İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Bir haftada bir yıllık faiz getirisi

15 Ekim 2017, 09:35 - -

Hisselerdeki spekülatif hareketlere dikkat!

Borsada hisse senetlerinde bir haftada bir yıllık getiriler oluştu. 19 hisse yüzde 10’un üzerinde değer kazandı. Borsanın 99.210’lu seviyeleri test ettiği ve sonrasında 106.225’lere tırmandığı ve oynaklığın had safhada olduğu bir ortamda hisse senetlerinde bir yıllık faizin üzerinde getiriler oluştu.

DÜŞÜK HACİMLER YÜKSEK GETİRİLER

Son bir haftada en fazla değer kazanan hisselere baktığımızda çok düşük hacimlerle gerçekleşen işlemler olduğunu görüyoruz. Bu hisselerde alım yapanlar hisselerin derinliği olmadığı için satış yapmakta zorlanabilir. Çok sert atakların gerçekleştiği hisse senetlerinde bir haftada yüzde 50’nin de üzerinde getiriler var.

BIST 100’DE İKİ HİSSE

Bir yıllık faizin üzerinde kazandıran hisseler içerisinde sadece iki tane BIST 100 hissesi bulunuyor. Bu hisseler Banvit ve Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı. 

BANVİT’TE SON BİR YILDA YÜZDE 555 ORANINDA GETİRİ

Son bir haftadaki güçlü atağı ile tımanışta olan Banvitin son bir yıldaki getirisi yüzde 555’e çıktı. Hissenin fiyat kazanç oranı 17,39. Piyasa Değeri/Defter değeri ise 4,38. Banvit hissesindeki yükselişin nedeni Borsagündem’de (Haber linki: http://www.borsagundem.com/haber/banvit-nefessiz-yukseliyor-prim-yuzde-693-oldu/1225509) okuyabilirsiniz.

Hisse senetlerinde alım yaparken hisselerin istikrarlı bir getiri performansı olup olmadığını mutlaka takip etmeli. Şirket hisselerindeki yükselişin nedeni bir habere dayanıyorsa, bu haber gerçekleştiği anda hisselerdeki karlar realize edilebilir. Düşük hacimlerle gerçekleşen yükselişlerde ise hisse senedini satınaldığınızda satamama riski ile karşılaşabilirsiniz. Unutulmamalı ki, bir çok borsa mağduru özsermayelerini katlayan borçluluğa sahip şirketlerin hisselerini almaları nedeni ile mağdur oldu.  Şirketlerin sert fiyat hareketlerinin arkasındaki gerçek nedenler, büyük çöküişleri de beraberinde getirebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)