destekliyor.

ABD vadelileri ilk işlem gününde yüzde 0,70 olaylarında alıcılı bir seyir izledi. Dolar/TL, 7,75’li seviyelerden işlem görmekte. Borsa için olumlu beklentiler ağır basıyor.

Endeks kritik bir seviyede. 1.140 seviyesinin üzerinde kalıcılık korunduğu sürece endekste yukarı yönlü hareketler devam edebilir. İlk direnç 1.160 seviyesi. Bu seviyenin üzerinde 1.180 – 1.205 aralığı izlenebilir.

Bu hafta işlem hacminde artış olan hisselere dikkat edilmeli. Özellikle BIST 100’de işlem adedi ve fiyatı artan hisseler yükseliş hareketinde öncü olabilir.

BIST 100’de fiyatı ve işlem adedi artan ilk 13 hisse

Haftalık bazda en çok kazandıran 20 hisse



Haftalık bazda işlem hacmi artan 20 hisse - BIST 100



Bütün hisseler içerisinde fiyatı ve işlem adedi artan ilk 10 hisse

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)