İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Atılım yapan borsa şirketleri

05 Aralık 2017, 12:21 - -

Küresel piyasalarda yaşanan yükselişe Türkiye piyasaları da ayak uydurmaya başladı. Atılımdaki şirketler borsa performansının üzerinde bir seyir izliyor.

Türkiye piyasaları yeniden atağa kalktı. Küresel piyasalardaki hareket ile arasındaki farkı kapatmaya başladı. Hisse senedi, devlet iç borçlanma senetleri, Euro tahviller ilgi görüyor. Oysaki enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde. ABD’de Hakan Atilla davası devam ediyor. Reel döviz kuru en düşük seviyelerde. Böyle bir ortamda Türkiye piyasaları neden harekendi diye baktığımızda piyasa aktörlerinin bardağın dolu tarafına odaklandığını görüyoruz. TCMB’nin 14 Aralık toplantısında adım atmasını bekleyen piyasa oyuncuları şimdiden pozisyon alıyor.

BORSA YÜKSELİŞTE

Borsada BIST 100 Endeksi’nin seyrine baktığımızda 105.000 seviyesinin üzerinde hareket ettiğini görüyoruz. Kısa vadeli ortalamalar yeniden daha uzun vadelilerin üzerinde hareket etmeye başladı. İlk hedefler 106685-108261 bin seviyelerinde bulunuyor. Olası geri dönüşler için takip edilebilecek destek bölgesi 104.700 ve 104.500 bandı oldu. Bunun üzerinde kalındığı sürece kısa vade için yükseliş yönündeki beklenti korunacaktır. Daha uzun vade için ise 108.000-110.000 bölgesi aşılmalı.

Borsa Endeksi Bollinger Bandın desteğinden dönerek yeniden yönünü yukarı doğru çevirdi.

Borsa yükselirken endeksten hızlı hareket eden hisseler atılımda olan şirketler. İşte bu şirketlerin listeleri:

ESAS FAALİYET KARI EN FAZLA ARTAN 10 BORSA ŞİRKETİ

Esas faaliyet karı en fazla artan 100 milyonun üzerinde esas faaliyet karı olan borsa şirketlerine baktığımızda Pegasus, Tüpraş, Kardemir D, Trakya Cam ve Ereğli Demir Çelik şirketlerinin ilk sıralarda geldiğini görüyoruz.

Listede ilk sırada Pegasus yer alıyor. Pegasus Bollinger’ın orta bandının üzerine çıkarak yönünü yukarı doğru çevirdi.

Pegasus’un kâr marjlarında iyileşme olduğu gözleniyor. Şirketin son iki bilançodaki yıllık satış büyümesi yüzde 30,15 olarak gerçekleşti.

Pegasus’un kar marjlarındaki iyileşme 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren ivme kazandı.

SON 10 GÜNÜN EN AZ ALTISINDA YABANCILARIN PAYLARINI ARTIRDIĞI HİSSELER
Yabancı yatırımcıların Kasım ayında BIST’te en çok net alım yaptıkları hisseler ve borsa yatırım fonları THY, Turkcell, Petkim, Koç Holding ve TAV olurken, Aselsan, İş C, Halkbank, Emlak GYO ve Akbank net satımda ilk beş sırada yer aldı.

Yabancıların alımları ile yeni zirve yapan Türk Hava Yolları’nda yükseliş sürüyor. Kurumlar tavsiyelerini 13-14 TL fiyat aralığına yükselttiler. Son 5 yıllık piyasa çarpanlarına göre analiz yapıldığında hissenin fiyatı 19,38’lik fiyat hedefine işaret ediyor.

Türk Hava Yollarında yılbaşından bu yana yüzde 153 oranında bir getiri oluştu. Bu nedenle kar satışı gelmeye başladığında sert fiyat hareketleri yaşanabilir. Yabancıların paylarındaki değişim yakından izlenmeli.

Son 10 günlük verilere baktığımız zaman ise yabancıların THY, TAV Havalimanları’nda alımlarının sürdüğünü görüyoruz. Petkim yine en fazla alınan hisseler arasında yer alıyor.

FİYAT / KAZANÇ ORANI EN DÜŞÜK BIST 100 ŞİRKETLERİ

DİPTEKİ HİSSELER

ZİRVEDEKİ HİSSELER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa gündem bağımlısı06 Aralık 2017 16:04

    EMEĞİNE SAĞLIK,BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM ;) ;) ;)

  • Malkoçoğlu06 Aralık 2017 15:43

    Bu kadar bilgi karmaşasının olduğu küçük yatırımcının iğneyle kuyu kazarak ulaşabileceği bilgileri onun anlayacağı şekilde biraraya getirip yol gösteren emek sahibine samimi teşekkürler.Saygılarımla.

  • Zühtü06 Aralık 2017 09:09

    En kötü emlak konut

  • mzd05 Aralık 2017 22:21

    yaşasın beleş bilgi var

  • yabancılar..05 Aralık 2017 16:00

    borsada yabancılar mal satıyor. KOZAL da yabancı takası % 90 dan % 60 a geriledi. KOZAA ve ipeke de yabancı satmaya başladı.

  • Çorbacı05 Aralık 2017 14:49

    Maşallah mercimek çorbası gibi analiz olmuş, içinde her şey var eksik bir şey bırakılmamış. Biraz da tuz ekleseydiniz daha da lezzetli olurdu.