Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsayı yukarı taşıyan 15 hisse

01 Ağustos 2017, 12:46 - -

Borsa İstanbul 2017’de yüzde 37,62 oranındaki getiri ile dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu. Gelişmekte olan ülkelere yaşanan para akışı borsayı yukarı taşıyor. Borsada yabancıların alımları ile başlayan çıkış, endeks hisselerindeki alımları beraberinde getirdi. Endekste ağırlığı yüksek olan ilk 15 hisse, yılbaşından bu yana ortalama yüzde 50 getiri sağladı. BIST 100 Endeksi’nin getirisinin üzerine çıkan bu hisselerin getirileri borsadaki çıkışın arkasındaki itici güç.

BORSAYI YUKARI TAŞIYAN 15 HİSSEDE YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Bu hisse senetlerinin değerleme oranlarına bakarak basit bir çıkarsamada bulunulabilir. Bu şirketlerin fiyat/kazanç oranları ve piyasa değeri/defter değeri oranlarına bakıp bunların sektör ortalamaları ile karşılaştırmalarını analiz ederek yükseliş potansiyellerini görebiliriz.

FİYAT KAZANÇ ORANINA GÖRE 15 HİSSEDE PRİM VE İSKONTO

Endeksi taşıyan 15 hissenin fiyat/kazanç oranlarını sektör ortalamaları ile karşılaştırdığımızda BİM, İş Bankası C, Halk Bankası, Koç Holding, Emlak Konut GMYO, Vakıflar bankası ve Petkim hisselerinin sektör ortalamalarına göre iskontolu görüyoruz.

Fiyat/Kazanç oranına göre iskontolu hisseler içerisinde öne çıkan BİM perakende sektöründe faaliyet gösteriyor. Yılın ikinci çeyreğinde gıda perakendeciliği şirketleri yüksek gıda enflasyonundan yararlanırken, içecek şirketleri yurtdışındaki hacimlerin güçlü büyümesini bilançolarına yansıtabilecek.

DEFTER DEĞERİNE GÖRE ENDEKSİ TAŞIYAN 15 HİSSEDE PRİM VE İSKONTO

Endeksi taşıyan hisseler içerisinden defter değerine göre iskontolu olanlar ise İş Bankası C, Halk Bankası, Türk Hava Yolları, Vakıflar Bankası ve Anadolu Efes hisseleri.

Banka hisseleri derinliği ve likiditesi yüksek olmaları nedeni ile yatırımcıların ilgi odağında devam edebilirler. Ulaştırma sektöründe öne çıkan Türk Hava Yolları için kurum değerlendirmeleri tut yönünde. En son 28 Temmuz'da HSBC ulaştırma sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede güncel trafik verileri ve sektör şirketlerinin yaz aylarına ilişkin öngörüleri yüksek sezonun sektör açısından güçlü geçeceğine işaret ettiğini vurguladı. Kurum, Pegasus için al tavsiyesini sürdürürken, Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları tut tavsiyesinde bulunuyor. Pegasus için yeni hedef fiyat olarak 29,1 TL, THY için 9,65 TL, TAV için de 22,5 TL hedef fiyat öngörüyor. Açıklanan bilançolar ve şirketlerin büyüme potansiyelleri önümüzdeki dönemde yüksek performanslarını sürdürmeleri açısından önemli olacak. Dolar bazında BIST 100 endeksinin zirve seviyelerine göre hala yüzde 40’ın üzerinde iskontolu işlem görmesi endeks hisselerinin göz önünde tutulacağını gösteriyor.

[email protected]

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)