İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Bedelsiz verme potansiyeli en yüksek 20 hisse

30 Ağustos 2017, 12:46 - -

Borsada ulusal endekslerde bulunan hisse senetleri içerisinden bedelsiz verme potansiyeli en yüksek 20 hisse yatırımcının radarında bulunmalı.

Hisse senedi piyasasında oldukça kritik seviyeler test ediliyor. Yatırımcılar bir yandan dolar bazlı fiyatlara bakarak hisse senetlerinde hala alınacak mesafelerin olduğunu görürken diğer yandan da TL bazında kırılan rekorlar nedeni ile yüksek miktarda kar satışları gelebilir endişesi taşıyor. Böylesi bir ortamda hisse seçimi de önem kazanıyor. Hisse seçimi yaparken yatırımcıların takip ettikleri göstergelerden biri de bedelsiz verme potansiyeli. Bedelsiz sermaye artırımı, bir şirketin ortaklarından veya yatırımcılarından herhangi bir kaynak talep etmeden kendi iç kaynaklarını kullanarak yapmış olduğu, sermaye artırım türüdür.
Bir hisse senedinin bedelsiz potansiyeli taşıması, yatırımcılar için güçlü bir öz sermaye ve önemli miktarda geçmiş yıl karına sahip şirketi ifade ediyor. Yatırımcılar herhangi bir para ödemeden yeni bir paya sahip oluyor.

BEDELSİZ POTANSİYEL OLMASI DAĞITACAK ANLAMINA GELMİYOR

Bedelsiz potansiyeli yüksek şirketler incelenirken önemli bir detay atlanmamalı. Bir şirketin bedelsiz potansiyelinin yüksek olması bedelsiz hisse dağıtacağı anlamına gelmiyor. Şirketler bu potansiyeli taşımakla birlikte dağıtmak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Şirketler ortaya çıkan karı yatırımlar için kullanabilir. Bedelli hisse artırımına gidebilir ya da temettü ödemesi yapabilirler. Son cari verilere göre ulusal endekslerde yer alan bedelsiz verme potansiyeli en yüksek 20 şirketi incelediğimizde borsada beklentileri ile güçlü şirketlerin yer aldığını görüyoruz.

ULUSAL ENDEKSLERDE BEDELSİZ POTANSİYELİ YÜKSEK 20 HİSSE

Hisse senetlerine ilişkin yapılan çalışmalarda ulusal endeks kriterlerini sağlayan ve bu endekslerde yer alan hisseler her zaman diğerlerine göre daha fazla tercih edilmekte. Bunun nedenlerinden biri de hisse alım satımında ulusal endekslerde olmayan şirketlere göre derinliklerinin yüksek olması. Bu nedenle alım ve satım yaparken alıcı ve satıcıların rahatlıkla bulunabilmesi. Ulusal endekslerde yer alan, bedelsiz potansiyeli yüksek hisse senetlerini incelediğimizde listede yer alan ilk 20 şirket şöyle:
Ege Endüstri, Kartonsan, Alarko GMYO, Konya Çimento, Göltaş Çimento, Tüpraş, Erbosan, Yazıcılar Holdıng, Coca Cola İçecek, Türk Traktör, Torunlar GMYO, Koç Holding, Anadolu Efes, Sabancı Holding, Türk Hava Yolları, Ford Otosan, Aygaz, Bagfaş, Alkim Kimya ve Otokar.

ULUSAL ENDEKSLERDE BEDELSİZ POTANSİYELİNDE ÖNE ÇIKAN 9 HİSSE

Ulusal endekslerde yer alan bedelsiz potansiyeli yüksek sanayi şirketlerini fiyat avantajı ve bedelsiz potansiyellerine göre incelediğimizde ise Göltaş Çimento, Erbosan, Coca Cola İçecek, Türk Traktör, Türk Hava Yolları, Ford Otosan, Aygaz, Bagfaş, Alkim Kimya dikkat çeken borsa şirketleri arasında yer alıyor.

BEDELSİZ POTANSİYELİ EN YÜKSEK 30 HİSSE

Bedelsiz verme potansiyeli yüksek ilk 30 hisseye baktığımızda beklentilerin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Yatırımcıların bir bedel ödemeksizin daha fazla paya sahip olabilecekleri düşüncesi bu potansiyeli taşıyan hisselere de ilgisini yüksek tutuyor. Hisselere baktığımızda fiyatlarının 200 TL’nin üzerine çıktığını görüyoruz. Ege Endüstri, Kartonsan, Konya Çimento hisselerinin fiyatları 259, 295, 266 ve 214 olarak sıralanıyor.

İLK 10 ŞİRKETİN FİYATI 40 TL’NİN ÜZERİNDE

Listede yer alan ilk 10 şirketin fiyatları 40 TL’nin üzerinde bulunuyor. Bu şirketler içerisinden Alarko GMYO’nun 41,08 fiyatı ve Göltaş Çimento’nun 78 TL’lik fiyatı, Borusan Yat. Paz. 40,64 ve Alarko Carrier’in 58,50 TL’lik fiyatı göz ardı edildiğinde sadece Tüpraş’ın fiyatı 117,70 TL. Diğer hisselerin fiyatları 200 TL’nin üzerine çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)