İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

BIST 100 takaslarında yabancıların hareketleri

13 Şubat 2018, 09:45 - -

Borsa İstanbul şubat ayı ile birlikte dalgalı bir döneme girdi. Yabancılar borsadaki pozisyonlarını korurken Borsa İstanbul’un gösterge endeksi BIST 100 Endeksinde takaslar nasıl değişti?

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerindeki yabancı yatırımcı payı 13 Şubat itibari ile yüzde 65,25 seviyesinde bulunuyor. Borsanın üçte ikisinden fazlası yabancı yatırımcıların elinde. Bu oran Haziran 2005’ten bu yana yüzde 60 seviyesinin üzerinde. Yabancılar büyük krizlere rağmen hisselerdeki paylarını korudu.

Peki, BIST 100 hisselerinin halka açık kısmının takas saklamasında yabancıların paylarındaki değişim nasıl? İşte hisselerin takas analizlerindeki detaylar:

BIST 100 hisselerindeki takas saklama paylarına bakıldığında hisselerin yüzde 31,92’sinin Citibank Yabancı’nın saklamasında yüzde 26,20’sinin ise Deutsche Bank’ın saklamasında olduğunu görüyoruz.

Kaynak: http://www.finnet2000.com/f2000plus/TakasAnaliz/EndekslereGoreKurumSiralamasi

Deutsche Bank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı 10 hisse
Deutsche Bank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı hisselerin listesi şöyle: Türkiye Vakıflar Bankası, Türk Telekomünikasyon, Coca Cola İçecek, Turkcell, Koç Holding, Arçelik, TAV Havalimanları Holding, Türkiye Halk Bankası, Tekfen Holding ve Anadolu Efes Biracılık.

Kaynak: http://www.finnet2000.com/f2000plus/TakasAnaliz/KurumBazindaSaklamaDegisimleri

Deutsche Bank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı hisselerin grafiklerini incelediğimizde; Vakıfbank, Türk Telekom, Coca Cola, Koç Holding, Tav Havalimanları ve Halkbank hisselerinin Bollinger bandının dip seviyelerinde yer aldığını görüyoruz. Turkcell ve Anadolu Efes Bollinger bandının ortalama fiyat seviyelerinde yer alırken Tekfen Holding bandın direnç seviyelerinde seyrediyor. Grafiklerin detayları ise şöyle:

Vakıfbank

Türk Telekom



Coca Cola

Turkcell

Koç Holding

TAV Havalimanları

Halk Bankası

Tekfen Holding

Anadolu Efes

Citibank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı 10 hisse

Kaynak: http://www.finnet2000.com/f2000plus/TakasAnaliz/KurumBazindaSaklamaDegisimleri

Citibank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı hisseler ise şunlar: Türk Traktör, Mavi Giyim, Goodyear Ford Otomotiv, Turkcell İletişim Hizmetleri, Tofaş, Coca Cola İçecek, Anadolu Efes Biracılık, Koç Holding, AksenEnerji.

Hisseleri detaylı olarak incelediğimizde; Türk Traktör, Mavi, Goodyear, Ford Otomotiv, Tofaş, Coca Cola, Koç Holding ve Aksa Enerji Bolinger bandının dip seviyelerinde seyrediyor. Turkcell ve Anadolu Efes ise bandın orta seviyelerinde bulunuyor. Grafiklerin detayları ise şöyle:

Türk Traktör

Mavi Giyim

Goodyear

Ford Otomotiv

Turkcell

Tofaş

Coca Cola

Anadolu Efes

Koç Holding

Aksen Enerji

Deutsche Bank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı sektörler

Kaynak: http://www.finnet2000.com/f2000plus/TakasAnaliz/KurumBazindaSektorelDagilim

Deutsche Bank Yabancı’nın en fazla alım yaptığı sektörlere baktığımızda şu sektörler öne çıkıyor: Sanayi, bankalar ve özel finans kurumları, mevduat ve kredi bankaları, holdingler yatırım şirketleri, holding, teknoloji bilişim savunma, telekomünikasyon haberleşme, kimya kauçuk ve plastik ürünler, petrol, ulaştırma, metal ana sanayi, demir çelik, gıda ve içecek, perakende ve toptan ticaret, perakende ticaret, metal eşya makine ve gereç yapım, içecek otomotiv.

Citibank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı sektörler

Citibank Yabancı’nın en fazla pozisyon aldığı sektörlere baktığımızda ise sıralamada şu sektörler yer alıyor: sanayi, bankalar ve özel finans kurumları, mevduat ve kredi bankaları, holdingler ve yatırım şirketleri, holding, teknoloji, kimya, telekomünikasyon, petrol, perakende ticaret, metal eşya makine ve gereç yapımı ile ulaştırma sektörü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 14 Şubat 2018 13:21

    SAYDIGIN HİSSELERİN.HALKBANK HARİÇ HEPSİ UÇTU GİTTİ. VERECEK KERİZ ARIYON GALİBA.

  • Halil Pazarlama15 Şubat 2018 22:51

    Demirkan kardeş kelin ilacı olsa kafasına sürer. Pazarlamayı bile bilmiyorlar daha doğrusu "bir yazılım" firması pazarlanıyor sürekli.