Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Finansal Matris’le hızlı borç analizi

21 Eylül 2018, 12:18 - -

Borsada işlem gören şirketlerin borç analizini finansal matris ile çok pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Öz sermayesi güçlü, borçlanma oranı düşük şirketler yatırım uzmanlarının da finansal radarında yer alıyor. İşte sanayide öz sermayesi güçlü, borç/aktif oranı yüzde 50’nin altında olan 25 şirket.
Şirketlerin toplam borçları, öz sermayeleri, borçların aktif toplamı içerisindeki payları oldukça önemli. 2018/06 dönemi bilançolarına göre öz sermayesi güçlü olan şirketler içerisinden borç/aktif oranı yüzde 50’nin altında olan ilk 25 şirketi incelediğimizde güçlü borsa şirketlerinin öne çıktığını görüyoruz.
Bu analizi Finnet 2000 Borsa Bilgi portalını kullanarak gerçekleştirdik.


Kaynak: www.finnet2000.com 

2018/06 bilançolarına göre öz sermayesi güçlü ve borç/aktif oranı yüzde 50’nin altında olan sanayi şirketlerini incelediğimizde ilk sırada Enka İnşaat’ı görüyoruz. Enka İnşaat’ın 27,6 milyar TL öz sermaye rakamı ile listenin ilk sırasında yer alıyor. Enka İnşaat’ın borç/aktif oranı ise yüzde 22,44 oranında bulunuyor. Enka İnşaat’ı 22,2 milyar TL öz sermayesi ve yüzde 33,56 borç/aktif oranı ile Ereğli Demir Çelik takip ediyor.
İskenderun Demir Çelik, Anadolu Efes, Şişe Cam, Aselsan, Trakya Cam, Soda Sanayii, Eczacıbaşı İlaç, Koza Altın, Aygaz, Koza Madencilik, Kordsa Teknik Tekstil, T.Tuborg, Nuh Çimento, Akçansa, Çimentaş, Tek-Art Turizm, İpek Doğal Enerji, Pınar Süt, Good-Year, Hürriyet Gazetesi, Pınar Et Ve Un, Tat Gıda ve Park Elektrik Madencilik listede yer alan diğer sanayi şirketleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)