Önder Arslan [email protected] Önder Arslan

Dünya hipodrom, insanlar yarış atı

25 Kasım 2019, 13:12 - -

Hiç sıkmadı...koyuverdi, üzerine işedi...doyasıya yaşadı özgürlüğünü...

Sidik yarışına girdi, özgürlüğü onu birinci etti. Kendisini geçmişti. Üç metreden, üç metre on yedi santimetrelik menzile ulaşmıştı. Kaybedeceğim bir şey yok dedikçe kazandı.

Beni kabullenemeyen kendini kabullenemez dedi. Sustu.

Yaş otuz beşi çoktan geçmişti. Akıl yaşı gerilerde bir yerde, ruhu çocukluğunu hiç bırakmadı. Sıkıca sarıp sarmaladı, yalnız bırakmadı. Muhabbeti insanaydı. Çok zekiydi, çünkü aklını kullanmıyordu.

Yaş otuz beşi çoktan geçmişti. Fatoş bir gün, bir zamanlar boğazın doğal bitki örtüsüymüş diyerek onu erguvanla tanıştırdı. Erguvana hayran kaldı. Doğal olan hiç bir şeye bu kadar hayran kalmamıştı. Yeşil ve maviye dizilen methiyelere inat, zerre-i miskal (bu tamlamayı da attı işte, edebi kaygısından mıdır, nedir?) yeşile yeri yoktu erguvanın.

Nilüfere, kardelene, ağlayan karanfile, güle,..., yazan insanoğlunun erguvana dair yazıp yazmadığını düşündü. İçinden kusmak geldi aykırılığını erguvanın...sustu.

Hal-i perişandı. Kurtulmak istemedi hiç bir zaman...elit korkusu vardı. Doğallığının düşmanı seçilmeyle başlıyordu. Tokat'ta domates tarlasında bir günde kızıllaştırılan domatesleri düşündü, doğallığının yapaylıkla gölgelenmesinden korktu. 

Seçilmişlik işlemeli bir çağda yaşıyordu. Seçilmek dedi ve sustu.

Sustukça konuşmanın, konuştukça susmanın anlamlı olduğunu anlıyordu insan. Ya da hala anlayamıyordu.

Yaşam savaş denildi, türlerin yok olmaması için birbirleriyle savaşlarının kaçınılmazlığından dem vuruldu, ilköğretimden itibaren. İlköğretimden itibaren dünya hipodrom, insanlar at bir yaşam.

Kazananlar ise, hep şıklardan hiç birini işaretleyenler oysa...kendi kendine bu da ne demek şimdi dedi, sustu !...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster