İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

BIST 100 Endeksi kapanışların önemi

25 Ağustos 2016, 12:25 - -

Yatırımcılar olarak hepimizin ortak amacı para kazanmak. Para kazanmak için de yollar araştırıp stratejiler geliştirmek ve bunları uygulamak gerekiyor. BİST’de kapanış ve açılış fiyatlarının önemi hepimizin malumu. İşlemlerin büyük bölümü ilk yarım saat ve son yarım civarında gerçekleşiyor.

BİST’in son yıllarda belirgin bir eğilimi var, ertesi gün açılışları genelde pozitif gerçekleşiyor. Bir önceki günün kapanışı ve sonraki günün açılışı ile hesaplanan getirilerin dağılımı da bunu gösteriyor:

Toplam 3200 gün ile hesaplanan değerlere göre bir sonraki gün açılışları %65 oranında %0’ dan büyük gerçekleşiyor. Bu olasılık anlamında bakarsak çok büyük avantaj.

Böyle bir istatistik var ise lehimize kullanabilir miyiz?

Şöyle bir kural ile işe başlayabiliriz:

Kapanış eğer -%2 ve %2 arasında ise al, bir sonraki gün açılışta sat.

Kapanışta bir önceki günün getirisine göre hesap yapmak gerekecek ve işlemin son saniyelerde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Hesaplamaların spot seans kapanışına göre yapıldığını da hatırlatmak gerekiyor.

Komisyon ve alış-satış spread farkını da yok saydım.

Stratejinin bileşik getirisine göz atalım:

Grafik gerçek olamayacak kadar güzel duruyor!

Son derece basit bir strateji, seçim derdi yok sadece kapanışa ve açılışa odaklanmak gerekiyor.

Strateji istatistikleri:

Karlı günler: Getiri>=0

Zararlı günler: Getiri<0

Rakamlarda bir hata yapıldıysa tabii ki bana ait ve siz değerli okurlarımızın dikkatinden kaçmayacağına eminim. Sayın Adnan Salih Bey ricamızı kırmayarak dosyayı bu adreste paylaştı. İnceleyip değerli görüşlerinizi yorum alanına yazarsanız çok memnun olurum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YENİÇERİ25 Ağustos 2016 15:18

    farklı bir yaklaşım, benimde dikkatimi çekiyordu olağan dönemlerde açılış kapanışlar dediğiniz gibi