Orhan Pala [email protected] Orhan Pala

Halkbank’ı değil Genel Müdür'ü bağlar

23 Aralık 2013, 08:23 - -

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu en fazla Halk Bankası hisselerini vurdu. Borsada, sanki yapılan işlemlerden banka sorumluymuş gibi bir hava estiriliyor. Bankanın operasyondan bir gün önceki piyasa değeri 20 milyar lira seviyesindeydi. Geçtiğimiz Cuma günü 16 milyar sınırına kadar geriledi.
Düşünün, bir özel bir banka genel müdürünün benzer bir olaya ismi karışsaydı tablo böyle mi olurdu? Banka, müdürün kurumla olan ilişkisini keser, yargıya hesap vermesini isterdi. 
Halk Bankası’nda ise sanki fatura bankaya kesilecekmiş gibi bir hava estiriliyor. Genel Müdür'ün yaptıkları bankayı bağlar mı? Bağlamaz. Halkbank’ın sahibi kim? Kamu, Hazine, yani bizleriz. Eğer bir suç varsa, işleyen başları. Öyleyse faturayı neden biz ödüyoruz? Eğer bankanın ortağı, hissedarı bir suç işlerse kurum bundan olumsuz etkilenebilir. Rüşvet aldığı iddia edilen Süleyman Aslan, bu göreve atanmış bir isim. Yarın görevden alınır ve yerine başka bir isim atanır. Ki, muhtemelen yeni isim bu hafta açıklanacak. Zaten bankanın Yönetim Kurulu’nda, alt kademelerde çok deneyimli isimler mevcut.   
Sonuç olarak, yaşanan olayların Halkbank ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Yapılanlar kişileri bağlar…
Kulislere sızan diğer önemli iddia ile ilgili olarak da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan çok net konuştu:
“Bankamız aracılığıyla yapılan bütün ödemeler, bankacılık sistemi içerisinde, yerel ve uluslararası geçerli para birimleri ile gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda bankamıza ya da bankacılık hizmetlerimize yönelik kara paranın aklanması veya terörün finansmanı konusunda herhangi bir kurum veya ülkeden uyarı ya da ihbar söz konusu değildir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)