Prof.Dr.Emre Alkin [email protected] Prof.Dr.Emre Alkin

Gelecek parlak ama...

09 Mart 2017, 16:20 - -

Düşünün ki İstanbul'dan Ankara'ya gidiyorsunuz. Yolda korkunç bir sis var. Canınız sıkılmış bu durumdan. Yol da bozuk. Arada tek şeride düşüyor. Çalışma vs var. 

 "Oradakileri bir arayayım" diyorsunuz.

 - Selam, ne var ne yok arkadaşlar

- Sorma, elektrikler kesildi, üşüyoruz. Su da yok. Herkesin canı sıkkın

- Yaaa

Varacağınız noktadan size iyi haberler gelmiyorsa, yol üzerinde ne yaşıyorsanız size hiç bitmeyecekmiş gibi gelir. "Acaba hep böyle mi olacak ?" diye düşünürsünüz. Bu da kararlarınızı etkilemeye başlar..

Halbuki şöyle bir konuşma geçseydi durum farklı olurdu:

- Selam, ne var ne yok arkadaşlar

- Gayet iyiyiz, burası günlük güneşlik, herkes seni bekliyor, güzel bir sofra kurduk.

- Hay yaşa !

Eğer varacağınız noktadan iyi haberler geliyorsa, bu sefer de yolda yaşadığınız tüm olumsuzluklar size ayrıntı gibi gözükür. Fazla önemsemezsiniz. Cesaretiniz yerine gelir ve kararlarınızı bu ruh hali içinde alırsınız.

Özetle, Türkiye'nin geleceği her zaman aydınlıktır. Çeşitli dönemlerde yaşanan olumsuzluklar geleceğini asla karartmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti sağlam temeller üzerine oturtulmuştur. Türk Vatandaşları bu temellerin sağlamlığının garantisidir. 

Biliyorum, "gelecek parlak ama ya biz onu göremezsek ?" diye soranlar oluyor. Ben de onlara soruyorum "hiç mi güzel gün görmediniz ?". Mutlaka görmüşlerdir. Ancak Avrupa ve ABD'de lider değişimlerinin yaşandığı bu dönemde, korumacılık ve milliyetçilik zirve yaparken, Orta Doğu'da ciddi sıkıntılar varken, terör belasıyla uğraşırken "dikensiz gül bahçesinde" yaşar gibi davranmamız mümkün değil.

Değişimden Türkiye de etkilenecek. Bu durumdan en zararla çıkmamız için, Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesine geri dönmemiz gerekiyor. Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet  diyerek, farkılıklarımızı ayrıştırma için kullanmadan, zenginlik olarak tarif edeceğiz ve bu şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Gelecek böylece hep aydınlık olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melek yatırımcı16 Mart 2017 16:03

    halk ve vakıf gyo ikiside kamu bank iştiraki ..felaket işler oluyor.**siyaset nedense görmüyor duymuyor... birde halk gyo yöneticileri kendilerine ikramiye veriyor***kim veriyor kendileri***tam çiftlik**

  • intibakzade16 Mart 2017 14:20

    hocam sahi yazılanlara bakıyoruzda bu halk gyo abidikleri ne iş..varlık fonu geçen gün resmileşti daha kötü oldu senmisin dediler vurmaya devam ettiler.***kim bu çete**olumsuzluk veren....

  • selman15 Mart 2017 12:09

    sahi manipülasyon ne demek..şirket hisselerine baskı koyup beleşe almak manipülasyon değilmi...birileri hisseleri yükseltiyor adamları manipülatör diye hapse atıyorlar..birlerişde şirketi ele geçirip içten bilgili hissebazlıklar ysapıyor çıt yok..**

  • Demir13 Mart 2017 09:32

    Hayal alır hayal satarım....

  • k.yatırımcı11 Mart 2017 15:17

    bu halk gyo da nasıl iş böyle.1.3 dan verdiler..0,85 lerden milyonlarca lotu beleşe baskılı geri aldılar..gelecek parlaklığı böyle oluyor demekki..

  • melih10 Mart 2017 14:19

    hocam bu nasıl iş ufacık bi halk gyo **hissebaz*ları varlık fonuna kök söktürüyor..varlık fonunun kendi hisselerini koruması en azu-ından koruması lazım değilmi..hala hayal satıyorsunuz iyi olacak falan nerde hani**

  • Akhan09 Mart 2017 20:11

    Hoca lafi kivirmadan, cesurca elestri yaparsan daha iyi olur.

  • melih09 Mart 2017 18:05

    baktınmı hocam kapanışlara..halk gyo daki büyük güç varlık fonu prestiji falan takmıyor ...daha neye güvenelim.....

  • melih09 Mart 2017 17:18

    Sevgili Hocam sizce iyi olan ne .borsada düzelen ne.. basit örnek halk gyo.varlık fonu kuruldu bi hava çok güçlü falan ..halk gyo ne olacak peki..kimseyi takmıyorlar.göya varlık fonuna geçti..daha beter olduşlar adamlar..**hiç bi şey düzelmez ...