İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

5 büyüme kriterine göre en hızlı büyüyen BIST 100 hisseleri

08 Kasım 2019, 19:08 - -

Borsada hızlı büyüyen şirketler yatırımcıların ilgi alanında. Aktif Büyüme Oranı, Net Satış Büyüme Oranı, Net Kar Büyüme Oranı, Öz Sermaye Büyüme Oranı ve Esas Faaliyet Kar Büyüme Oranında 2019/09 Bilançolarına göre öne çıkan 9 şirket var.

Tecrubeli yatırımcılar için en mükemmel dönemlerden birindeyiz. Bilançolar açıklanıyor ve veriler yeniden gözden geçiriliyor. Sıkı ve yaratıcı şekilde çalışanlar muhteşem fırsatları yakalamanın da zeminini yaratıyor. Şimdi bilançolarda büyüyen şirketleri ayıklama dönemi.

Büyüme oranları, belirli bir zaman diliminde belirli bir değişkenin yüzde değişimini ifade eder. Yatırımcılar şirketlerin büyüme oranlarına bakarak şirket seçimi yapar. Aktif Büyüme Oranı, Net Satış Büyüme Oranı, Net Kar Büyüme Oranı, Öz Sermaye Büyüme Oranı ve Esas Faaliyet Kar Büyüme Oranı yatırımcıların en fazla dikkat ettikleri büyüme oranlarının başında gelir.

5 büyüme oranına göre öne çıkanlar

BIST 100 endeksi içerisinde yer alan şirketleri bu 5 büyüme oranına göre inceledik.

2019/09 bilanço rakamlarına göre beş büyüme kriteri pozitif olan 9 endeks şirketi bulunuyor. Bu şirketler; Anadolu Cam, Arçelik, Aselsan, Enerjisa Enerji, Ford Otosan, Hektaş, Kordsa Teknik Tekstil, Turkcell ve Ülker Bisküvi.

Esas faaliyet kar büyüme oranı en yüksekler

Esas faaliyet kar büyüme oranı en yüksek BIST 100 şirketi yüzde 53,14 ile Anadolu Cam oldu. Anadolu Cam’ı yüzde 51,35 esas faaliyet kar büyüme oranı elde eden Ülker Bisküvi ile yüzde 47,67 esas faaliyet kar büyüme oranı elde eden Hektaş takip ediyor.

Öz sermaye büyüme oranı en yüksekler

Öz sermaye büyüme oranı en yüksek olan endeks şirketi yüzde 45,38 ile Ülker Bisküvi. Ülker Bisküvi’yi öz sermeyesini yüzde 36,52 büyüten Hektaş ile yüzde 35 öz sermaye büyüme oranı elde eden Ford Otosan izliyor.

Net kar büyüme oranı en yüksekler

Net kar büyüme oranın da ise ilk sırada yüzde 115.25 ile Turkcell yer alıyor. Turkcell’i yüzde 29,48 net kar büyüme oranı ile Ülker Bisküvi ve yüzde 22,29 net kar büyüme oranı ile Hektaş takip ediyor.

Net satış büyüme oranı en yüksekler

Satış rakamları ile kar rakamları genellikle doğru orantılı hareket eder. Satışlarını artıran şirketlerin kârları da büyük olasılıkla artar. Aselsan, yüzde 46,68 net satış büyümesi oranı ile BIST 100 içerisindeki en yüksek net satış büyümesi oranını elde etti. Aselsan’ı yüzde 45,49 net satış büyümesi rakamı ile Hektaş ve yüzde 39,47 net satış büyümesi ile Kordsa Teknik
Tekstil takip ediyor.

Aktif büyüme oranı en yüksekler

Şirket bilançolarındaki aktif kalemleri şirketlerin varlıkları ile ilgili kalemlerden oluşur. Aktifleri artan, büyüyen şirketlerin varlıkları da artıyor demektir. Aktif büyüme oranı en yüksek endeks şirketi ise Hektaş oldu. Hektaş ‘ın aktif büyüme oranı yüzde 46,31 olurken Anadolu Cam yüzde 31,78 aktif büyüme oranı ile Hektaş ‘ı takip ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)