İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

BIST 50’de kârı artan 20 borsa şirketi

24 Haziran 2019, 09:19 - -

Borsa dolar bazında tarihi dip seviyelerde bulunuyor. Borsadaki olası yükselişlerde gözler BIST 50 hisselerinde olacak. BIST 50’de 20 borsa şirketinin kârında artış var.

Borsa İstanbul, dolar bazında dip seviyelerde bulunuyor. Borsada olası yükselişlerde önce hareket edecek olan hisseler endeks hisseleri olacaktır. Endeks hisseleri içerisinde öne çıkacak olanlar ise kârı artan hisseler.

BIST 50’de yer alan 20 şirketin kârı arttı. Kârı en fazla artan şirketler içerisinde: Aksa Enerji, Arçelik, Aselsan, Enerjisa, Ford Otosan ilk beşte yer aldı.

Hisse senetlerinin getirilerine bakıldığında kârı artan şirketler içerisinde getirileri ile öne çıkan şirketler: Yüzde 36,42 ile Tekfen Holding, yüzde 32,58 ile Ülker Bisküvi, yüzde 26,92 ile Ford Otosan oldu.

BIST 50’de yüksek getirili üç hisse

Tekfen Holding zirveye yakın
Tekfen Holding yılbaşından bu yana yüzde 36,42 oranında değer kazandı. Hisse zirve seviyesine yakın seyrediyor. En son 14 gün önce kısa dönemli hareketli ortalaması, orta vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Kısa dönemli hareketli ortalama, orta dönem hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor.

Ülker Bisküvi ortalamaların üzerinde
Ülker Bisküvi ortalamaların üzerinde hareket ediyor. Hisse aylık bazda uzun vadeli ortalamalarının üzerinde. En son 11 gün önce, kısa dönemli hareketli ortalama, orta vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Kısa dönemli hareketli ortalama, orta dönem hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor.

Ford Otosan güçleniyor
Ford Otosan uzun vadede yükselişini sürdürüyor. En son 6 gün önce kısa vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Fiyat, hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alış pozisyonunu koruyor. Teknik göstergelerde RSI ise, aşırı alım ya da satım bölgelesinde değil. En son 2 gün önce 70 seviyesini aşağı yönde keserek olası bir sat sinyali verdi.

BIST 50’de sinyal veren hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali CANER 04 Temmuz 2019 16:41

    Aksen Çıkışı 5 TL Hala Sürünüyor. Halka Arz Bilançoları İyi Şişirilmiş ki 2,90 küsuru geçemediği gibi temettü hiç vermedi benim gibi küçük tasarrufçunun günahı ne. Ülker de aynı zamanın da %0,035 temettü dağıttı Ülker Vestel zamanın da % 3800 temettü dağıttı 15 senedir piyasa da yok bunları kontrol eden eski imkb şimdi ki ismb nere de