Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Gelir sağlayan hisse senetleri

20 Aralık 2019, 17:56 - -

Yatırımcılar gelir getiren hisselere yöneliyor. Prim yapması beklenen hisselerin yanı sıra düzenli temettü ödeyen, temettü verimliliği yüksek hisseler en fazla takip edilenler.

Hisse senedi satın alan yatırımcılar, genellikle iki nedenle bunu yapar: Fiyatın artacağına inandıklarında veya kar payı alacaklarını düşündüklerinde. Elbette, bazı hisse senetleri her iki hedefi de bir dereceye kadar tatmin edebilir. Her bir hisse senedinin özelliklerini anlayan kullanıcılar, portföylerini daha verimli bir şekilde büyütmek için bu bilgiyi kullanabilirler.
Gelir getiren hisse senetleri, düzenli temettü ödeyen ve temettü oranının da çok düşük olmadığı hisselerdir. Bu yazıda stockeys.com mali analiz portalını kullanarak gelir getiren hisse senetlerini listeledik.

Son 10 yılda en fazla temettü ödeyen ve temettü oranı yüzde 5'in üzerinde olan borsa şirketlerini incelediğimizde ilk sırada Ford Otosan yer alıyor. Ford Otosan son 10 yılda tam 18 kez nakit temettü dağıtarak yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Ford Otosan’ın temettü verimi ise yüzde 5,01 oranında bulunuyor.

Ford Otosan’ı yüzde 15,43 temettü verimi ile Adana Çimento takip ediyor. Adana Çimento son 10 yılda 10 kez nakit temettü dağıtıyor. Listede yer alan 14 borsa şirketi içerisinde temettü verimi en yüksek olan şirket yine Adana Çimento olmayı başarıyor.

Akçansa, Aksa, Alkim Kimya, Aygaz, Eczacıbaşı İlaç, Eczacıbaşı Yatırım, Ereğli Demir Çelik, İş Yat. Ort., Mardin Çimento, Pınar Et Ve Un, Tofaş Oto. Fabrikaları ve Türk Traktör listede yer alan diğer borsa şirketleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)