Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsa ve dövizde son durum

07 Şubat 2019, 05:55 - -

Piyasalar için Mart seçimlerine kadar nefes alınan bir dönemdeyiz. BIST 100 Endeksi 102.584 seviyesinde bulunurken dolar kuru 5,21 ve gösterge faiz 18,40 seviyesinde. Kredi risk primi ise 287 seviyesine geriledi. Risk primi 4 Eylül’deki 566 seviyesine göre yüzde 49 düştü. Risk priminin 300’ün altındaki seyrini sürdürmesi piyasalardaki istikrar açısından önemli.

Piyasalarda rahat bir dönemdeyiz. Borsada 100 bin seviyesinin üzerindeki seyir sürerken dolar kuru alçalan trenddeki hareketini sürdürüyor. Endeksin 100 bin seviyesinin üzerindeki seyri yükseliş potansiyelinin korunduğu anlamını taşıyor.



Kısa vadede Borsa Endeksi 100 bin seviyesinin altına kaymadıkça yükselişini devam ettirecektir.

Öte yandan yabancılar borsadaki paylarını koruyor. Borsadaki yabancı payı yüzde 65,94 seviyesinde bulunuyor.

Gelişmelere baktığımızda Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta sıkı duruşun devam edeceğini söylemesi ve FED’in faiz artışlarında agresif olmayacağını belirtmesi kurun 5.35'lerden 5.20'li seviyelere gevşemesinde etkili olmuştu.



Kurun hareketine baktığımız zaman 5,15-5,46 aralığındaki yatay bir bant içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Alçalan trend içerisindeki hareket korundukça kurda yükseliş beklenmemeli. Bandın üst direncinin yukarı kırılması alıcıların güçlenmeye başladığı anlamına gelecektir.

39 sanayi ve 12 finansal şirket için tavsiyeler

Aracı kurum hisse önerilerinde bu hafta Garanti Yatırım’ı inceledik. Garanti Yatırım, 39 sanayi 12 finansal şirket için hisse önerisinde bulunuyor. Detayları incelediğimizde:
Kurum 7 banka için tavsiyede bulunuyor. Bunlar içerisinde en yüksek getiri beklentisi ise yüzde 32 ile Akbank, yüzde 31 ile TSKB ve yüzde 22 ile Vakıfbank.
Garanti Yatırımın Öneri listesinde bulunan bankalar içerisinde son bir ayda yabancılar en fazla YKB, Vakıfbank ve Halk Bankası hisse senetlerinde paylarını artırdı.
Vakıfbank’ta yabancı payı yüzde 70 seviyesinde bulunuyor. Hissede Garanti Yatırım’ın getiri beklentisi yüzde 22. Senette yabancı payı son bir ayda 8,2 puan arttı. Getiri potansiyelinin ise hala yüksek olduğu gözleniyor.

Sanayi hisselerindeki tavsiyelere baktığımızda yüzde 30’un üzerinde getiri beklentisi olan hisse senetlerinin Brisa, Çelebi, Petkim, Lokman Hekim, Mavi, Migros, Pegasus, Soda, Şok, Tav Hava Limanları ve Türk Hava Yolları hisseleri olduğunu görüyoruz.

Pegasus hissesindeki yabancı payı yüzde 41 seviyesinde bulunurken hissede Garanti Yatırım’ın artış beklentisi yüzde 39. Son bir ayda yabancı payındaki artış oranı ise 14 baz puan. Türk Telekom hisselerinde de yabancıların paylarını artırdıkları dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ops5407 Şubat 2019 23:52

    Ekgyo dan uzak durun derim tam bir çöp hatta tuvalet kağıdı insanın saçlarını döker

  • GLBMD ZEDELER07 Şubat 2019 13:05

    GLBMD 5 LOTLA DÜŞÜRTÜYORLAR VE YAPANLAR ORTADA.PİYASA YAPICISI ATANMIYOR.HİSSENİN YUKSELMEMESİ İÇİN HER BASKI YAPILIYOR.9 YILDIR PİYASA YAPICISI ATANMIYOR.ŞİRKETİ ARIYORUM MUAHATAP BULAMIYORUM.UZUN VAADE ALDIK HER ŞEY DÖNÜYOR .YATIRIMCIYI KİM KORUYACAK.HİSSENİN TAM GÜN İŞLEM YAPMASINI NEDEN İSTEMİYORLAR.SİNİR OLUYORUM.ŞÜ HİSSEDEN KURTULAYIM TOVBELER OLSUN UZUN VAADE YATIRIMCI OLMUYACAM.EN FAZLA 3 GÜN.NEDEN YATIRIMILARIN UZUN VAADE OLMAK İSTEMEDİKLERİN 6 YILDIR ELİMDE HİSSEYİ TUTUNCA ANLADIM. BU ARADA SİZLERİ ÇOK BAŞARILI GÖRUYORUM ÇOK İYİ ANALİZLERİNİZ VAR.EMEĞİNİZE SAĞLIK

  • analist07 Şubat 2019 13:02

    2019 un kağıdı turcas  olacak