İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsada agresif hareket eden hisseler

14 Kasım 2017, 12:40 - -

Borsada BIST 100 Endeksi’nden agresif hareket eden hisseler, çıkış ve düşüşlerde yüksek değer kayıpları gibi yüksek primleri de beraberinde getiriyor.

Borsa endeksi 6 Kasım’da 115 bin ile TL bazında tarihi bir zirve yaptıktan sonra gerilemeye başladı. Endeks 6-13 Kasım tarihleri arasında 115 binden 108.859 seviyesine geriledi. Borsa düşmesine rağmen yükselen hisseler olduğu göze çarparken endeksten hızlı düşen hisseler olduğu da dikkat çekiyor. Bu hisseler “agresif hareket eden hisse senetleri”. Endekste kâr realizasyonu yaşanırken volatiliteden yararlanmak isteyenler satış yaparak en hızlı çıkabilecekleri likit hisseleri tercih etmekte. Hisse senetlerinde stop-loss seviyelerinin çalıştırılması ise hızlı değer kayıplarını beraberinde getiriyor. Borsa düşerken yükselen ve endeksten hızlı düşen hisseleri çıkararak olası endeks tepkilerinde hızlı hareket edebilecek hisseleri listeledik.

Son 2 gündür yükselişte olan 4 hisse

Son 2 gündür yükselen hisselere baktığımızda Anadolu Cam, Aselsan, Park Madencilik, Şekerbank öne çıkan hisseler.

Borsa düşerken yükselişte olan 26 BIST 100 hissesi

BIST 100 Endeksi 6 Kasım’dan bu yana düşürken 26 hisse senedi yükseldi. Endeks düşmesine rağmen yükselen bu hisselerde beklentilerin güçlü olduğunu görüyoruz. İlk sırada gelen hisse senedi ise Aselsan. Hisse, Borsa 115 binden 108 bine gelirken yüzde 18,99 oranında değer kazandı. Yataş, Global Yatırım Holding, Migros, Erbosan, ICBC Turkey Bank yüzde 10’un üzerinde değer kazandı.

Borsa endeksinden hızlı düşen 22 hisse

Borsa Endeksi yaklaşık bir haftada yüzde 5 değer kaybetti. Endeks güçlü destek seviyesine, Bollinger bandın orta çizgisine geriledi. Bu seviyede tutunmayı başaramazsa 105 bine doğru düşüş devam edecektir. Endeks düşerken endeksten hızlı düşen hisse senetleri sert hareket eden hisseler. Olası çıkışlarda yukarı tepkileri de hızlı olabilir.

Emlak Konut endeksten hızlı düştü

Emlak Konut GMYO, TL bazında Bollinger band desteğine geriledi. Bu seviyede destek bulmayı deneyebilir.



Hisse başına karı yüksek 10 hisse

Borsa İstanbul’da şirketlerin üçüncü çeyrek bilançoları açıklandı. Açıklanan bilançolara göre hisse başına karı en yüksek olan 10 sanayi hissesinin listesi şöyle: Ege Endüstri, Tüpraş, Erbosan, Bosch Fren Sistemleri, Kartonsan, Konya Çimento, Türk Traktör, Alarko Carrıer, Ford Otosan, Otokar.

Kaynak: finnet2000.com

Borsada yaşanan sert dalgalanmalarda agresif hisseleri takip ederek, yükseliş ve düşüşlerde hızlı hareketleri yakalayabilirsiniz. Hisse başına kârı yüksek olan hisseler ise mutlaka takip ekranlarında olması gereken hisseler arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Besim Dayı15 Kasım 2017 11:00

    Hocam Nethol de neler oluyor? Hisse birleşti sürekli Patron alım yapıyor ama Hisse bir türlü toparlanamiyor Nedendir Nethol deki bu acı hâl??Ne zaman ayağa kalkar!?

  • alp14 Kasım 2017 15:05

    DETEĞENDE BATSIN SENDE BAT aselsan dursun kilidi vur..gitsin