İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsada 16. haftanın listeleri

19 Nisan 2021, 09:05 - -

Borsa İstanbul yılın 16. haftasına girdi. Endeks 1.408 seviyesinde.

İlk 15 haftalık seyri özetlediğimizde öne çıkan 6 başlık

1- 11 hafta boyunca 1.443-1.589 aralığında yatay bir hareket görüldü.

2-  26 Mart haftasında en düşük seviye test edildi.

3- 4 haftadır 1.350-1.445 aralığında bir hareket var.

4- En düşük seviye olarak 1.256 görüldü.

5- Hacim zayıfladı.

6- Son 3 haftadır sıkışma yaşanıyor.

16. Haftada nasıl bir seyir görülür?
20 Mart dip seviyesinden gelen yükselen trendin korunduğu ancak 1.445’lerin aşılmada zorlanıldığı bir hafta görülmeye devam edilebilir. Haftalık bazda işlem hacmindeki azalma dikkat çekici.

Günlük yükselen hisse sayısı
Günlük yükselen ve düşen sayısı eşit seviyelerde. Yükseliş ya da düşüşün seyrini endekste ağırlığı yüksek hisselerin seyri belirleyecek.

Borsada BIST 100 Endeksi gösterge analizleri

Fiyat ve 5 Günlük Hareketli Ortalama
En son 3 gün önce kısa vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Fiyat, 5 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alış pozisyonunu koruyor.

5 ve 20 Gün Hareketli Ortalama
Son 4 gündür 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamasına doğru yükselerek güç kazanıyor. 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamanın altında seyrettiği için satış pozisyonunu koruyor.

20 ve 50 Gün Hareketli Ortalama
En son 17 gün önce 20 günlük hareketli ortalama, 50 günlük hareketli ortalamasını aşağı yönde keserek olası bir sat sinyali verdi. 20 günlük hareketli ortalama, 50 günlük hareketli ortalamanın altında seyrettiği için satış pozisyonunu koruyor.

Commodity Channel Index (CCI)
CCI, aşırı alım ya da satım bölgelesinde değil. En son 3 gün önce -100 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.

Momentum
Momentum, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 8 gün önce aşırı satım bölgesinden çıkarak olası bir alım sinyali verdi.

Relative Strength Index (RSI)
RSI, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 18 gün önce 30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.

MACD
MACD, hareketli ortalamasının üzerinde olması sebebiyle alış pozisyonunu koruyor. En son 3 gün önce hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.

Stokastik
Stokastik, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. Hareketli ortalamasını yukarı yönde kesmiş olması, çok kesin olmasa da, kısa vadeli bir yükseliş olasılığına işaret ediyor olabilir.

Bir haftada yüzde 10 kazandıranlar

Bir haftada en çok kaybettirenler

Borsa 30’da öne çıkanlar

Borsada mart ayında yabancıların net alım yaptığı hisseler

Teknoloji sektöründe yabancıların aldığı hisseler

BIST 30’da en fazla kazandıran hissenin teknik analizi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)