İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Büyüme hisseleri

13 Temmuz 2020, 09:54 - -

Her yatırımcı, birkaç yıl boyunca ortalamanın üstünde kâr edecek şirketlerin hisse senetlerini almak ister. Bir büyüme hissesi, bunu geçmişte gerçekleştirmişse, gelecekte de yapacağı beklenen hissedir. Bu nedenle yatırımcının büyüme hisselerinin seçimine konsantre olması önemli.

Geçmişte ortalamalardan daha iyi performans göstermiş şirketleri belirlemek, istatistiklere bakmaktan başka bir şey değildir. Bu basit avantaj taşıyan bir fikir olmasına rağmen dezavantajlı bir noktası vardır. Bu kadar iyi performans geçmişi olan şirketlerin, geleceğe yönelik yüksek beklentileri karşılayamama olasılığı her zaman için mevcuttur. Bir şirket müthiş bir mali performans gösterdiğinde, ileride aynı performansı göstermesi güçleşir. Belli bir aşamada büyüme eğrisi düzlenir ve çoğu zaman da aşağı döner.

Büyüme hisseleri alanında, kişi kendini geçmişe dönüp bakarak yaptığı böyle birkaç seçimle kısıtlarsa, kazançlarını artırabilir.

İşte büyüyen BIST 30 şirketlerinin listesi: Arçelik, Aselsan, Bim Mağazalar, T. Halk Bankası, Koza Altın, Sabancı Holding ve Vakıflar Bankası.

Bu listede iki banka hissesi var. İki kamu bankası hissesinin kar ve satışta öne çıktığını görüyoruz. Bu iki hisse uzun vadede yüksek getiriler vadetse de özellikle Halkbank için dava süreci takip edilmeli.

Arçelik, Aselsan, BİM Mağazalar, Koza Altın ve Sabancı Holding ise güçlü hisseler.

Listedeki şirketlerin Fiyat/Kazanç oranları şöyle:  Arçelik 13.97, Aselsan 9.97, Bim Mağazalar 28.73, T. Halk Bankası 6.51, Koza Altın 6.71, Sabancı Holding 4.74, Vakıflar Bankası 4.91. Şirketler içerisinden BİM Mağazaların Fiyat/Kazanç (F/K) oranı yüksek gözükse de sektörün F/K Oranı 115,39 bu nedenle sektör ortalamasına göre ucuz. Arçelik’in ise F/K oranı sektör ortalamasında. Listede yer alan Aselsan, Koza Altın, Sabancı Holding Fiyat/Kazanç oranına göre öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil14 Temmuz 2020 01:26

    Önlemler kalktığı zaman havayolu da iyice açılır ve eski günlerine döner.  Uçmaya başlarlar hep beraber. Havayolu aynı deniz yolu gibi vazgeçilmez ulaşım yollarından biri günümüzde