Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

İkili (göreli) momentum test (2)

02 Ağustos 2016, 09:47 - -

Dünkü yazımızda ikili (göreli) momentum stratejisini 33 iş günü aralıklarla uygulamıştık. Strateji tek hisse ile oldukça başarılı idi. 4-6 hisse arasında yapılan yatırımlarında getiriler endekse nazaran yüksekti. Sistem, daha önce üzerinde çalıştığımız sistemlerle paralel şekilde endeksi düzenli olarak geçmeyi başardı. Uygulaması oldukça kolay olan sistemi bugün değişik gün kombinasyonları ile deneyeceğiz.

Günleri 1/3 indirsek nasıl olur: 11 iş gününde bir portföy yapalım 1 ve 2 ay momentum(fiyat değişimleri) gözlemleyelim. Volatiliteyi olduğu gibi bıraktım: 63 gün.

Grafikler dün ele aldığımız 3-6 ay ve 33 gün yapısına benziyor. Uzun vadede tüm portföyler birbirine yakın ve endeksten iyi getiri sağlamış durumda. Bununla birlikte getiriler daha uun süreli taşınan (33 iş günü) portföylere göre oldukça geride.

Bu sene 1-2 ay ve 11 gün parametreleri ile ikili momentumun seçtiği hisseler:

TKFEN, EREGL, PETKM bu sene gayet iyi performans göstermişlerdi. Sistem çoğu zaman bu hisseleri portföye dahil etmiş durumda.

Yukarıdaki kombonun bu sene performansına bakalım:

Tüm seçimlerde endeks geride kalmış durumda 1-2 hisse sürreal bir getiri sağlamış.

Portföyü 3-6 ay momentum 11 günlük ayarlamalar ile kursaydık getiriler 1-2-11 kombosundan daha iyi olacaktı:

Bu senenin performansı ise biraz daha düşük olmakla birlikte endekse göre oldukça yüksek:

1-2-4 hisse birbirine yakın 6-10 hisse geride kalmış durumda.

Seçilen hisseler ne olmuş:

Portföyü orijinal makalede belirtildiği gibi 22 iş günü (yaklaşık 33 takvim günü) sürelerle gözden geçirirsek getiriler iyi fakat önceki testlerden geride:

Bu komboda 4-6-10 hisse diğerlerinden daha iyi.

2016 yılı performansına bakalım:

Benzer şekilde bu sene 1-2-4 hisse daha iyi.

Seçilen hisselere bakalım:

Sonuç olarak ikili momentum portföy stratejisinin anlamlı şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Günleri, momentum hesaplama sürelerini değiştirdiğimiz durumlarda da strateji endekse göre tatmin edici getiri üretmeyi sürdürdü.

Piyasa hisselerden oluşan bir piyasa dolayısı ile endekse değil, hisselere konsantre olmalıyız. Endeksin şuraya veya buraya gitmesi biz doğru hisseleri seçtiğimiz müddetçe çok önemli değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet doğan02 Ağustos 2016 20:45

    özel sektör bono tahvil fonlarını örneğin istanbul portföy gibi alsammı riski nedir sevgilerle