Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Esas faaliyet karı ve net karı artan şirketler

31 Mayıs 2021, 08:40 - -

Bir şirket için en önemli kalemlerden biri esas faaliyet karıdır. Esas faaliyet karı; şirketin ana faaliyet kolunda gerçekleştirdiği faaliyetlerden elde ettiği kardır. Bu karın artması ve süreklilik göstermesi şirketin sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirmesi için önemlidir.

Esas faaliyet karının artması ne anlama geliyor?
Esas faaliyet karının artması; şirketin faaliyet gösterdiği sektörde pazarını koruduğunu, verimli çalıştığını, üretiminin talep gördüğünü, ana faaliyet kolunun kar ürettiğini gösterir. Olumlu bir dönem geçirdiğine işaret eder.

Listeyi nasıl oluşturduk?
Esas faaliyet karı ve net karı artan şirketleri Stockeys.com analiz platformunu kullanarak listeledik.



Platform içerisinde sektörel analiz bölümünü seçerek Tüm şirketler için oran listesinden esas faaliyet ve net kara ilişkin tüm oranları seçerek rapor ile listeledik.

2021/03 döneminde net kar ve esas faaliyet karında öne çıkanlar
Borsada 2021 yılı ilk çeyrek verilerine göre esas faaliyet karı ve net karı artış gösteren 84 borsa şirketi bulunuyor. Bu şirketleri piyasa değerine göre sıraladığımızda ilk 10 şirketin listesi şöyle: Ereğli Demir Çelik, Ford Otosan, Kent Gıda, Bim Mağazalar, İskenderun Demir Çelik, Turkcell, Aselsan, Şişe Cam, Türk Telekom ve Arçelik.

2021/03 DÖNEMİNDE BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE ESAS FAALİYET KARI VE NET KARI ARTAN ŞİRKETLERİN TÜM LİSTESİ ŞÖYLE:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)