İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Dolar bazında dipte olan hisseler

04 Mayıs 2018, 09:46 - -

Borsa İstanbul, 100 bin sınırına yaklaştı. Endeks düşerken Dolar/TL kuru yükseliyor. Dolar bazında dip seviyelere gerileyen BIST 30 hisseleri en hızlı hareket edecek hisselerin başında geliyor. İşte BIST 30 hisselerinin dip ve zirve analizleri.

Piyasalar, seçim sürecine girilmesi ile birlikte satış baskısı altına girerken, yurtdışı gelişmeler borsada satışları kurda hareketlenmeyi beraberinde getirdi. Haziran sonuna kadar aşağı yönlü hareketler etkisini sürdürebilir. Ancak bu düşüşler borsa yatırımcıları için fırsatları da beraberinde getirecek.

Borsada likit olmaları nedeni ile yabancıların satış yapmaya başladığı dönemlerde en fazla değer kaybeden Borsa 30 hisseleri, son dönemde aşırı değer kaybetti. Bu hisseler: Emlak Konut GMYO, T. Halk Bankası, Doğan Holding, Türk Telekom, Pegasus, Yapı ve Kredi Bank., Vakıflar Bankası.

Dolar bazında tarihi dip seviyelerinde olan bu hisseler içerisinden Türk Telekom, Pegasus, Vakıflar Bankası endeksin hareketlenmelerinde hızlı tepki verebilecek hisseler.

Zirvedeki güçlü hisseler
Borsada bazı hisse senetleri dolar bazında dip seviyelerine gerilediyse de hala güçlü olan ve dolar bazında zirve seviyelerine yakın hareket eden hisseler var. Bu hisseler Kardemir (D), Ereğli Demir Çelik, Türk Hava Yolları ve Şişe Cam.

Bankalar içinde Garanti ve İş Bankası Güçlü
Dolar bazında zirve seviyesine en yakın hisseleri incelediğimizde banka hisseleri içerisinden Garanti Bankası ve İş Bankası C Hisselerinin bankalar içerisinde zirve seviyelerine en yakın hisseler olduğunu görüyoruz. Bu hisseler banka hisseleri içerisinde yine yüksek talep görebilecek hisseler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)