İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Dolar hangi fiyat aralığından dönecek?

02 Ağustos 2017, 06:56 - -

Dolar kuru 3,5172 seviyesinde. Yıl başında test edilen en yüksek seviye olan 3,94’lerden bu yana gerileme yaşanıyor. 2,78-3,90 aralığı yükselişin yüzde 38’lik geri çekilme seviyesi gerçekleşti. 3,47’ler test edildi. Bu seviyeden gelen tepki ile yeninden 3,63’lü seviyelere doğru yükseliş gerçekleşti ancak dolar/TL kuru bu seviyeyi de aşamadı. Yeniden 3,5172’lere çekildi. Peki, geri çekilme seviyesi yüzde 50’ye kadar yani 3,35’lere kadar devam eder mi? Ya da yüzde 61,80’lik geri çekilme seviyesi olan 3,21’lere kadar düşüş sürecek mi?

İşte 5 grafik ve dolar/TL kurunda fiyat ve düşüş zamanlaması

1-Fibonacci seviyelerine göre geri çekilme mümkün ve 3,47-3,34 ve hatta 3,21’lere doğru geri çekilme yaşanabilir. Ancak geri çekilme kalıcı olmayacaktır. Teknik olarak destek seviyelerinin test edilmesi ile yeni trend dönüşümleri yakından izlenmeli.

2- Fibonacci zaman serilerine göre dolar/TL kurunda yeni bir trend dönüşünün zamanlaması 2018 başını bulabilir.

3- Dolar/TL alçalan bir kanal içerisinde hareket ediyor. Kanaldan çıkmadığı sürece düşüş devam edecek.

4- Dolar/TL 7,20 ve 50 günlük hareketli ortalamasının altında hareket ediyor. Ortalamaların altında kaldığı sürece düşüş eğilimi devam edecek.

5- Trend dönüşlerini gösteren Haftalık MACD henüz bir dönüş sinyali vermedi.

DOLARIN ZAYIF SEYRİNİ SÜRDÜRMESİNİN TEMEL NEDENLERİ:

1- ABD’de cuma günü açıklanan 2. çeyrek büyüme verisinin yüzde 2,6 ile beklentileri karşılamasına karşın, ilk çeyrek büyümesinin aşağı yönlü (yüzde 1,4’ten yüzde 1,2’ye) revize edilmesi ve işgücü maliyetinin beklentilerin altında artış kaydetmesi doları aşağı yönlü baskılıyor.

2- ABD’deki siyasi gelişmeler zayıf seyrin sürdürmesinde etkili.

3- Dolar endeksi DXY 92,96’te. Dolar endeksinin küresel piyasalarda değer kaybetmesi.

4- Gelişmekte olan ülkelere para akışı sürüyor. Bunun da etkisi dolar/TL kuru üzerinde görülüyor.

5- TCMB cephesindeki sıkı duruşun etkisi kurun yukarı ataklarını sınırlıyor.

DOLAR KURU SON 7 AYDA SADECE İKİ AY YÜKSELDİ

Dolar/TL kuru yılbaşından bu yana düşüşünü sürdürüyor. Son 7 ay içerisinde sadece ocak ve mart aylarını yükselerek tamamladı. Şubat, nisan, mayıs, haziran ve temmuz aylarında dolar/TL’de düşüş sürdü.

[email protected]

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)