İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

58 hissede “alım” önerisi

10 Nisan 2019, 07:10 - -

Analistler 58 hissede alım öneriyor. Getiri potansiyeli yüzde 2,5 ile yüzde 358 arasında değişen hisse senetleri arasında 20 analist Migros için yüzde 72 getiri beklerken, 21 Analist Tofaş Fabrika için yüzde 32 oranında değer artışı bekliyor.

Piyasalarda dalgalanma devam ediyor. Borsada yaşanan sert satışlar sonrası alımların yeniden güçlendiği gözlenirken yatırımcıların en ufak bir olumsuzlukta morallerinin bozulduğu dikkat çekiyor.

Literatür incelendiğinde yatırımcıların pek çok değişik psikolojik önyargıyla hareket ettikleri ve yatırım kararlarını bu önyargılara göre şekillendirdikleri görülüyor.

Bireysel yatırımcılar, kendi inanç veya tahminlerinin doğruluğuna veya kendi yeteneklerine, diğer insanların yeteneklerine kıyasla daha çok değer verme eğiliminde bulunuyor. Eğer bir yatırımcı bilgiyi yorumlama aşamasında kendi yeteneklerine aşırı güven duyuyorsa tahminlerinde oluşabilecek hataları yetersiz değerlendirecektir. Sahip olduğunu düşündüğü kişisel inancından dolayı, sahip olduğu bilgi hakkında aşırı güvenli olma eğiliminde olacaktır. Bu nedenle riskleri değerlendirmede yetersiz kalınabilir. Analistlerin 58 hisse senedi için yapmış oldukları tahminleri bir araya getirerek piyasaların hareketlenme döneminde öne çıkabilecek hisseleri ve profesyonellerin tercihlerinin neler olduğunu listeledik.

Öneri listesine bakıldığında analistler 58 hisse senedinde alım önerisinde bulundu.

Alım önerisinde bulunulan hisse senedi sırasına göre şöyle: 10 ile 21 analist 26 hisse senedinde alım önerisinde bulunuyor. Bu hisselerin listesi şöyle: Tofaş Oto. Fab., Migros Ticaret, Garanti Bankası, Tüpraş, Türk Hava Yolları, Turkcell, Ülker Bisküvi, Vakıflar Bankası, Pegasus, Yapı ve Kredi Bank., Ford Otosan, Sabancı Holding, Coca Cola İçecek, Mavi Giyim, Türk Telekom, Akbank, Tekfen Holding, T.S.K.B., Bim Mağazalar, Ereğli Demir Çelik, MLP Sağlık, Şok Marketler, Anadolu Efes, Petkim, TAV Havalimanları, Trakya Cam.

Bir ile dokuz analist 32 hisse senedinde alım önerisinde bulunuyor. Bu hisselerin listesi şöyle: Kardemir (D), Soda Sanayii, Arçelik, İş Bankası (C), Aksa Enerji, Aselsan, Enerjisa Enerji, Enka İnşaat, Otokar, Anadolu Cam, Emlak Konut GMYO, İş GMYO, Koç Holding, Koza Altın, Türk Traktör, Doğuş Otomotiv, Kordsa Teknik Tekstil, Yataş, Anadolu Grubu Holding, Aksa, Odaş Elektrik, Şişe Cam, Zorlu Enerji, T. Halk Bankası, Koza Madencilik, Alarko Holding, Doğtaş Kelebek Mobilya, Gözde Girişim, GSD Holding, Hektaş, Net Holding, Özak GMYO.

Analist önerilerini değerlendirirken en fazla analistin önerdiği yüksek getiri potansiyeli olan hisselere odaklanılabilir. Analist sayısı az olan önerilerde beklentiler yüksek olmasına rağmen diğer analistlerin bu önerilere katılmamaları ya da öneride bulunan toplam analist sayısının düşük olması hisselere dair farklı risklerin var olduğunu gösterir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)