Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Fon Sepeti Fonlarının yıldızları

04 Eylül 2020, 18:11 - -

Fon Sepeti Yatırım Fonları yılbaşından bu yana ortalama yüzde 20,88 değer kazandı. Fon Sepeti Yatırım Fonlarında en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 56.99 ile Azimut PYŞ Yab. BYF Fon Sepeti Fonu oldu.

Fon Sepeti Yatırım Fonları yatırımcısına yıl başından bu yana Kıymetli Maden Fon Kategorisinden sonra yüzde 20,88 ile en fazla kazandıran ikinci fon kategorisi oldu. Aynı dönemde KYD 1 Aylık Gösterge Mevduat Endeksi TL getirisi ise %5.68 oldu. Böylece Fon Sepeti Kategorisi yılbaşından bu yana mevduatın getirisinin 4’e katladı.

Azimut PYŞ Yab. BYF Fon Sepeti Fonu, Yapı Kredi Port. Yab. Fon Sepeti Fonu ve TEB Portföy Yab. BYF Fon Sepeti Fonları sırasıyla %56.99, %30.98 ve %30.28 getiri sağlayarak yüksek getirili ilk 3 fon oldular.

FON SEPETİ FONLARININ STRATEJİSİ

Bu fonların stratejisi ise şöyle: Fon portföyünün yönetiminde varlık çeşitlendirmesi temel stratejisi esas alınarak Kıymetli Madenler Şemsiye Fonu, Hisse Senedi Şemsiye Fonu, Değişken Şemsiye Fonu ve Para Piyasası Şemsiye Fonu’na bağlı fonlar arasında dengeli bir yatırım yapmayı, varlık sınıfları arasında düşük/negatif korelasyon ile riski sınırlı tutarak bu varlık sınıflarının uzun vadeli getiri potansiyelinden faydalanmayı hedeflemektedir.

Fon Sepeti Kategorisinde toplamda 17 adet fon bulunmaktadır.

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Fon Sepeti Fonları içerisinde en fazla kazandıran fonlara baktığımızda şöyle sıralanmakdır: İlk sırada Azimut PYŞ Yab. BYF Fon Sepeti Fonu var iken, ikinci sırada Yapı Kredi Port. Yab. Fon Sepeti Fonu vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Fon Sepeti Fonları içerisinde yılbaşından bu yana; sadece 2 fon kaybettirmiştir. Bunlar; İş Portföy Emtia Yab. BYF Fon Sepeti Fonu %-0.70 ve Ak Portföy Petrol Yab. BYF Fon Sepeti Fonu %-44.70

FFONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)