Orhan Pala [email protected] Orhan Pala

Borsa batak firmaların kurtulma yeri değil

05 Mayıs 2014, 08:52 - -

Çok basit bir soru: Bir şirket neden halka açılır?

a-     Kurumsallaşmak ve şeffaflaşmak için

b-    Ucuz finansman sağlamak için

c-     Sağlanan finansmanla yatırım yaparak büyümek için

d-    Batmadan önce son bir vurgun yapmak için

Bakın Mango Gıda’ya, Ataç’a, Ran Lojistik’e…

Halka arzlar, sahte bilançolar, tahsisli sermaye artırımları, şirketin içini boşaltma ve akıl almaz birleşme yöntemleriyle yatırımcıların kanını emen bu sülüklerle yıllardır mücadele ediyoruz.

Otoriteler de bu vurgunların önüne geçmek için ellerinden geleni fazlasıyla yapıyor. Kumar misali yatırım yapan yatırımcılar ise para kaybedince isyan ediyor. Onlarca haber yapıyoruz, uyarıyoruz. En azından, “Gözaltı Pazarı ve C Grubu hisselerden uzak durun, küçük yatırımcıya göre değil” diyoruz. Ama nafile… Cuma günü Borsa İstanbul’un bazı şirketleri Gözaltı Pazarı’na atması, bazılarını uyarması, elinde hissesi olanların tepkisine neden oldu!  

Brüt takas, olağandışı fiyat ve miktar hareketleri ile ilgili bilgi talebi ve Gözaltı Pazarı öncesi yapılan uyarılar, yatırımcılar için ‘erken uyarı’ anlamına geliyor. Hala ısrar eden, bu hisseleri alan yatırımcıların sonuçlarına da katlanması gerekiyor.   

Borsa çeteleriyle savaşmayı göze alarak biz bu hisseleri aylardır yazıyoruz. Memsa Mensucat hisseleri 1 liradan 3 liraya yükseldiğinde günlerce ‘dikkatli olun” diye yazdık. Ran Lojistik’te yüklü ortak satışı yapıldığında yatırımcıları haber yaparak uyardık. Mango Gıda’nın halka arzı ve sonrasında onlarca haber yaptık. Tehdit edildik. Ataç hisseleri 3.5 liradan 7 liraya yükseldiğinde gelen ortak satışları konusunda onlarca haber yaptık. Hakkımızda davalar açıldı, iftiralar atıldı. Yılmadık, Euro hisselerinde yaşananları yine biz gündeme taşıdık. İz Tarım, Bilici, Baysan Trafo, Berkosan, Jantsa, Orge, Atlantik Petrol, Hateks, Latek, Ekiz Yağ, Çemaş, Uçak, Uşak Seramik, Denizli Cam, Datagate Bilgisayar, Mert Gıda, Kervansaray, Genpower, Gen Yatırım Holding, Gentra (MMCAS), Ar Tarım, Karsusan…

Say say bitmez. Bu hisselerle ilgili onlarca haber yaptık ve yatırımcıları uyardık.

Geçen hafta Cuma günü Borsa İstanbul yönetimi bizim ne kadar haklı olduğumuzu aldığı kararlarla bir kez daha tescil etti.

Biz diyoruz ki; “Bırakın sermaye piyasaları büyüsün, birkaç kişi zengin olacak diye ülkenin geleceğini sabote etmeyin.”

Onlar, “Siz karışmayın, biz yatırımcıyı soymaya devam edelim” diyor.

Borsa batık firmaları kurtarma, borsa tahsisli sermaye artırımı, şirket içi boşaltma, sahte bilançolarla, haber gönderip yatırımcıları tuzağa düşürme yeri değil. Düşün artık yatırımcının yakasından!

Tabii vurgun planlarını ortaya çıkardığımız için manipülatör çetelerinin yeni hedefi Borsagundem.com.

Yaptığımız haberlerle işlerini bozduğumuz için, rahat rahat dolandıramadıkları için, hepsi bir araya gelmiş bize saldırıyorlar.

Yıllardır rüşvetle yanlarında tuttukları Ankara’daki dostlarını devreye sokmuşlar, 'nüfuzunuzu kullanın' diye baskı yapıyorlar. İftira atıyorlar, tehdit ediyorlar, ahlaksızlar twitter’den anneme küfrediyorlar. Bu kadar alçalmış, karaktersiz insanlar bunlar. Niye, foyalarını ortaya çıkardık diye… Niye, rahat rahat yatırımcıyı soyamıyorlar diye…

Korkmuyoruz, para için her şeylerini satmaya hazır bu şerefsizlerden. "Kim bu kan emenler?" diye merak edenler için sadece küçük ipuçları verelim. Zaten bunları piyasada tanımayan yok...

Ayhan Ö.

Hakan Y.

Aydın S.

Fatih E.

Enver.

Serkan M.

Kayhan.

Nurettin.

Ali A.

Metin Y.

Kemal A.

Kenan A.

Özcan Y.

Suat O.

Mehmet A.

Levent A.

Göksel A.

Erdem Ü.

Murat İ.

Yusuf T.

Bekir.

Fahrettin G.

İ. Kahveci

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)