Orhan Pala [email protected] Orhan Pala

Borsa operasyonun perde arkasındaki isim kim?

18 Ağustos 2011, 00:00 - -

Yaklaşık iki ay önce Mecnur Çolak başta olmak üzere çok sayıda kişiye yönelik düzenlenen ‘borsa operasyonu’nun sır perdesi hala aralanamadı.
Operasyonda Mecnur Çolak, Mehmet Uğurlu ve Emre Nuhoğlu gibi üç kilit isim var.
Mecnur’u herkes biliyor. Defalarca hapse girip çıkmasına rağmen borsadan kopamıyor ve hep borsada yaptığı alengirli işlerle anılıyor. Borsada sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek tefecilerle ve patronlarla bağlantılı işlem yaptığı biliniyor.
Mehmet Uğurlu ise piyasada çok fazla tanınan bir isim değil. Tanınmıyor derken, yatırımcılar ismini çok fazla bilmez anlamında söyledim. Piyasadaki büyük oyuncular, spekülatörler ve manipülatörler tarafından yakından tanınan bir isim. 
2002 yılında İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcılığı yapan Mehmet Uğurlu, bir dönem ‘bilirkişi’ sıfatıyla çok sayıda borsa yolsuzluğunun kaderini belirlemiş…
Zaman gazetesi “Yasaklı borsacıya ‘sakıncalı’ bilirkişi” başlığıyla yayınladığı haberde çok sayıda azılı borsacı için bilirkişi raporuna dayanılarak takipsizlik kararı verildiğini yazdı.
Bumerang Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Basketbol Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Uğurlu için piyasada herkes, “Çok dürüst ve bu işleri organize edebilecek bir isim değil” diyor.
Gözaltına alınan isimlerden Avukat Emre Nuhoğlu da Mensa Mensucat İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş’ın avukatı. ‘Faik Ulutaş’ın avukatının bu işlerle ne ilgisi var’ onu yakında başlayacak olan davalarda göreceğiz.
Ancak Mehmet Uğurlu’nun arkasında bu işleri organize ettiği iddia edilen isimle ilgili iddialar borsa kulislerinde büyük bir hızla yayılıyor. Bu ismin operasyondan sonra Türkiye’yi terk ettiği, muhtemelen Almanya’da olduğu ve uzunca bir süre Türkiye’ye dönmeyeceği söyleniyor.
Mahkemede Mecnur’un konuşması halinde çok sayıda kişinin isimin bu operasyona karışacağı ve çok önemli isimlerin bu davada yargılanacağı dile getiriliyor.
Bakalım, F Tipi cezaevine gönderilen Mecnur Çolak, '1 Numara' olduğu iddia edilen kişinin ismini verecek mi?
Borsa operasyonunda asıl bombaların mahkeme koridorlarında patlaması bekleniyor…
[email protected]

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)