İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Artan temettü verimine yatırım

02 Temmuz 2018, 09:33 - -

Temettü verimi artan pozitif getirili borsa şirketleri uzun vadede yatırımcısına kazandırıyor. Borsanın ufak tefek iniş ve çıkışlarından etkilenmemek için güçlü hisseler izlenmeli.

Borsada uzun vadeli yatırımcı olanlar ufak tefek iniş çıkışlara kulak asmayarak yatırıma ve hisse senedi seçimine odaklanır. Herkesin çaresizliğe ve karamsarlığa kapıldığı dönemler bu yatırımcılar için hisse toplama dönemidir. Karamsarlık dönemlerinde hisse senetlerinde yapılan satışlar zarar ettiren satışlardır.

Borsada en fazla karı sağlayacak olan şirketlere odaklanmak borsanın iniş ve çıkışlarında yatırımcıları koruyacaktır.

KAZANDIRAN HİSSE PORTFÖYÜ

Amatör bir yatırımcı da karlılığa odaklandığında kazandıran hisse portföyü oluşturabilir. Aldığınız şirketin güçlü bir şirket olduğunu, her yıl temettü verimliliğinin pozitif olduğunu ve uzun vadede temettü potansiyelini artırdığını biliyorsanız bu yatırımın size geri dönüşü olumlu olacaktır. Hisse performansını da göz önünde bulundurmada fayda var. Temettü verimliliği pozitif fakat kazandırmayan bir hisse orta ve uzun vadede sizi memnun etmeyecektir.

Tüyolar, broker tavsiyeleri yerine yapacağınız güçlü analizlerle hisse senetlerini ayıklayabilirsiniz.

Bütün hisse senetleri içerisinden temettü verimliliği artan, pozitif getirili hisseleri listeledik. Bu analizi borsada işlem gören 423 hisse senedi için yaptık. Çıkan sonuçları şirketlerin piyasa değerlerine göre sıraladığımızda 17 şirketin listelendiğini görüyoruz. Bu şirketler: Tüpraş, Ford Otosan, Coca Cola İçecek, TAV Havalimanları, Soda Sanayii, Anadolu Hayat Emek. Vestel Beyaz Eşya, Nuh Çimento, Çelebi, Bolu Çimento, İş Y. Men. Değ., Ünye Çimento, Adana Çimento (A), Panora GMYO, F-M İzmit Piston, İş Yat. Ort. Ve Credıtwest Faktorıng.

Temettü verimliliği ve performansta öne çıkan 8 şirket
Temettü verimliliği ve performansta öne çıkan 8 şirket borsa düşerken yatırımcısına kazandırdı.



Borsa 50’de temettü verimi en yüksek 5 şirket
Borsa 50’de temettü verimi en yüksek olan 5 şirket: Tüpraş, Emlak Konut GMYO, Ereğli Demir Çelik, Petkim ve Turkcell.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)