Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Hisse alım stratejisi nasıl olmalı?

28 Mayıs 2019, 11:20 - -

Borsada başarılı bir yatırımın sırrı hisse senetlerinin değerini hesaplamak ve ona bundan çok daha az ödemekten geçiyor. Hisse senetlerini gerçek değerlerinin altındaki fiyatlardan alabiliyorsanız yüksek bir getiri potansiyelini de yakalamışsınız demektir. Kriz dönemleri yatırımdaki en büyük fırsatların kapılarını aralıyor.

Hisse senedi piyasası, kazançlarında fark yaratmak isteyen yatırımcılar için fırsatlar sunuyor. Piyasa değeri aralıkları belirleyerek yatırım sepeti oluşturmak, araştırmayı 6-10 firma ile sınırlandırmak, benzer şirketlerin ne kadara satıldığını araştırmak ve karşılaştırma yapmak, şirket satışı gibi konular hisse senedi seçiminde öne çıkıyor. Çoğu yatırımcı bir strateji geliştirmediği için hisse senetleri arasında kayboluyor.

Warren Buffett, değere odaklanılması gerektiğini söylüyor. Yapılan genel piyasa tahminlerinin yatırımcıları iyi hisse senetlerini bulmalarından ve alım yapmalarından alıkoyabileceğini belirtiyor.

Buffet, “Eğer bir işletmenin iyi olduğuna inanıyorsanız onun için harekete geçmemeniz için bir neden yoktur” diyor. Piyasa endişeleri nedeniyle büyük bir şirkete yatırım yapmamanın “hata” olduğunu söylüyor. Savaşların ve krizlerin olduğu yerlerde düşük fiyatlardan hisse senedi toplayan Buffet, bu dönemlerin tam bir fırsat olduğunu belirtiyor.

PİYASA DEĞERİ YÜKSEK, F/K ORANI DÜŞÜK ŞİRKETLER

Finnet Teknik Analist 4.0 ve Analiz Expert ürünlerini kullanarak oluşturduğumuz listede piyasa değeri dolar bazında en yüksek seviyelerde olan şirketler içerisinden fiyat/kazanç oranı en düşük olanları listeledik. Bu çalışmada güçlü hisselerin dip seviyelerde olduğu görülüyor. Önümüzdeki dönemde bu hisseler dolar bazında ciddi getiri potansiyeli taşıyor.

Piyasa değeri en yüksek olan şirketlere baktığımızda ilk 10 hisse senedinin Denizbank, Koç Holding, Garanti Bankası, Akbank, Tüpraş, Enka İnşaat, Ereğli Demir Çelik, Turkcell, İş Bankası (C) ve Bim Mağazalar hisseleri olduğunu görüyoruz.

Piyasa değeri en yüksek hisse listesinden banka ve holdingleri çıkararak fiyat/kazanç oranı düşük olanları listelediğimizde ise ilk 10 hisse şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rasim duray11 Ekim 2020 02:52

    Borsa sabır yeridir. Hedef yeridir. İyi hisse seçmeli kazancı uzun süreye yaymalıdır. Kimse 1 günde zengin olmaz olamaz.

  • Zahit Günay 11 Ekim 2020 02:48

    Bir tekstilci olarak bu sektörlerin 8 yada 10 tanesi sürekli zirveye gider ancak enerji ve bilişimle birlikte tekstil sektörünüde her daim favori hisse olarak görürüm

  • Zeki akkoyun09 Haziran 2019 11:46

    Borsada işlem yapmadan önce sabırlı olmayı ogreeliyiz. Hisse senedi seçtikten sonra,kademeli almalıyız. Ornegin; 1 adet hisse aldik zarar ettik iki kademe aşağıdan 2adet alalim, hisse geriye gelmişse 4 adet alalım. Sonuç olarak, yüksek fiyattan hisse almamış oluruz yani(hisse alımında sabretmeyi) hisseye atlama kontrolumuzu sağlamış oluruz. Not: hisse yanında nakittede bulunulursa fırsatlar doğabilir.Bol kazançlar

  • murat24 Haziran 2019 09:19

    Paçal yapmak borsada yapılmaması gereken bir durumdur.

  • mecnun01 Haziran 2019 16:29

    borsadan uzak durun hayatınızı yaşayın. param ne oldu diye baktıkça sosyal hayattan uzaklaşıyorsun. borsada süreklilik yok. en sağlam dediğin bankalar 10 yıldır aynı yerinde sayıyor. sanayi hisseleri iş yapar. arsa alın unutun boşverin borsayı

  • coşkun31 Mayıs 2019 16:17

    hisse alıpta para kazanan görmedim

  • Sino02 Haziran 2019 02:15

    Tabi şu sıralar ince eleyip sık dokumak gerek. 

  • Sado01 Haziran 2019 23:21

    Ben evimi aldım Eylül de bistten aldim

  • Sino01 Haziran 2019 22:38

    Hisse alıp sattım şimdiye kadar :) %500 e yakın kazancım var. zaman zarfı 2yıl.

  • Mehmet Mesut Uzal29 Mayıs 2019 11:22

    Hisse almak için çok erkendir.Bist-100'ün usd bazında 12.500 değerine düşmesi beklenmelidir.Ondan sonra taban yapıp yükselme eğilimine girip girmediği kontrol edilip ona göre karar verilmelidir.Uç ,ekstrem durumda 10.000-12.500 bandına bile gelme riski vardır. Syg.

  • Numan28 Mayıs 2019 21:30

    Hisse almamalı faizde kalmalı strateji budur