İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsa İstanbul’un zirve yolculuğu

12 Aralık 2017, 13:12 - -

Borsa İstanbul’da hisse senetleri 11 Aralık’ta açıklanan güçlü büyüme verisi sonrasında bir kez daha yönünü yukarı çevirdi. BIST 100 Endeksi direnç seviyelerine yöneldi. Peki, endeks yeninden 115.000 zirvesini test edebilecek mi?
Grafiklere baktığımızda borsada BIST 100 Endeksi Bollinger bandın direnç seviyesinde zorlanıyor. Endeksin güçlenebilmesi için 110 bin seviyesini hacimli olarak yukarı kırması gerekiyor. Hisse senetlerinde yükseliş potansiyeli korunuyor. Ancak direnç seviyelerinde hisselerde yaşanan el değişimleri kâr satışlarını da beraberinde getiriyor. Endeks 108.000 seviyesinin altına kayarsa 105.000’li seviyeleri test edebilir. Fakat hala güçlü seyrini koruyor olacak. Endeksin 110 binin üzerine çıkmayı başarması halinde yeninden ilk hedefi 115.000 direnci olacaktır. Banka hisseleri bu çıkışta öncü olabilir. Borsada yabancı payı yüzde 65’in üzerinde. Bu da yabancıların pozisyonlarını koruduğunu gösteriyor. Bu nedenle güçlü hisselerdeki alımlarla borsa zirve yolculuğunu sürdürebilir. 14 Aralık faiz kararı endeksin de yön belirlediği kritik günlerden biri olacak. Mevcut pozisyonlar endeksin dirençlerini zorlayacağını gösteriyor.

Borsada tüm gözler iki hissenin üzerinde
Borsada iki hisse var ki şuanda tüm gözler bu hisselerde. Türk Hava Yolları ve Kardemir D. Bu hisseler neden önemli? Her şeyden önce mali yapıları ve beklentileri güçlü. Yabancılar da hisse topluyor. İşte bu nedenle alımlarda öne çıkıyorlar. Hisselerin gün içerisindeki hareketleri adım adım takip ediliyor.

TÜRK HAVA YOLLARI
Türk Hava Yollarında yabancılar son 10 gün içerisinde payını yüzde 59’dan yüzde 64’e çıkararak 4,55 puan artırdı. Hissede dolar bazında hedef direnç 4,50’li seviyelerde. Son 5 yıllık piyasa çarpanlarına göre de hedef fiyat 19-21 aralığında. Yabancılar da alım yapmaya devam ettiği için yükseliş potansiyelini koruyor.

KARDEMİR D
Kardemir D hisselerinde yabancılar son 10 gün içerisinde paylarını yüzde 27,63’ten yüzde 31,60’a çıkardı. Yabancılar hissedeki paylarını 3,96 puan artırdı. Hisse güçlü direncini kırdı.

DOLAR BAZINDA KARDEMİR D
Dolar bazında Kardemir D’nin grafiğine bakıldığında 15 Eylül’den bu yana devam eden alçalan trendin direnç seviyesinin aşılamadığı görülüyor. Kırılabilirse 0,78 direncini test edebilir. Yabancı paylarındaki artış devam ederse ardından hedef 1 dolar olacaktır.

Analiz listelerinde öne çıkan hisseler

BIST 30 Hisselerinde teknik göstergeleri dikkat çeken 12 hisse
BIST 30 hisseleri yılbaşından bu yana yüksek performansları ile öne çıkıyor. Son dönemde BIST 30’da 12 hissenin teknik göstergeleri sinyal üretiyor. Bu hisselerin listesinde Petkim 12 aylık zirvesinde Göstergeleri dikkat çeken diğer şirketlerin listesi ise şöyle: Akbank, Aselsan, Doğan Holding, Enka İnşaat, T. Halk Bankası, İş Bankası (C), Koza Madencilik, Koza Altın, Otokar, Petkim, Sabancı Holding, Şişe Cam.

Banka sektörü hisselerinde teknik göstergeleri ile öne çıkan 6 hisse
Banka sektöründe teknik gösterge sinyalleri ile 6 hisse senedi öne çıkıyor. Bu hisselerin listesine baktığımızda Akbank, Albaraka Türk, Finansbank, T. Halk Bankası, İş Bankası (C), T.S.K.B öne çıkıyor.

Son 10 günde yabancıların topladığı 30 hisse
Son 10 günün 8’inde yabancılar 3 hisse senedinde alım yaptılar. Bu hisseler: Arçelik, Kiler GMYO ve TAV Havalimanları. Yabancılar 30 hisse senedinde son 10 günün en az dört gününde alım yaptı.

Zarardan kara geçen yüksek cirolu 15 Borsa şirketi
Zarardan kara geçen yüksek cirolu 15 borsa şirketi bulunuyor. Bu şirketlerin listesinde ilk sırada Türk Hava Yolları yer alıyor. Listenin tamamı ise şöyle: Türk Hava Yolları, Migros Ticaret, Zorlu Enerji, Aksa Enerji, Gübre Fabrik. Yazıcılar Holding, Teknosa, Componenta, Netaş Telekom. Olmuksan-IP, Mondi Tire Kutsan, Doğtaş Mobilya, Vakko Tekstil, Parsan, Yünsa.

YABANCI RADARINDA OLAN 3 HİSSENİN ANALİZİ

TÜRK TELEKOM KRİTİK EŞİKTE
Türk Telekom, BIST 100 Endeksi ile birlikte çıkışa geçerek 5,24 seviyesinden 6,23’e kadar tırmandı. Hisse Bollinger bandın direnç seviyesi olan 6,23’ün üzerinde tutunabilirse yükselişini sürdürebilir. Türk Telekom hisselerinde yabancılar son 10 gün içerisinde paylarını yüzde 71,58’den yüzde 71,86’ya çıkardı. Hissede son 5 yıllık piyasa çarpanlarına göre hedef fiyat 6,80 seviyesinde bulunuyor.

ARÇELİK’TE YABANCI PAYINI ARTIRIYOR
Arçelik hissesinde son 10 günün 8’inde yabancılar paylarını artırdı. Hissede 10 gün önce 69,03 seviyesinde olan yabancı payı yüzde 70,28’e yükseldi. Hisse yükselirken işlem hacminin artmaması dirençleri aşmada zorlanmasına neden olabilir. Arçelik hissesinin fiyatı 20.74 seviyelerinde. Şirketin son 5 yıllık piyasa çarpanlarına göre hedef fiyatı 25,88 TL.

TAV HAVALİMANLARINDA HİSSELER TOPLANIYOR
TAV Havalimanları direnç seviyesinde olan bir başka hisse. Yabancılar bu hissede son 10 günün 8’inde alım yaptı. Yabancı payı yüzde 67,64 seviyesinden yüzde 68,75 seviyesine yükseldi. Hissede 5 yıllı piyasa çarpanlarına göre hedef fiyat 31,55 seviyesinde bulunuyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)