Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Dolarda yükseliş sürecek mi?

04 Mayıs 2018, 09:58 - -

Türkiye’de erken seçim kararı sonrasında S&P’nin not düşürmesi satışları beraberinde getirdi. Dolar/TL kuru 4,22 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 102,909, Euro ise 5,06 seviyesinde. Dolar kurunun 4,20’nin üzerinde kalıcı hareket göstermesi yükselişin devamını getirebilir.

Piyasalarda yeni bir sürece girildi. Seçim kararından sonra S&P’nin not düşürmesi özellikle BIST 30 ve BIST 50 hisselerinde satışları yoğunlaştırdı. Bunun sonucu olarak hisse senetlerinde aşağı yönlü sert dalgalanmalar yaşandı. BIST 100 Endeksi uzun vadeli ortalamalarının altına kaydı. Dolar/TL kuruna baktığımızda ise kritik 4,20 direnci aşıldı. Şimdi piyasalarda oluşacak yeni dengeleri kur hareketi belirleyecek. Dolar kuru 4,20 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ederse 4,50’ye kadar kademeli olarak yükselişi devam edebilir. Kurun yeniden 4,20’nin altına kayması normalleşmeyi sağlayacaktır.

Borsada aşağı marj azalıyor
BIST 100 Endeksi Bollinger Bandın destek seviyesini aşağı doğru kırdı. Zayıf seyir devam ediyor. Mayıs ayları borsada düşüşlerin yaşandığı aylar. Bu nedenle BIST 100 Endeksi’nin güç kaybı devam edebilir. Ancak aşağı marjların daraldığını endeksin 100 bin psikolojik desteğinin üzerinde tutunma çabasına girmesi beklenebilir.

Kur riski alınmamalı
Piyasalardaki sert ataklar kur hareketlerine duyarlı sektörleri olumsuz etkileyecek. Bu nedenle kur riski taşıyan şirketlerin hisselerinden uzak durmalı.

Kredi kuruluşlarının etkisi
Kredi kuruluşlarının not düşüşlerinin etkisi piyasalarda sert satış olarak etkisini gösteriyor. Bu notlara göre yatırım kararı alan fonların ilk tepkisi piyasadan çıkış yönünde gerçekleşmekte. Ancak piyasanın derinliği fazla olmadığı için fiyat hareketleri de aşırı oynak olabiliyor. Bu dönemler güçlü hisselerde pozisyon almak için değerlendirilebilir.

Kurum Raporlarında öne çıkanlar
Kurum raporlarında öne çıkanlara baktığımızda İş Yatırım’ın yüzde 25’in üzerinde getiri beklediği hisseler listesinde Lokman Hekim Sağlık, Migros Ticaret, Pınar Et Ve Un, Alkim Kimya, Tofaş Oto. Fab., Zorlu Enerji hisselerinin öne çıktığını görüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)