Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Fethi Sekin

06 Ocak 2017, 10:31 - -

Bir kahraman adam, bir yiğit adam, gakkoş kardeşimiz. Dün hainlerin emellerine ortaya hayatını koyarak set çekti büyük katliamı engelledi. Mekânı cennet olsun, geride kalanların ve büyük Türk Milletinin başı sağ olsun. İzmirli avukat arkadaşlarımız Fethi Sekin’in ne kadar iyi insan olduğunu görevini severek yaptığını insanlara yardımcı olduğunu sert görünümü altında altın bir kalp taşıdığını anlattılar. Fethi Sekin neredeyse herkesi tanıdığı adliyede yıllardır görev yapıyordu, dikkati sayesinde büyük bir faciayı engelledi. Bize düşen bu sevgili kardeşimizin geride kalan ailesine sahip çıkmaktır. Umarım bu konuda bir adım atılır.

Ülkemiz ağır bir terör saldırısı altında, sürekli bir yerlerde bombalar patlıyor, ülkede huzur kalmadı. İnsanlar mutlu değil, endişeli daha beter kaygılı. Metroda, toplu taşımada, sinemada, tiyatroda herkes yanındakine bir kuşkuyla bakar hale geldi. Bu çember mutlaka kırılacak Türk bu işin de üstesinden gelecek.

Obama Amerikan Başkanı seçildiğinde tüm dünya milletleri umutlanmıştı, değişimin barışın gelişmenin adayı idi. Dönemi boyunca Nobel Barış Ödülü bile aldı. Bununla birlikte görev yaptığı yılları dikkatle incelerseniz bu kadar çok terörün ortaya çıktığı başka bir dönem olmadığını göreceksiniz. Özellikle son yıllarda Irak’la başlayan, Libya ve Suriye ile devam eden süreç, IŞID, ISIL, DAEŞ vs. gibi adlarla ortaya çıkan barbarlar hep bu dönenim ürünüdür. 15 Temmuz darbe girişiminin de İncirlik üssünde planlandığı konusunda pek çok yazı yazıldı, uçakların o üsten kalktığı biliniyor.

Bazen üst akıl yazılınca gülüyoruz ama Amerika’da Trump’ın seçilmesi ile birlikte “üst akıl” olarak niteleyebileceğimiz Amerikan derin devletine hâkim Neo-Con liberallerin saldırıları arttı. Bu kişilerin stratejisi Hillary’nin meşhur cümlesi ile özetlenebilir: “We came, we saw he died”. “Geldik gördük öldü.”

Amerikan derin devletine hâkim olan güçler ordu ve finansal sektörü kullanarak dünyaya egemen olma stratejilerini hayata geçirmek için milyonlarca insanın canını yaktılar.

Trump bunu değiştirebilecek mi? Büyük savaş sanki bu alanda gerçekleşiyor

Bu konuyla ilgili iyi bir yazı için buraya başvurabilirsiniz: http://www.zerohedge.com/news/2017-01-05/

Dün sayın Hükümet Sözcüsü Suriye politikasının yanlış olduğunu söyledi. Şimdilik bu şahsi görüşü mü yoksa hükümetin genel görüşü mü açık değil. Açıklamasından ben pek bir şey anlayamadım:

“…Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz. Suriye’de Ruslarla gidilecek olan görüşmelerde Halep üzerinden iyi bir Halep barışı ve Halep barışı üzerinden de iyi bir Suriye barışı tahkim edilmesi lazım. Musul meselesinde de yeni bir yaklaşımla Irak hükümetiyle bir ittifak yapılmalı. Önce ateşkesin doğru uygulanması, sonra masanın doğru kurulması önemli. Böyle bir katilin iş başında durmasının insani olmadığını düşünüyoruz. Ama ortada barış sürecinin görüşmelerinin başlamasıyla birlikte karşılıklı olarak karar verecek olan, masadaki insanlar.”

Madem yanlışları tamir etmeye başladık bir ara Suriye sınırına duvar örmekten bahsediliyordu işe bununla başlayabiliriz. Sınırlarımızı güvence altına almadan terörle mücadele zor.

Sosyal medyada birbirinden ahlaksız yorumlar yapan sözler söyleyen, terörü öven ölümlerle eğlenen ve kendilerinin insan olduğunu sanan yaratıklar var. Bunların tamamının Türk adaleti önüne çıkarılması gerekir. Bu konuda gecikmeden harekete geçilmelidir. Bu kişiler artık ahlaksızlığın bile dibinin olmayacağını düşülen çukurların derinliğinin sonsuz olduğunu gösterdiler göstermeye devam ediyorlar.

Bugün strateji yazamadım, sayın okurlarımız kusura bakmasınlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Öztürk06 Ocak 2017 21:33

    Mekanı cennet olsun tüm şehitlerimizin. Zalimler için yaşasın Cehennem.

  • KILIÇ06 Ocak 2017 21:31

    BİR GÜN MUTLAKA ÖLÜMÜ TATACAGIZ ALLAH BANADA ŞEHİTLİK NASİP ETSİN BU ÖLÜMLER HER İNSANA NASİP OLMAZ MEKANI CENNET OLSUN.

  • vatansever06 Ocak 2017 14:34

    NE MUTLU,VATAN UGRUNA CANINI FEDA EDEBILENE,ALLAH RAZI OLSUN MEKANI CENNET OLSUN

  • melih demir06 Ocak 2017 14:13

    Allah Rahmet Eylesin kardeşimize..çocuklarının eve gelen görevlilere babamızın haberi olmadan kapıyı açmayız deyişleri hala kalbime ağır şekilde gömülü duruyor..

  • vatandaş06 Ocak 2017 11:32

    Uzun birşey yazmıştım ama vazgeçtim.Kissenger ,Trumpa danışman olmuş...Herhalde bu yeter...

  • baba06 Ocak 2017 10:48

    ALLAH tan bu yiğit arkadaşımıza rahmet yakınlarına sabır diliyorum

  • ALİ06 Ocak 2017 10:39

    bende bu gerçek vatansever polisimlize rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun... bu kahramanımız vatanseverliğin yalnızca sloganlardan ibaret olmadığını canı pahasına gösterdi.. uğurlar olsun...