İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

İlk çeyrekte sermayesinin üzerinde kâr açıklayan şirketler

24 Mayıs 2021, 09:31 - -

Borsada 35 şirket ilk çeyrekte sermayesinin üzerinde kar açıkladı. Bu şirketlerden 3 tanesi dışında hepsi temettü ödüyor.

Piyasaların yüksek riskler taşıdığı dönemlerde güçlü hisseler de olmalı.

Şirketlerin kar açıklaması önemlidir. Ancak daha da önemlisi sermayelerinin de üzerinde karlı olabilmeleridir. Kar bir yatırımcı için bakılması gereken en önemli kalemlerden biridir. Kar yoksa şirketin ortaklarına dağıtabileceği kar payı da yoktur. 

Borsadaki şirketlerin henüz hepsi bilançolarını açıklamış değil.

Son şirket bilançolarını değerlendirerek Hisseexpert Temel Analiz Platformu verilerine dayanarak yaptığımız analizde 35 borsa şirketi öne çıktı.

Güçlü şirketler kriz dönemlerinde çözüm yaratırken ellerindeki nakdi değerlendirdi.

Kar ve sermaye farkı yüksek olanlar

35 borsa şirketi kar-sermaye farkına göre listelediğimiz zaman ilk sırada Ford Otosan yer alıyor. Koza Altın, Anadolu Grubu Holding, Arçelik kar-sermaye farkı en yüksek olan şirketler olarak öne çıkıyor.

Brüt temettüsü yüksek olanlar
35 şirket içerisinde brüt temettüsü yüksek olan borsa şirketlerinin de yer aldığını görüyoruz. Bunlar içerisinde en dikkat çeken ise Ege Endüstri. 3 milyon 150 bin lira sermayesi olan şirketin brüt temettü oranı ise yüzde 17,89.

Hisse senetlerinde kar ve sermaye ilişkisi

Ödenmiş Sermaye = Hisse Sayısı x Hisse Nominal Değeri

Ödenmiş sermaye, şirketin çıkardığı hisse adedi ile hisselerin nominal değerinin çarpılmasıyla elde edilir. ... Bu değer, bu miktardaki hisse adedinin piyasaya sürüldüğü zamandaki şirketin sermaye ve piyasa değeridir.

Ege Endüstri için baktığımız zaman şirketin 3.150.000 adet hissesi bulunuyor. Nominal değeri 1 TL. Ödenmiş sermayesi: 3 milyon 150 bin TL’dir.

Karı sermayesinin üzerinde olan şirketlerin, bilançosu açıklanan 283 şirket içerisinden ancak 83 tanesinde olduğunu görrüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)