İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Hisselerde öne çıkanlar ve beklentiler

08 Şubat 2021, 10:00 - -

Hisse senetlerinde şubat ayının ikinci haftasında öne çıkan şirketlere ve değerleme oranlarına baktığımızda borsadaki yükseliş potansiyelinin korunduğunu görüyoruz.

Borsada hareketlilik oldukça yüksek. Küresel piyasalar olumsuza döndüğü anda yurt içerisinde de satışların arttığı gözleniyor. Ancak hisse senetlerinde hala iskontoların yüksek olması yatırımcıların bu alandaki etkinliğinin sürmesine neden oluyor.

Yatırımcılar temkinli olmalı
Yatırımcıların hisse senedi seçiminde ve kısa vadeli hareketlerde çok daha fazla temkinli olmaları gereken bir dönemdeyiz. Gün içi oynaklıkları artan hisse senetlerine dikkat edilmesi önemli. Hisse senetlerinde zirvelerde gün içi fiyat marjları artmaya başladığında bir konsolidasyonun yaşanabileceği işaret olarak algılanmalı.

İşlem hacmi önemli
İşlem hacmi; bir hisse senedinin dinamizmindeki ana faktörlerden biridir. Bu nedenle hisselerdeki işlem hacimleri mutlaka izlenmeli. Hissenin fiyat hareketi hacimle desteklenmiyorsa bu hisseye ilgi kısa sürece zayıflayabilir.

Dipteki hacimler güçlenme işaretidir
Dip seviyelerdeki yüksek işlem hacimleri ve artan küçük marjlı fiyatlar hisse senedinde hareketlenmelerin işaretidir. Bu hisseler daha yakından izlenmeli.

Zirvedeki yüksek hacimler satış işaretidir
Hisse senetlerinde zirve seviyelerdeki yüksek hacimler satışların işaretidir bu noktada dikkatli olunmalı. Hisselerde zarar kes noktaları mutlaka belirlenmeli. Eğer çok sığ hisselerde alım ve satımlar yapılıyorsa bu hisselerin yukarı hareketlerinde düşük marjlardaki miktarlarla satış denemeleri yapılarak hisse senedinde satış yapılmak istendiğinde hiç de kolay satılamadığının görülmesi önemli. Yatırımcı hareket alanını sürekli geniş tutmalı.

Borsa 50’de iskonto oranları yüksek.
Borsa 50 hisseleri içerisinde hala iskonto oranları yüksek bu nedenle borsa yatırımcıların merkezinde olmaya devam edecek.

Listelere hızlıca bakacak olursak:

Son bir hafta içerisinde fiyatı ve işlem adedi artan 10 hisse

Son bir haftada para girişi olan 10 hisse

Borsa 100’de son bir haftada performansı en yüksek 10 hisse

Bir haftada yüzde 30’un üzerinde kazandıranlar

Borsa 30’da dikkat çeken iki hisse

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)