Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Güçlü yatırım

05 Mart 2019, 13:13 - -

Güçlü yatırım; elinizdeki paranın enflasyon karşısında erimesine engel olacak yatırımdır. Böyle bir yatırım, yatırımcı tabanını genişletirken kaygıdan uzak istikrarlı getiriye odaklanmayı sağlayacaktır.

Güçlü yatırım hem temelleri sağlam hem de gelir getiren enstrümanlara yatırımı içerir. Hisse senedi satın alıyorsanız hisselerin öncü sanayi, hizmet ve banka kuruluşları olması önemlidir. Bu hisseler içerisinden teknik olarak fiyatı daha ucuz olanı tercih edersiniz. Son dönemde yatırım araçları içinde dolar kuru ön plana çıktı. Dolarla fiyatlandığı için de aynı performans Cumhuriyet altınında da görüldü. Hisse piyasasında ise ihracat ağırlıklı şirketlere yönelim var. Sanayi hisselerinin performansı son bir ayda dolar ve altının üzerinde gerçekleşti.

Öte yandan portföylerde çeşitlilik de önemli. Makul piyasa fiyatlarından alındığı müddetçe, çeşitlendirilmiş bir hisse portföyünün getirisi her zaman tahvil getirisinden yüksek olacaktır. Bu nedenle portföylerinizde mutlaka çeşitlendirmeye gitmelisiniz.

Enflasyon beklentilerin altında arttı
Şubat’ta tüketici fiyatları aylık yüzde 0,16 ile yüzde 0,4’lük piyasa tahminin altında arttı. Böylece yıllık enflasyon yüzde 19,7 seviyesine geldi. Enflasyon Ekim ayındaki zirveden bu yana düşüş eğiliminde. Enflasyondaki düşüş eğilimi baz etkisi ile yaz aylarında belirginleşecek.

PPK Toplantısı önemli
Enflasyon verisi sonrasında Nisan ayında bir faiz indirimi ihtimali belirdi. Çarşamba günkü PPK toplantısı var. Bu toplantı, Nisan ayına ilişkin ipucu vermesi açısından da önem taşıyor. Enflasyonda bir düşüş eğilimi var. Fakat bunun trende dönüştüğü görülmeden yapılabilecek bir faiz indirimine henüz piyasalar hazır değil. Piyasanın genel beklentisi indirim olmayacağı yönünde. Seçim öncesi kur riski alınmak istenmezse Merkez Bankası bu toplantıyı pas geçebilir. Enflasyon verisi sonrası 25-50 baz puanlık düşük bir faiz indirimi de görebiliriz.

Haftalık hisse önerilerinde güçlü hisseler öne çıkıyor
Kurumların haftalık öneri listelerine baktığımızda ağırlıklı olarak güçlü hisseler öne çıkıyor. Sektörlerin öncü şirketleri haftalık öneri listelerinde yer alıyor. Öne çıkan hisseler şöyle:

Haftalık bazda en fazla önerilen hisse
Aracı kurumların haftalık hisse önerilerinde Enerjisa hissesi ön plana çıkıyor. 5 Kurumun haftalık öneri listesinde Enerjisa hissesi yer aldı. Hissede güçlü yükseliş beklentisi hâkim. Grafiğine baktığımızda 7,20,50 ve 100 günlük ortalamaların üzerinde olduğunu görüyoruz. Momentum ise 103 seviyesinde. Hissede yükseliş ivmesi var. Stoploss seviyesini göz önünde bulundurarak hareket etmede fayda var.

Cam sektöründe Anadolu Cam öne çıkıyor
Haftalık öneri listelerine bakıldığında bir başka dikkat çeken hisse senedi Anadolu Cam. Hisse 7,20,50 ve 100 günlük ortalamalarının üzerinde hareket ediyor. Momentum 100 seviyesinin üzerinde ve yönü yukarı doğru.

Yedi kurumun detaylı haftalık hisse öneri listeleri

Noor Menkul Hisse Önerileri (Haftalık, 4-8 Mart 2019)

Ahlatçı Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 4-8 Mart 2019)

İntegral Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 4-8 Mart 2019)

Turkish Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 4-8 Mart 2019)

Tacirler Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 4-8 Mart 2019)

Yatırım Finansman Hisse Önerileri (Haftalık, 4-8 Mart 2019)

Meksa Yatırım Hisse Önerileri (Haftalık, 4-8 Mart 2019)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)