İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Hisse bazlı yüksek getiriler

15 Eylül 2020, 11:33 - -

Borsada hisse bazlı yüksek getiriler devam ediyor. Bir haftada yüzde 60’a varan getiriler oluşurken BIST 30 hisselerinin işlem hacimlerinde hareketlenmeler var.

Borsa İstanbul’da yerli yatırımcı sayısı tüm zamanların en yükseğinde bulunuyor. Ağustos sonu itibarıyla yerli yatırımcı sayısı 1 milyon 676 bin 196 ile tüm zamanların zirvesini gördü. Yerli yatırımcılar ağırlıklı olarak BIST Tüm-100 hisselerinde pozisyon alıyor.

Küçük ve sığ hisselerin kolay hareket etmesi, bu şirketlere ilişkin beklentileri gündemde tutuyor. Ancak unutulmaması gereken hisseler sert ve hızlı hareket etmeye başladığında işlem kısıtları artırılabiliyor, brüt takasa alınabiliyor. Bu nedenle hisselerdeki hareket bir anda terse dönebiliyor.

Borsaya baktığımızda Endeks 1.100 seviyesinde zorlanıyor. Kısa vadede bu seviyenin aşılması 1.113 direncinin aşılmasını sağlayabilir. Endeks ortalamalarda. Kısa vadede ise yükselen trendini sürdürüyor.

Bir haftada yüzde 60’lık getiri

Bir haftada yüzde 60 getiri sağlayan hisseler ağırlıklı olarak spekülatif hisseler. Bu hisseler içerisinde Marshall ve Yoga Mobilya piyasa değeri 1 milyar TL’nin üzerinde olan borsa şirketleri.

Artı Yatırım Holding, MMC San. Ve Tic. Yat., Uzertaş Boya, Eminiş Ambalaj piyasa değeri 100 milyon TL’nin altında olan borsa şirketleri.



Kaynak: finnet2000.com

BIST 30’da son bir haftada işlem hacmi artanlar

BIST 30 Hisseleri içerisinde son bir haftada işlem hacmi artan hisselerin başında Petkim, Pegasus ve Tüpraş geliyor.

BIST 100’de fiyatı ve işlem adedi artan hisseler

Fiyatı ve işlem adedi artan hisselere baktığımızda farklı sektörlerden hisselerin öne çıktığını görüyoruz. Bu hisselerin listesi şöyle: Halk GMYO, Klimasan Klima, Selçuk Ecza Deposu, Kartonsan, Akçansa, Bursa Çimento, Petkim, Alkim Kimya.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)