İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Banka hisselerinde büyük fırsat

27 Eylül 2019, 15:00 - -

Banka Endeksi dolar bazında hala 2000 yılındaki seviyelerde bulunuyor. Endeks hisselerdeki fiyat düşüşleri alım fırsatı veriyor. Önümüzdeki iki yıl içerisinde banka hisselerinde pozitif getiriler oluşabilir.

Banka Sektörü hisseleri likit olmaları, endeks üzerindeki ağırlıklarının yüksek olması nedeni ile yatırımcıların sürekli takibinde bulunan hisseler. Banka sektör endeksi 2000’li yılların başındaki seviyelerine geriledi. Ve bir yıldır bu seviyelerde bulunuyor. Yatırımcıların bu hisseleri takip listelerinde bulundurmasında fayda var.

Banka Sektör Endeksi Dolar Bazında Aylık

Banka Sektör Endeksi TL bazında Günlük

Dipte olmalarının nedeni karlılıkların da dipte olması
Borsadaki bankaların karlarını 2018/06 ve 2019/06 bilanço dönemlerine göre incelediğimizde 3 banka dışında tüm bankaların karlarında azalma olduğu görülüyor. İşte bu nedenle de hisseler dipteki seyirlerini sürdürüyor. Ancak hisseler beklentileri için alınır. Gerçekleşmeler ise satılır. Olumlu gelişmeler ve yabancı alımları banka hisselerine yükseliş yönünde yansıyabilir.

T. Kalkınma ve Yatırım Bankası, T.S.K.B. ve QNB Finansbank geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre karlarını artırmayı başarırken Yapı ve Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası, Denizbank, Vakıflar Bankası, ICBC Turkey Bank, T. Halk Bankası ve Albaraka Türk’ün ise karları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre düşürdü. Bankacılık endeksinde yer alan var son bilanço dönemini zararla kapatan tek banka ise Şekerbank oldu.

Bankacılık endeksinin dip seviyelere gerilemesinde banka karlarındaki azalışın etkili olduğu görülüyor. Özellikle bankacılık sektörü içerisinde ağırlığı fazla olan Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası’nın karlarındaki düşüş dikkat çekiyor. Bu üç bankanın bankacılık endeksi içerisindeki ağırlıkları toplamı yaklaşık yüzde 80 seviyesinde.

İşte banka sektörü hisseleri ve teknik göstergelerinin ürettiği sinyaller:

T. Kalkınma ve Yatırım Bankası

Son 2 gündür fiyat artarken hacmin de belirgin ölçüde artması, yükselişin gücüne ve bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor. Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Osilatörler'in genelde aşırı alım bölgesinde olması hissenin fazla yükseldiği şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

CCI, +100 seviyesinin üzerinde ve aşırı alım bölgesinde bulunuyor. En son 2 gün önce yeniden aşırı alım bölgesine girerek yükselişin belki bir süre daha devam edebileceği yönünde işaretler veriyor.

QNB Finansbank

 

Son 4 gündür sürekli yükselen fiyat dikkat çekici. Ancak işlem hacmi tarafından henüz teyit edilmiş değil. Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Osilatörler'in genelde aşırı alım bölgesinde olması hissenin fazla yükseldiği şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

Yapı ve Kredi Bank.

Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

Garanti Bankası

Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı. Osilatörler'in genelde aşırı alım bölgesinde olması hissenin fazla yükseldiği şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

Akbank

Momentum, aşırı alım bölgesinde bulunuyor. En son 1 gün önce yeniden aşırı alım bölgesine girmesi yükselişin bir süre daha devam edebileceği şeklinde değerlendirilebilir.

İş Bankası (C)

Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin Al sinyalleri vermeye başladı. Osilatörler'in genelde aşırı alım bölgesinde olması hissenin fazla yükseldiği şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

Denizbank

CCI, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 1 gün önce +100 seviyesini aşağı yönde keserek olası bir sat sinyali verdi. Momentum, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 4 gün önce aşırı alım bölgesinden çıkarak olası bir sat sinyali verdi.

Vakıflar Bankası

 

En son 20 gün önce 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor.

ICBC Turkey Bank

RSI, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 58 gün önce 70 seviyesini aşağı yönde keserek olası bir sat sinyali verdi. MACD, hareketli ortalamasının altında olması sebebiyle satış pozisyonunu koruyor. En son 2 gündür güç kazanıyor.

T. Halk Bankası

En son 20 gün önce 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor.

Kısa vadeli göstergeler genelde Al konumunda bulunuyor. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor. Stokastik, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. Hareketli ortalamasını yukarı yönde kesmiş olması, çok kesin olmasa da, kısa vadeli bir yükseliş olasılığına işaret ediyor olabilir.

Şekerbank

Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor. CCI, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 6 gün önce +100 seviyesini aşağı yönde keserek olası bir sat sinyali verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • S, doğan23 Kasım 2019 00:03

    TSKB her an ralli yaparsa şaşmam yabancı çaktırmadan topluyor üç çeyrek kârı güzel geldi hisseyi toplayan bankalar başta

  • Bankalar süper 28 Eylül 2019 21:57

    Aynen çok iyi yaa bu krediler falan zarara yazılanlar vs olmasa daha güzel olurdu hepsini yazdılar mı acaba? Borsa öyle bir yerki yerleştirme için hafif böyle yukarı pozisyon yaparlar.En güzeli bankalarda yaşanır yatırım zevkinin.Millette bir de para olsa olurdu ama aynı derede foreksçisi,çiftlikbankçısı,bitcoin ico lar falan derken balık bitti be kardeşim.Bir kulak deliği var bankalar da onunla idare etsin artık.

  • Salim28 Eylül 2019 19:00

    Tskb ne güzelmiş inceleyince hoşuma gitti

  • Sekerbank..28 Eylül 2019 17:41

    En ucuz bu..Dogan holding ilgieniyor dendi;bi beklenti olusturuldu;Son durum nedir acaba?!?yabanci bir bankanin ilgisinden soz edildi..yilbasi bekleniyor sanki..

  • nermal kırbaç28 Eylül 2019 17:08

    suriye riskini sahsen almam.

  • Yasin28 Eylül 2019 19:01

    Mardin çimento adana çimento aldık sen alma. Binlerce ev yapılacak sınıra

  • Kamil28 Eylül 2019 10:09

    İnceledim tskb de yabancı acayip mal toplamış. Yabancıdan başka alan yok fiyat çok makul duruyor. Artık 1.40 rallisi yaparsa yabancı aldığını orada verir

  • S, doğan23 Kasım 2019 00:10

    Sana katılıyorum TSKB yabancı portresi yüksek her an ralli yapabilir 1,01-1,03 arası gidip geliyor işlem milyonlara gidiyor

  • Yusuf28 Eylül 2019 09:11

    Tskb en iyisi derim. Olumsuz durumu yok pozitif hikayesi çok fazla.

  • AD27 Eylül 2019 15:30

    TSKB karını arttırsa ne olur. diğer bankalar prim yapıyor.karını artıran tskb diplerde sürünüyor.